Liity verkostomme!

Tekoäly

Apple WWDC: Tekoälyn ja spatiaalisen tietojenkäsittelyn tehon vapauttaminen uraauurtavilla päivityksillä

mm
Päivitetty on

Viime Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) esitteli merkittäviä päivityksiä Applen alustoille ja esitteli uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka on suunniteltu parantamaan käyttökokemusta ja kehittäjien ominaisuuksia. Tapahtumassa korostettiin tekoälyn edistysaskeleita, eri käyttöjärjestelmien päivityksiä ja huomattavia parannuksia Applen laitteistoissa ja palveluissa.

Tärkeimmät ilmoitukset

1. Apple Vision Pro ja visionOS 2:

  • Apple Vision Pro ja visionOS saivat ensimmäiset suuret päivityksensä. VisionOS 2 sisältää parannuksia spatiaalinen laskenta, uusia kehittäjien sovellusliittymiä ja ominaisuuksia, jotka lisäävät tuottavuutta ja yhteyksiä.
    • Uudet sovellukset: NBA useiden suorien pelien katseluihin, "Mitä jos?" Marvel-supersankarikokemuksiin, "Unextinct" uhanalaisten lajien tutkimiseen.
    • Tilakuvat ja -videot: Parannettu SharePlaylla muistojen jakamiseen todenmukaisin yksityiskohdin.
    • Tuottavuus lisää: Parannettu Macin virtuaalinen näyttö, uudet intuitiiviset eleet ja koulutustuki Travel Mode -tilassa.

2. iOS 18:

  • iOS 18 tuo laajoja mukautusvaihtoehtoja, uusia tietosuojaominaisuuksia ja merkittäviä päivityksiä ydinsovelluksiin, kuten Viestit ja Mail. Parannuksia ovat uusi aloitusnäytön personointi, ohjauskeskuksen parannukset ja täysin uusi Photos-sovelluksen uudelleensuunnittelu.
    • Personointi: Tumman tilan sovelluskuvakkeet, mukautetut sovelluskuvakkeiden värisävyt, aloitusnäytön sovellusten ja widgetien uudelleenjärjestely.
    • Ohjauskeskuksen parannukset: Uusi ohjausobjektien galleria, kehittäjien lisäämät säätimet ja useita ohjausryhmiä.
    • Tietosuojaominaisuudet: Sovellusten lukitus, piilotetut sovellukset, valikoiva yhteystietojen jakaminen ja intuitiivinen lisävarusteiden yhdistäminen.

3. iPadOS 18:

  • iPadOS 18 sisältää uusia tapoja käyttää Apple Penciliä, uudistettua Photos-sovellusta ja kauan odotettua iPadille optimoitua Laskin-sovellusta. Päivitys keskittyy tuottavuuden parantamiseen ja personointiin.
    • Matemaattiset muistiinpanot laskimessa: Hyödynnä Apple Penciliä monimutkaisiin laskelmiin, kuvaajiin ja muuttujien hallintaan.
    • Sovelluksen uudelleensuunnittelu: Uusi kelluva välilehtipalkki, sivupalkin muodonmuutos ja erilaiset ulkoasut sovelluksille, kuten Pages ja Keynote.
    • SharePlay ja Freeform: Parannettu näytön jakaminen, kaukosäädin ja taulun osioiden esittäminen vapaassa muodossa.

4. macOS Sequoia:

  • Nimetty majesteettisten puiden mukaan, macOS Sequoia sisältää uusia Continuity-ominaisuuksia, kuten iPhonen peilaus, parannettu ikkunoiden hallinta, videoneuvottelujen parannukset ja uusi Salasana-sovellus turvalliseen tunnistetietojen hallintaan.
    • iPhonen peilaus: Tarkastele ja hallitse iPhone-sovelluksia Macissa, iPhone-ilmoituksia Macissa, integroitu ääni.
    • Ikkunahallinta: Ehdotetut laattojen paikat, nopea näppäimistö ja valikon pikanäppäimet ikkunoiden järjestelyyn.
    • Videoneuvottelu: Esityksen esikatselu, taustan korvaaminen, parannettu segmentointi selkeiden videopuheluiden saamiseksi.
    • Salasanat App: Yhtenäinen pääsy tunnistetietoihin, vahvistuskoodeihin ja suojaushälytyksiin eri laitteissa.

