Savienoties ar mums

Domu vadītāji

Digitālie cilvēki nav tikai AI ar seju

Digitālie cilvēki agrāk bija vienkārši tērzēšanas roboti, kas bieži pārprata jautājumus, kas daudziem šķita kaitinoši. Tagad tie ir kļuvuši par progresīviem virtuālajiem aģentiem, kas var sazināties tikpat efektīvi kā labākie klientu apkalpošanas pārstāvji, kuriem ir ekspertu līmeņa zināšanas un kas izskatās pārsteidzoši kā īsti cilvēki. 

Šīs uzlabotās digitālās būtnes dara daudz vairāk nekā tikai pievieno seju klientu apkalpošanai; tie maina to, kā mēs domājam un izmantojam mākslīgo intelektu. Viņi uzņemas sarežģītus uzdevumus, kurus agrāk veica tikai cilvēki, sākot no klientu pieprasījumu apstrādes līdz specializētu aizmugursistēmas darbību veikšanai. Iedziļināsimies tajā, kā digitālie cilvēki pārveido mūsu mijiedarbību ar tehnoloģijām ikdienas dzīvē. 

Digitālo cilvēku evolūcija 

Sākotnēji konceptualizēti kā esošo AI sistēmu vizuālie uzlabojumi, digitālie cilvēki ir strauji attīstījušies. Pateicoties dabiskās valodas apstrādes, emociju atpazīšanas un mašīnmācīšanās uzlabojumiem, šīs entītijas tagad spēj veikt sarežģītus uzdevumus, pieņemt lēmumus un mijiedarboties emocionāli inteliģentā veidā. Šī evolūcija iezīmē pāreju no uzskatīšanas, ka tie ir tikai cilvēku attēlojumi digitālajā pasaulē, uz to, ka tie tiek atzīti par dinamiskiem aģentiem, kas spēj būtiski uzlabot klientu pieredzi. 

Vairāk nekā tikai mākslīgais intelekts ar seju 

Digitālie cilvēki nav vienkārši slavēti tērzēšanas roboti. Tie izmanto progresīvu AI dabiskās valodas apstrādei, ļaujot viņiem saprast sarežģītus vaicājumus un pat reaģēt uz emocionāliem signāliem. Šis izsmalcinātības līmenis ļauj viņiem iesaistīties dabiskās, plūstošās sarunās, veicinot saiknes sajūtu ar klientu. 

Taču digitālie cilvēki ir vairāk nekā tikai iemiesojumi. Tie ir aprīkoti, lai veiktu reālās pasaules uzdevumus. Iedomājieties digitālo baņķieri, kurš var atbildēt uz jūsu sarežģītajiem finanšu jautājumiem, analizēt jūsu tērēšanas paradumus un pat piedāvāt personalizētus ieguldījumu padomus. Šis funkcionalitātes līmenis pārspēj tradicionālo tērzēšanas robotu ierobežojumus, radot efektīvāku un apmierinošāku klientu ceļojumu. 

Digitālie cilvēki darbībā 

Digitālajiem cilvēkiem ir cilvēkiem līdzīgas problēmu risināšanas prasmes. Viņi var analizēt lielus datu apjomus, mācīties no katras mijiedarbības un pielāgot savas atbildes, lai nodrošinātu efektīvus risinājumus. Šī izziņas spēja ļauj viņiem ne tikai atbildēt uz jautājumiem, bet arī paredzēt klientu vajadzības un proaktīvi piedāvāt palīdzību. Digitālo cilvēku potenciāls jau tiek realizēts dažādās nozarēs.   

Vēstniecības: Iedomājieties daudzvalodu digitālo asistentu vēstniecībā, kas vada apmeklētājus vīzas pieteikšanās procesā, atbild uz bieži uzdotajiem jautājumiem un pat tulko dokumentus reāllaikā. 

Veselības aprūpe: Digitālie cilvēki sniedz atbalstu veselības aprūpē, veicinot saziņu, kas ir ne tikai informatīva, bet arī empātiska. Tos izmanto dažādiem mērķiem, tostarp pacientu vadīšana ārstēšanas plānu izstrādē, sniedzot garīgās veselības atbalstu un uzlabojot pacientu iesaistīšanos, izmantojot empātisku mijiedarbību. 

Tiesībaizsardzības: policijas spēki pēta digitālo cilvēku izmantošanu izmeklēšanas darbā. Šie ar AI darbināmi palīgi var analizēt liecinieku liecības, noteikt noziegumu datu modeļus un pat radīt iespējamo scenāriju simulācijas, palīdzot detektīviem viņu izmeklēšanā. 

Aviokompānijas: Aviācijas nozarē digitālie cilvēki ir palīdzēt reģistrēties, atbildēt uz ar ceļošanu saistītiem jautājumiem, sniegt atbalstu vairākās valodās un piedāvāt personalizētus ceļojumu ieteikumus. Viņi arī palīdz apmācīt personālu, simulējot klientu apkalpošanas scenārijus, uzlabojot darbības efektivitāti un pasažieru pieredzi. 

