Kapcsolatba velünk

Gondolatvezetők

A digitális emberek nem csak arcú mesterséges intelligencia

A digitális emberek korábban egyszerű chatbotok voltak, amelyek gyakran félreértették a kérdéseket, amit sokan frusztrálónak találtak. Mostanra fejlett virtuális ügynökökké fejlődtek, amelyek ugyanolyan hatékonyan tudnak kommunikálni, mint a legjobb ügyfélszolgálati képviselők, szakértői szintű tudással rendelkeznek, és feltűnően úgy néznek ki, mint az igazi emberek. 

Ezek a fejlett digitális lények sokkal többet tesznek annál, mint hogy arcot adnak az ügyfélszolgálatnak; forradalmasítják a mesterséges intelligenciáról való gondolkodásunkat és használatunkat. Olyan összetett feladatokat látnak el, amelyeket korábban csak emberek végeztek, az ügyfelek megkereséseinek kezelésétől a speciális háttérműveletek végrehajtásáig. Nézzük meg, hogyan alakítják át a digitális emberek a technológiával való interakcióinkat a mindennapi életben. 

A digitális emberek evolúciója 

Eredetileg a meglévő mesterséges intelligencia-rendszerek vizuális továbbfejlesztéseként képzelték el, a digitális emberek gyorsan fejlődtek. A természetes nyelvi feldolgozás, az érzelemfelismerés és a gépi tanulás terén elért fejlődésnek köszönhetően ezek az entitások már képesek összetett feladatok elvégzésére, döntések meghozatalára és érzelmileg intelligens interakcióra. Ez az evolúció egy elmozdulást jelez afelől, hogy a digitális világban élő emberek puszta reprezentációiként tekintsünk rájuk, hanem dinamikus ágensként ismerjük fel, amely képes mélyen javítani a vásárlói élményt. 

Több, mint egy egyszerű mesterséges intelligencia arccal 

A digitális emberek nem egyszerűen megdicsőült chatbotok. A legmodernebb mesterséges intelligencia segítségével természetes nyelvi feldolgozást végeznek, lehetővé téve számukra, hogy megértsék az összetett lekérdezéseket, és még az érzelmi jelzésekre is válaszoljanak. A kifinomultság ilyen szintje lehetővé teszi számukra, hogy természetes, gördülékeny beszélgetéseket folytassanak, elősegítve az ügyféllel való kapcsolat érzését. 

A Digital Humans azonban több, mint csupán avatar. Fel vannak szerelve a valós feladatok elvégzésére. Képzeljen el egy digitális bankárt, aki meg tudja válaszolni bonyolult pénzügyi kérdéseit, elemzi költési szokásait, és még személyre szabott befektetési tanácsokat is kínál. A funkcionalitás ezen szintje meghaladja a hagyományos chatbotok korlátait, hatékonyabb és kielégítőbb vásárlói utat hozva létre. 

Digitális emberek akcióban 

A digitális emberek emberhez hasonló problémamegoldó készségekkel rendelkeznek. Nagy mennyiségű adatot elemezhetnek, tanulhatnak az egyes interakciókból, és válaszaikat hatékony megoldások érdekében adaptálhatják. Ez a kognitív képesség lehetővé teszi számukra, hogy ne csak válaszoljanak a kérdésekre, hanem előre jelezzék az ügyfelek igényeit, és proaktívan segítséget nyújtsanak. A digitális emberekben rejlő lehetőségeket már számos iparágban realizálják.   

Nagykövetségek: Képzeljen el egy többnyelvű digitális asszisztenst a nagykövetségen, aki végigvezeti a látogatókat a vízumkérelem folyamatán, megválaszolja a gyakran ismételt kérdéseket, és akár valós időben fordítja le a dokumentumokat. 

Egészségügy: A digitális emberek támogatást nyújtanak az egészségügyben azáltal, hogy megkönnyítik a kommunikációt, amely nemcsak informatív, hanem empatikus is. Különféle célokra használják, beleértve a betegek eligazítása a kezelési terveken, mentális egészségügyi támogatás nyújtása és a betegek elkötelezettségének fokozása empatikus interakciókon keresztül. 

Rendészeti: A rendőrség vizsgálja a Digital Humans használatát nyomozati munkára. Ezek az AI-alapú asszisztensek elemezhetik a tanúk vallomásait, azonosíthatják a bűnügyi adatok mintáit, és akár szimulációkat is generálhatnak a lehetséges forgatókönyvekről, segítve a nyomozókat a nyomozásban. 

Airlines: A légi közlekedésben a digitális emberek azok segítség a bejelentkezésben, az utazással kapcsolatos kérdések megválaszolása, többnyelvű támogatás nyújtása és személyre szabott utazási ajánlások. Az ügyfélszolgálati forgatókönyvek szimulálásával, a működési hatékonyság és az utasok élményének javításával is segítik a személyzet képzését. 

