Susisiekti su mumis

Sertifikatai

5 geriausi duomenų analizės sertifikatai (2024 m. birželio mėn.)

Atnaujinta on

Unite.AI yra įsipareigojusi laikytis griežtų redakcinių standartų. Galime gauti kompensaciją, kai spustelėsite nuorodas į mūsų peržiūrėtus produktus. Prašome peržiūrėti mūsų filialo atskleidimas.

Tvirtas duomenų analizės pagrindas yra labai svarbus specialistams, norintiems tobulėti ir daryti reikšmingą poveikį savo organizacijose. Augant duomenų analizės įgūdžių paklausai, atsirado daugybė sertifikatų, patvirtinančių asmenų žinias ir išskiriančius juos darbo rinkoje. Šiame straipsnyje išnagrinėsime kai kuriuos geriausius galimus duomenų analizės sertifikatus, kurių kiekvienas siūlo unikalų visapusių mokymų, praktinės patirties ir pramonės pripažinimo derinį.

1. DataCamp duomenų analizė

„DataCamp“ siūlo platų duomenų analizės kursų, skirtų specialiai pradedantiesiems, asortimentą, suteikiantį tvirtą pagrindą esminiams įgūdžiams ir įrankiams, kurių reikia norint pradėti duomenų analizės karjerą. Šiuose kursuose nesiimama jokios ankstesnės patirties ir besimokantieji padeda susipažinti su duomenų analizės pagrindais, naudojant populiarias programavimo kalbas, tokias kaip Python ir R, bei esminius įrankius, tokius kaip Excel, SQL ir Tableau. Pagrindinis dėmesys skiriamas praktiniam mokymuisi, todėl „DataCamp“ pradedančiųjų kursai užtikrina, kad besimokantieji įgytų praktinės patirties nuo pirmos dienos siekdami sertifikato.

Pradedantiesiems pritaikyti kursai apima platų temų spektrą, įskaitant duomenų apdorojimą, duomenų valymą, tiriamąją duomenų analizę, duomenų vizualizavimą ir pagrindinę statistiką. Besimokantieji užsiima interaktyviais pratimais ir realaus pasaulio duomenų rinkiniais, leidžiančiais pritaikyti naujai įgytus įgūdžius praktiniame kontekste. Kursus dėsto patyrę instruktoriai, kurie sudėtingas sąvokas skaido į lengvai virškinamas pamokas, užtikrindami, kad net ir neturintys patirties galėtų sekti ir daryti nuolatinę pažangą.

DataCamp pradedančiųjų duomenų analizės kursai yra savarankiški ir lankstūs, todėl besimokantieji gali pritaikyti mokymąsi į savo tvarkaraštį. Daugelis šių kursų yra didesnių įgūdžių ir karjeros krypčių dalis, suteikianti besimokantiesiems aiškų planą, kaip pereiti nuo pradedančiųjų iki vidutinio ir pažengusio lygio. Baigę šiuos pradedančiųjų kursus, besimokantieji sukuria tvirtą duomenų analizės pagrindą ir įgyja pasitikėjimo spręsti sudėtingesnius projektus ir tobulinti savo karjerą šioje įdomioje srityje.

Pagrindiniai DataCamp duomenų analizės kursų komponentai:

  1. Nereikalaujama ankstesnės patirties, padedant besimokantiesiems susipažinti su duomenų analizės pagrindais naudojant Python, R, Excel, SQL ir Tableau
  2. Praktinis mokymasis naudojant interaktyvius pratimus ir realaus pasaulio duomenų rinkinius, leidžiančius besimokantiesiems įgyti praktinės patirties
  3. Plati pagrindinių temų aprėptis, įskaitant duomenų apdorojimą, valymą, tiriamąją analizę, vizualizavimą ir pagrindinę statistiką
  4. Moko patyrę instruktoriai, kurie sudėtingas sąvokas suskaido į lengvai virškinamas pamokas
  5. Savarankiškas ir lankstus mokymasis su daug kursų, apimančių didesnius įgūdžius ir karjeros kryptis, skirtas tolesniam augimui

Apsilankykite „DataCamp“ →

2. IBM įvadas į duomenų analizę

IBM „Coursera“ kurse „Įvadas į duomenų analizę“ pateikiama išsami įvadas į duomenų analizės sritį. Kursas skirtas pradedantiesiems ir nereikalauja jokios išankstinės duomenų analizės ar programavimo patirties. Juo siekiama suteikti besimokantiesiems tvirtą duomenų analizės koncepcijų, įrankių ir procesų pagrindą, paruošiant juos tolesniam mokymuisi ir galimai karjerai šioje srityje.

