Følg os

Tanke ledere

Digitale mennesker er ikke kun kunstig intelligens med et ansigt

Digitale mennesker plejede at være simple chatbots, der ofte misforstod spørgsmål, som mange mennesker syntes var frustrerende. Nu har de udviklet sig til avancerede virtuelle agenter, der kan kommunikere lige så effektivt som de bedste kundeservicerepræsentanter, har viden på ekspertniveau og ser slående ud som rigtige mennesker. 

Disse avancerede digitale væsener gør meget mere end blot at tilføje et ansigt til kundeservice; de revolutionerer, hvordan vi tænker om og bruger kunstig intelligens. De påtager sig komplekse opgaver, der plejede kun at blive udført af mennesker, fra at håndtere kundeforespørgsler til at udføre specialiserede backend-operationer. Lad os dykke ned i, hvordan digitale mennesker omformer vores interaktion med teknologi i hverdagen. 

Udviklingen af ​​digitale mennesker 

Oprindeligt konceptualiseret som visuelle forbedringer af eksisterende AI-systemer, har digitale mennesker udviklet sig hurtigt. Med fremskridt inden for naturlig sprogbehandling, følelsesgenkendelse og maskinlæring er disse entiteter nu i stand til at udføre komplekse opgaver, træffe beslutninger og interagere på følelsesmæssigt intelligente måder. Denne udvikling markerer et skift fra at se dem som blotte repræsentationer af mennesker i den digitale verden til at anerkende dem som dynamiske agenter, der er i stand til at forbedre kundeoplevelsen dybtgående. 

Mere end en bare AI med et ansigt 

Digitale mennesker er ikke blot glorificerede chatbots. De udnytter banebrydende AI til naturlig sprogbehandling, så de kan forstå komplekse forespørgsler og endda reagere på følelsesmæssige signaler. Dette sofistikerede niveau sætter dem i stand til at indgå i naturlige, flydende samtaler, hvilket fremmer en følelse af forbindelse med kunden. 

Men Digitale mennesker er mere end bare avatarer. De er udstyret til at håndtere opgaver i den virkelige verden. Forestil dig en digital bankmand, der kan besvare dine indviklede økonomiske spørgsmål, analysere dine forbrugsvaner og endda tilbyde personlig investeringsrådgivning. Dette funktionalitetsniveau overgår begrænsningerne for traditionelle chatbots, hvilket skaber en mere effektiv og tilfredsstillende kunderejse. 

Digitale mennesker i aktion 

Digitale mennesker kommer med menneskelignende problemløsningsevner. De kan analysere store mængder data, lære af hver interaktion og tilpasse deres svar for at levere effektive løsninger. Denne kognitive evne giver dem mulighed for ikke bare at besvare spørgsmål, men at forudse kundebehov og proaktivt tilbyde assistance. Digitale menneskers potentiale er allerede ved at blive realiseret på tværs af forskellige industrier.   

Ambassader: Forestil dig en flersproget digital assistent på en ambassade, der guider besøgende gennem visumansøgningsprocessen, besvarer ofte stillede spørgsmål og endda oversætter dokumenter i realtid. 

Medicinal: Digitale mennesker yder støtte i sundhedsvæsenet ved at facilitere kommunikation, der ikke kun er informativ, men også empatisk. De bruges til forskellige formål, herunder vejlede patienter gennem behandlingsplaner, give mental sundhedsstøtte og øge patientengagementet gennem empatiske interaktioner. 

Law Enforcement: Politistyrker undersøger brugen af ​​Digital Humans til efterforskningsarbejde. Disse AI-drevne assistenter kan analysere vidneudsagn, identificere mønstre i kriminalitetsdata og endda generere simuleringer af potentielle scenarier, der hjælper detektiver i deres efterforskning. 

Flyselskaber: I flyindustrien er digitale mennesker assistere med check-in, besvare rejserelaterede forespørgsler, yde flersproget support og tilbyde personlige rejseanbefalinger. De hjælper også med at uddanne personalet ved at simulere kundeservicescenarier, forbedre driftseffektiviteten og passageroplevelsen. 

Finans-og banksektoren: Digitale mennesker bliver implementeret i Hæveautomater og netbankplatforme, der tilbyder personlig økonomisk rådgivning og hjælper med komplekse transaktioner. 