5. Apple Intelligence -integrointi:

  • Apple Intelligence on merkittävä harppaus AI-ominaisuuksien integroinnissa Applen laitteisiin. Tämä järjestelmä tuo tehokkaat generatiiviset mallit iOS 18:n, iPadOS 18:n ja macOS Sequoian ytimeen, mikä tarjoaa syvän luonnollisen kielen ymmärtämisen, kuvien luomisen ja edistyneen yksityisyyden suojauksen. Tässä on yksityiskohtainen katsaus sen ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin:

Apple Intelligence -ominaisuudet

Kielen ja tekstin ymmärtäminen:

  • Syvä luonnollisen kielen ymmärtäminen: Apple Intelligence käyttää suuria kielimalleja ymmärtää ja tuottaa ihmiskieltä. Tämä parantaa Sirin kykyä ymmärtää monimutkaisia ​​kyselyitä ja vastata niihin, ylläpitää keskustelukontekstia ja tarjota olennaista tietoa henkilötietoihin perustuen.
  • Kirjoitusvälineet: Nämä työkalut tarjoavat järjestelmän laajuisen tuen tekstin uudelleenkirjoittamiseen, oikolukemiseen ja yhteenvedon tekemiseen. Ne voivat parantaa tuottavuutta sovelluksissa, kuten Mail, Notes, Safari, Pages ja Keynote varmistamalla, että teksti on hyvin jäsenneltyä ja sopivan sävyistä.
  • Älykäs vastaus: Mailissa Smart Reply -ehdotukset perustuvat sähköpostin sisältöön, mikä auttaa käyttäjiä vastaamaan nopeasti ja tarkasti. Tämä ominaisuus virtaviivaistaa sähköpostin hallintaa tarjoamalla älykkäitä, asiayhteyteen liittyviä vastauksia.

Kuvien luominen ja käsittely:

  • Genmoji: Generatiivisten mallien avulla käyttäjät voivat luoda yksilöllisiä hymiöitä, jotka vastaavat tiettyjä kuvauksia. Näitä Genmojia voidaan käyttää tarroina, tapbackeina tai upotettuina viesteissä, mikä lisää keskusteluihin hauskaa ja persoonallista ilmettä.
  • Kuvan leikkikenttä: Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat luoda alkuperäisiä kuvia teemojen, pukujen, asusteiden ja muiden perusteella. Se on integroitu sovelluksiin, kuten Messages, Keynote, Pages ja Freeform, mikä mahdollistaa nopean ja helpon kuvien luomisen eri tarkoituksiin.
  • Kuvasauva muistiinpanoissa: Tämä työkalu muuttaa karkeat luonnokset kiillotetuiksi kuviksi, mikä tekee muistiinpanoista visuaalisempia ja kiinnostavampia. Se käyttää laitteen älyä analysoidakseen luonnoksia ja ehdottaakseen asiaankuuluvia kuvia.

Toiminta ja kontekstuaalinen tietoisuus:

  • Henkilökohtaisen kontekstin ymmärtäminen: Apple Intelligence voi hyödyntää henkilökohtaisia ​​tietoja eri sovelluksista tarjotakseen asiayhteyteen liittyvää apua. Se voi käsitellä tietoja sähköposteista, kalenteritapahtumista, viesteistä ja muista lähteistä räätälöityjen vastausten ja toimintojen toimittamiseksi.
  • Laitteen käsittely: Useimmat tehtävät käsitellään laitteella, mikä varmistaa käyttäjien yksityisyyden. Monimutkaisempiin pyyntöihin Apple Intelligence käyttää Private Cloud Compute -palvelua, joka sisältää Applen piipalvelimia, jotka on suunniteltu vahvalla tietosuojasuojalla.
  • Orkestrointiominaisuudet: Apple Intelligencen käyttämä Siri voi toimia eri sovelluksissa, kuten hakea tiedostoja, etsiä valokuvia tai toistaa tiettyjä podcasteja. Tämä orkestrointi tekee Siristä hyödyllisemmän ja integroituneen päivittäisiin työnkulkuihin.