Kursas yra IBM Data Analyst Professional Certificate programos, kurią sudaro devyni kursai, apimantys įvairius duomenų analizės aspektus, nuo pagrindų iki sudėtingesnių temų, dalis. Duomenų analizės įvadas yra pirmasis šios serijos kursas, nustatantis etapą tolesniems kursams. Jis taip pat įtrauktas į kitas IBM programas, tokias kaip Duomenų analizės ir vizualizacijos pagrindų specializacija ir IBM duomenų analizė su Excel ir R profesionalų sertifikatu.

Viso kurso metu besimokantieji naudojasi įvairia mokymosi medžiaga, įskaitant vaizdo paskaitas, skaitymus, viktorinas ir praktines laboratorijas. Kursas baigiasi recenzuojamu baigiamuoju projektu, kuriame besimokantieji savo naujai įgytas žinias pritaiko realiame scenarijuje. Baigę mokiniai aiškiai supranta duomenų analizės procesą, duomenų specialistų vaidmenis ir atsakomybę bei įvairius šioje srityje naudojamus įrankius ir technologijas.

Pagrindiniai IBM kurso „Įvadas į duomenų analizę“ komponentai:

  1. Išsamus įvadas į duomenų analizės koncepcijas, įrankius ir procesus
  2. Dalis IBM duomenų analitiko profesinio sertifikato programos ir kitų IBM pasiūlymų
  3. Sukurta pradedantiesiems, be išankstinės patirties
  4. Įtraukianti mokymosi medžiaga, įskaitant vaizdo paskaitas, skaitymus, viktorinas ir praktines laboratorijas
  5. Recenzuojamas baigiamasis projektas, kuris kurso žinias pritaiko realiame scenarijuje

Apsilankykite IBM kursuose →

3. „Google“ duomenų analizės profesionalo sertifikatas

„Google“ duomenų analizės profesionalo sertifikatas „Coursera“ yra išsami programa, skirta paruošti asmenis karjerai sparčiai augančioje duomenų analizės srityje. Sertifikatas tinka pradedantiesiems, be išankstinės patirties ar išsilavinimo. Juo siekiama suteikti besimokantiems reikiamų įgūdžių ir suteikti jiems galimybę susisiekti su geriausiais pramonės darbdaviais.

Programą sudaro aštuoni kursai, apimantys įvairius duomenų analizės aspektus, įskaitant duomenų rinkimą, valymą, analizę, vizualizavimą ir pateikimą. Besimokantieji įgyja praktinės patirties naudodami populiarius įrankius ir platformas, tokias kaip skaičiuoklės, SQL, Tableau ir R programavimas. Turinys yra labai interaktyvus ir sukurtas išskirtinai „Google“ darbuotojų, turinčių didelę duomenų analizės patirtį.

Programos metu besimokantieji dalyvauja vaizdo įrašų, vertinimų ir praktinių laboratorijų, kurios imituoja realaus pasaulio duomenų analizės scenarijus, derinį. Sertifikatas taip pat apima atvejo tyrimą, kurį besimokantieji gali pasidalinti su potencialiais darbdaviais, kad parodytų savo naujai įgytus įgūdžius. Baigę absolventai gali tiesiogiai kreiptis dėl darbo „Google“ ir daugiau nei 150 JAV darbdavių, įskaitant „Deloitte“, „Target“ ir „Verizon“.