Salg: Digitale mennesker bliver brugt som salgsassistenter, der er i stand til at gennemføre personlige samtaler i realtid, der guider kunderne til at foretage køb. De hjælper med at opbygge tillid og uddanne kunder, hvilket fører til øgede konverteringsrater og mere effektiv gennemførelse af onlinetransaktioner. 

Menneskelige ressourcer: Digitale mennesker i HR effektivisere rekruttering og onboarding ved at gennemføre interviews, besvare ofte stillede spørgsmål og vejlede nyansatte gennem processer, hvilket øger effektiviteten og engagementet i HR-driften. 

Disse eksempler viser, hvordan digitale mennesker ikke kun er begrænset til kundeserviceroller, men er alsidige værktøjer, der kan forbedre forskellige aspekter af forretningsdrift og kundeinteraktioner på tværs af brancher. Deres evne til at behandle og analysere enorme mængder data i realtid giver dem mulighed for at udføre opgaver, der traditionelt kun blev håndteret af mennesker, og dermed redefinerer omfanget og potentialet af AI i hverdagsapplikationer. 

Hvad er teknologien bag digitale mennesker? 

Digitale menneskers drift er afhængig af et komplekst samspil af banebrydende teknologier. I sin kerne ligger deep learning, en form for kunstig intelligens, der tillader disse entiteter løbende at lære og forbedre sig. Gennem massive datasæt giver deep learning-modeller digitale mennesker mulighed for at genkende tale- og tekstinput med bemærkelsesværdig nøjagtighed. Dette går ud over blot den bogstavelige betydning af ord. De kan forstå nuancerne af udtale, intonation og endda skrevet slang, idiomer og slåfejl. 

Digitale mennesker er ikke bare programmeret med svar. Følelsesanalysealgoritmer bliver deres følelsesmæssige intelligens, hvilket giver dem mulighed for at analysere underteksten i brugerkommunikation. De kan opdage frustration, spænding eller tøven og skræddersy deres svar derefter. Dette fremmer en mere naturlig interaktion, opbygger tillid og forbindelse med brugeren. 

Men digitale mennesker stopper ikke med at lære efter deres indledende træning. Kontinuerlige læringsmekanismer er indbygget, hvilket giver dem mulighed for konstant at udvikle sig. Når de interagerer med brugerne, kan de identificere nye tendenser og tilpasse deres svar til bedre at imødekomme kundernes behov. Dette eliminerer behovet for manuelle opdateringer, hvilket sikrer, at Digital Humans forbliver relevante og effektive over tid. I bund og grund fungerer Digital Humans som intelligente virtuelle svampe, der konstant absorberer information og forfiner deres evner til at levere en mere naturlig og effektiv brugeroplevelse. 

Fremtiden for digital menneskelig interaktion 

Efterhånden som teknologien udvikler sig, er de potentielle anvendelser af digitale mennesker bundet til at udvide sig. Fremtidige udviklinger kan omfatte mere nuanceret følelsesmæssig intelligens, bedre integration med IoT-enheder og endda roller i styring af andre AI-systemer. Interaktionen mellem digitale mennesker og brugere vil sandsynligvis blive mere sømløs og ikke til at skelne fra menneske-til-menneske interaktioner. 

Konklusion 

Digitale mennesker repræsenterer en væsentlig innovation inden for kunstig intelligens, der er klar til at omdefinere, hvordan virksomheder interagerer med deres kunder. Langt fra kun at være en kunstig intelligens med et ansigt, er de komplekse systemer, der er i stand til at skabe ægte engagement og tilbyde løsninger, der er både teknisk avancerede og følelsesmæssigt resonante. Da vi står på randen af ​​denne nye grænse, er det klart, at digitale mennesker ikke kun er fremtiden for kundeoplevelse – de er nutiden.  

Tomáš Malovec ier den administrerende direktør og samarbejdestifter hos Født digital, en virksomhed med speciale i Conversational AI og digital human technology space. Med 20 + års erfaring med leveringsstyring og digital transformation under hans bælte, han har bygget ogi track recordd fra globale teknologivirksomheder såsom IBM, CGI, og Hewlett Packard.