Pénzügyi és banki: A Digital Humans bevezetése folyamatban van ATM-ek és online banki platformok, személyre szabott pénzügyi tanácsadással és komplex tranzakciók segítésével. 

Értékesítés: A digitális embereket használják értékesítési asszisztensek, akik valós idejű, személyre szabott beszélgetéseket tudnak folytatni, amelyek a vásárláshoz irányítják az ügyfeleket. Segítenek a bizalom kiépítésében és az ügyfelek oktatásában, ami megnövekedett konverziós arányt és az online tranzakciók hatékonyabb lebonyolítását eredményezi. 

Emberi erőforrások: Digitális emberek a HR-ben egyszerűsítse a toborzást és a felvételt interjúk lebonyolításával, a GYIK megválaszolásával és az új alkalmazottak folyamatokon való vezetésével, a HR-műveletek hatékonyságának és elkötelezettségének növelésével. 

Ezek a példák azt mutatják be, hogy a digitális emberek nemcsak az ügyfélszolgálati szerepkörre korlátozódnak, hanem olyan sokoldalú eszközök, amelyek javíthatják az üzleti műveletek és az ügyfelek közötti interakciók különböző aspektusait az iparágakban. Hatalmas mennyiségű adat valós idejű feldolgozására és elemzésére való képességük lehetővé teszi számukra, hogy olyan feladatokat hajtsanak végre, amelyeket hagyományosan csak emberek kezeltek, így újradefiniálják az AI hatókörét és lehetőségeit a mindennapi alkalmazásokban. 

Mi a technológia a digitális emberek mögött? 

A digitális emberek működése a legmodernebb technológiák összetett kölcsönhatásán alapul. Ennek lényege a mély tanulás, a mesterséges intelligencia egy olyan formája, amely lehetővé teszi ezeknek az entitásoknak a folyamatos tanulást és fejlődést. A hatalmas adathalmazokon keresztül a mély tanulási modellek lehetővé teszik a digitális emberek számára a beszéd- és szövegbevitel figyelemreméltó pontosságú felismerését. Ez túlmutat a szavak szó szerinti jelentésén. Megértik a kiejtés árnyalatait, az intonációt, sőt még az írott szlengeket, idiómákat és elírásokat is. 

A digitális emberek nem egyszerűen válaszokkal vannak programozva. A hangulatelemző algoritmusok érzelmi intelligenciájukká válnak, lehetővé téve számukra a felhasználói kommunikáció szubtextusának elemzését. Érzékelhetik a frusztrációt, az izgatottságot vagy a habozást, és ennek megfelelően testreszabhatják válaszaikat. Ez elősegíti a természetesebb interakciót, a bizalom és a kapcsolat kialakítását a felhasználóval. 

A digitális emberek azonban a kezdeti képzés után sem hagyják abba a tanulást. Folyamatos tanulási mechanizmusok vannak beépítve, lehetővé téve számukra a folyamatos fejlődést. A felhasználókkal való interakció során új trendeket azonosíthatnak, és válaszaikat az ügyfelek igényeihez igazíthatják. Ez szükségtelenné teszi a manuális frissítéseket, így biztosítva, hogy a Digital Humans idővel releváns és hatékony maradjon. Lényegében a Digital Humans intelligens virtuális szivacsként működik, folyamatosan szívja magába az információkat, és finomítja képességeit, hogy természetesebb és hatékonyabb felhasználói élményt nyújtson. 

A digitális emberi interakció jövője 

A technológia fejlődésével a digitális emberek lehetséges alkalmazásai várhatóan bővülni fognak. A jövőbeli fejlesztések magukban foglalhatják az árnyaltabb érzelmi intelligenciát, az IoT-eszközökkel való jobb integrációt, és akár más AI-rendszerek kezelésében betöltött szerepeket is. A digitális emberek és a felhasználók közötti interakció valószínűleg zökkenőmentesebbé és megkülönböztethetetlenebbé válik az emberek közötti interakcióktól. 

Következtetés 

A digitális emberek jelentős innovációt jelentenek az AI területén, és képesek újradefiniálni a vállalkozások és ügyfeleik közötti interakciót. Messze nem csupán egy mesterséges intelligencia arccal, hanem olyan összetett rendszerek, amelyek képesek valódi elkötelezettséget ösztönözni, és olyan megoldásokat kínálnak, amelyek technikailag fejlettek és érzelmileg is rezonálóak. Amint az új határ küszöbén állunk, egyértelmű, hogy a digitális emberek nem csak az ügyfélélmény jövőjét jelentik, hanem a jelen is.  

Tomáš Malovec is a vezérigazgató és társ-alapítója at Digitálisan született, a társalgási mesterséges intelligencia és a digitális emberi technológia területére szakosodott vállalat. A 20 + több éves tapasztalat a kézbesítés és a digitális átalakítás területén az öve alatt, neki van épült ésban ben pálya rekordd globális technológiai cégektől mint például IBM, CGI, és a Hewlett Packard.