Finanses un banku darbība: Digital Humans tiek ieviests bankomāti un tiešsaistes banku platformas, piedāvājot personalizētas finanšu konsultācijas un palīdzot sarežģītu darījumu veikšanā. 

Atlaides: Digitālie cilvēki tiek izmantoti kā pārdošanas palīgi, kas spēj vadīt reāllaika, personalizētas sarunas, kas palīdz klientiem veikt pirkumus. Tie palīdz veidot uzticību un izglītot klientus, kā rezultātā palielinās reklāmguvumu līmenis un efektīvāka tiešsaistes darījumu pabeigšana. 

Cilvēkresursi: Digitālie cilvēki cilvēkresursu jomā racionalizēt darbā iekārtošanu un uzņemšanu veicot intervijas, atbildot uz bieži uzdotajiem jautājumiem un vadot jaunos darbiniekus caur procesiem, uzlabojot personāla darbību efektivitāti un iesaisti. 

Šie piemēri parāda, kā digitālie cilvēki neaprobežojas tikai ar klientu apkalpošanas lomām, bet ir daudzpusīgi rīki, kas var uzlabot dažādus biznesa operāciju un klientu mijiedarbības aspektus dažādās nozarēs. Viņu spēja apstrādāt un analizēt milzīgus datu apjomus reāllaikā ļauj viņiem veikt uzdevumus, kurus tradicionāli veica tikai cilvēki, tādējādi no jauna definējot AI darbības jomu un potenciālu ikdienas lietojumos. 

Kāda ir digitālo cilvēku tehnoloģija? 

Digitālo cilvēku darbība balstās uz sarežģītu progresīvu tehnoloģiju mijiedarbību. Tās pamatā ir dziļa mācīšanās, mākslīgā intelekta veids, kas ļauj šīm vienībām nepārtraukti mācīties un pilnveidoties. Izmantojot lielas datu kopas, dziļās mācīšanās modeļi sniedz digitālajiem cilvēkiem iespēju atpazīt runas un teksta ievades datus ar ievērojamu precizitāti. Tas pārsniedz tikai vārdu burtisko nozīmi. Viņi var saprast izrunas, intonācijas nianses un pat rakstīto slengu, idiomas un drukas kļūdas. 

Digitālie cilvēki nav vienkārši ieprogrammēti ar atbildēm. Sentimenta analīzes algoritmi kļūst par viņu emocionālo inteliģenci, ļaujot analizēt lietotāju komunikācijas zemtekstu. Viņi var atklāt neapmierinātību, satraukumu vai vilcināšanos un attiecīgi pielāgot savas atbildes. Tas veicina dabiskāku mijiedarbību, veidojot uzticību un saikni ar lietotāju. 

Taču digitālie cilvēki nebeidz mācīties pēc sākotnējās apmācības. Ir iebūvēti nepārtrauktas mācīšanās mehānismi, kas ļauj tiem pastāvīgi attīstīties. Sadarbojoties ar lietotājiem, viņi var noteikt jaunas tendences un pielāgot savas atbildes, lai labāk apmierinātu klientu vajadzības. Tas novērš vajadzību pēc manuāliem atjauninājumiem, nodrošinot Digital Humans saglabāšanu atbilstoši un efektīvam laika gaitā. Būtībā Digital Humans darbojas kā inteliģenti virtuāli sūkļi, pastāvīgi absorbējot informāciju un uzlabojot savas spējas, lai nodrošinātu dabiskāku un efektīvāku lietotāja pieredzi. 

Digitālās cilvēku mijiedarbības nākotne 

Tehnoloģijām attīstoties, digitālo cilvēku potenciālie pielietojumi noteikti paplašināsies. Nākotnes attīstība varētu ietvert niansētāku emocionālo inteliģenci, labāku integrāciju ar IoT ierīcēm un pat lomu citu AI sistēmu pārvaldībā. Digitālo cilvēku un lietotāju mijiedarbība, visticamāk, kļūs vienmērīgāka un neatšķirama no mijiedarbības starp cilvēkiem. 

Secinājumi 

Digitālie cilvēki ir nozīmīgs jauninājums AI jomā, kas ir gatavs no jauna definēt to, kā uzņēmumi mijiedarbojas ar saviem klientiem. Tās nebūt nav tikai mākslīgais intelekts ar seju, tās ir sarežģītas sistēmas, kas spēj veicināt patiesu iesaistīšanos un piedāvāt risinājumus, kas ir gan tehniski progresīvi, gan emocionāli rezonansi. Tā kā mēs stāvam uz šīs jaunās robežas sliekšņa, ir skaidrs, ka digitālie cilvēki nav tikai klientu pieredzes nākotne, bet arī tagadne.  

Tomáš Malovec is izpilddirektors un kopīgsdibinātājs plkst Dzimis digitāli, uzņēmums, kas specializējas sarunvalodas AI un digitālo cilvēku tehnoloģiju telpā. ar 20+ gadu pieredze piegādes vadībā un digitālajā transformācijā zem viņa jostas, viņam ir uzceltsuz trases ierakstsd no globāliem tehnoloģiju uzņēmumiem piemēram, IBM, CGI, un Hewlett Packard.