Tietosuoja ja turvallisuus:

  • Laitteen käsittely: Apple Intelligence käsittelee tietoja ensisijaisesti laitteella, mikä minimoi tiedon tarpeen lähettää ulkoisille palvelimille. Tämä varmistaa käyttäjien yksityisyyden ja tietoturvan.
  • Yksityinen pilvilaskenta: Kun tarvitaan lisää laskentatehoa, Apple Intelligence käyttää Applen piipalvelimia yksityisessä pilviasennuksessa. Nämä palvelimet käsittelevät tietoja tallentamatta niitä, ja riippumattomat asiantuntijat voivat tarkistaa ohjelmiston tietosuojakäytännöt.
  • Avoimuus ja valvonta: Käyttäjät voivat hallita, milloin ja miten heidän tietojaan käytetään, ja järjestelmään on sisäänrakennettu selkeät käyttöoikeudet ja läpinäkyvyys.

Integrointi kolmannen osapuolen tekoälymallien kanssa

ChatGPT-integrointi:

  • Apple Intelligence integroituu ulkoisiin AI-malleihin, kuten ChatGPT OpenAI:sta, mikä parantaa Sirin ominaisuuksia. Käyttäjät voivat käyttää ChatGPT:tä sisällön luomiseen, kysymyksiin vastaamiseen ja erikoisosaamisen tarjoamiseen.
  • Kirjoita kirjoitustyökaluilla: Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat luoda mukautettua sisältöä ChatGPT:n avulla, kuten henkilökohtaisia ​​iltasatuja tai ainutlaatuisia kuvia. Integrointi varmistaa saumattoman pääsyn ChatGPT:n luoviin ominaisuuksiin.
  • Tietosuoja ja turvallisuus: Käyttäjät voivat käyttää ChatGPT:tä ilmaiseksi ilman, että heidän pyyntöjään ja tietojaan kirjata. ChatGPT-tilaajat voivat yhdistää tilinsä lisäominaisuuksia varten, ja kaikkea tietojen jakamista ohjataan käyttöoikeuksilla.

Kehittäjän mahdollisuudet

SDK:t ja API:t:

  • Apple on päivittänyt SDK:nsa uusilla API:illa ja kehyksillä, minkä ansiosta kehittäjät voivat integroida Apple Intelligence -ominaisuuksia sovelluksiinsa. Tämä sisältää Image Playground -sovellusliittymän ja parannuksia App Intents -kehykseen.
  • App Intents Framework: Tämän kehyksen avulla kehittäjät voivat määrittää sovelluksissaan toimintoja, joita Siri ja muut järjestelmäominaisuudet voivat suorittaa. Se parantaa sovelluksen toimivuutta ja integrointia Apple Intelligenceen.
  • Xcode-parannukset: Xcoden generatiiviset älytyökalut tarjoavat koodin viimeistelyä laitteella ja älykästä apua Swift-koodauksessa, mikä auttaa kehittäjiä luomaan tehokkaampia ja älykkäämpiä sovelluksia.
WWDC 2024 – 10. kesäkuuta | Omena

Yhteenveto

- WWDC esitys korosti Applen sitoutumista innovaatioon ja käyttäjälähtöiseen suunnitteluun. Huomattavilla päivityksillä kaikilla alustoillaan ja Apple Intelligencen käyttöönoton myötä Apple jatkaa edistyneen teknologian integroinnissa jokapäiväiseen käytettävyyteen. Uudet ominaisuudet ja parannukset lupaavat tarjota käyttäjille ja kehittäjille tehokkaita työkaluja digitaalisten kokemusten parantamiseen, mikä tekee Applen ekosysteemistä älykkäämmän, yksityisemmän ja saumattomamman.

Unite.AI:n perustajaosakas ja jäsen Forbes Technology Council, Antoine on a futurist joka on intohimoinen tekoälyn ja robotiikan tulevaisuudesta.

Hän on myös perustaja Securities.io, verkkosivusto, joka keskittyy investoimaan häiritsevään teknologiaan.