Pagrindiniai „Google“ duomenų analizės profesionalo sertifikato komponentai:

  1. Išsami programa skirta pradedantiesiems, be išankstinės patirties ar laipsnio
  2. Aštuoni kursai, apimantys duomenų rinkimą, valymą, analizę, vizualizavimą ir pateikimą
  3. Praktinė patirtis su populiariais įrankiais ir platformomis, tokiomis kaip skaičiuoklės, SQL, Tableau ir R programavimas
  4. Itin interaktyvus turinys, sukurtas išskirtinai patyrusių „Google“ darbuotojų
  5. Galimybė baigus tiesiogiai kreiptis dėl darbo „Google“ ir daugiau nei 150 JAV darbdavių

Apsilankykite „Google“ kursuose →

4. Skaitmeninės rinkodaros analizė: duomenų analizė, prognozavimas ir pasakojimas (NUS)

Skaitmeninės rinkodaros analizė: duomenų analizė, prognozavimas ir istorijų pasakojimas internetinis trumpasis NUS kursas yra skirtas padėti specialistams suprasti didžiulius duomenų kiekius, prieinamus šiandieninėje skaitmeninėje aplinkoje. Kursas pripažįsta, kad nors duomenų yra daug, jie turi būti veiksmingai analizuojami, vizualizuojami ir perduodami, kad būtų galima įgyti prasmingų įžvalgų ir priimti sprendimus. Per šešias savaites dalyviai įgyja tvirtą duomenų analizės, vizualizavimo ir bendravimo įgūdžių pagrindą.

Kursas ypač aktualus rinkodaros ir duomenų specialistams, norintiems išplėsti savo duomenų analizės įgūdžius ir efektyviai perduoti įžvalgas suinteresuotosioms šalims. Jis taip pat tinka vyresniems verslo ar rinkodaros vadovams, kurie remiasi rinkodaros duomenimis siekdami informuoti apie strategijas ir sprendimus. Dalyviai išmoksta naudoti dizaino ir pasakojimo principus, kad sukurtų įtikinamų duomenų suvestines naudodami „Tableau“, kad galų gale jie galėtų pateikti ir interpretuoti rinkodaros duomenis, kurie gali paskatinti organizacijos sėkmę.

Viso kurso metu dalyviai bendrauja su ekspertais ir įgyja praktinės patirties naudodami tokius įrankius kaip „Tableau“ ir „Orange“. Mokymo programa apima įvairias temas, įskaitant rinkodaros analizės pagrindus, duomenų pasakojimą, prognozavimą, nuspėjamąją klientų išlaikymo analizę, segmentavimo ir grupavimo metodus bei klientų patirties analizę. Kurso pabaigoje dalyviai įgyja žinių ir įgūdžių, leidžiančių daryti duomenimis pagrįstas prognozes, efektyviai nukreipti klientus ir kurti veiksmingas rinkodaros strategijas.

Pagrindiniai skaitmeninės rinkodaros analizės kurso iš NUS „GetSmarter“ komponentai:

  1. Šešių savaičių trumpas internetinis kursas, skirtas duomenų analizei, vizualizacijai ir komunikacijai rinkodaros srityje
  2. Sukurta rinkodaros ir duomenų specialistams, taip pat vyresniems verslo ar rinkodaros vadovams
  3. Moko dalyvius naudoti dizaino ir pasakojimo principus, kad sukurtų įtikinamų duomenų suvestines naudojant „Tableau“
  4. Apima tokias temas kaip rinkodaros analizės pagrindai, prognozavimas, nuspėjamoji analizė, segmentavimas ir klientų patirties analizė.
  5. Suteikia dalyviams įgūdžių daryti duomenimis pagrįstas prognozes, veiksmingai nukreipti klientus ir kurti veiksmingas rinkodaros strategijas.

Apsilankykite NUS kursuose →

5. Išplėstinė verslo analitikos specializacija (University of Colorado Boulder)

Išplėstinė verslo analizės specializacija, kurią siūlo Kolorado universiteto Boulder on Coursera, skirta suteikti besimokantiesiems realaus pasaulio duomenų analizės įgūdžius, kuriuos galima pritaikyti plėtojant verslą, didinant pelną ir kuriant didžiausią vertę akcininkams. Specializacija suburia akademinius specialistus ir patyrusius praktikus, kurie dalijasi savo žiniomis ir įžvalgomis. Besimokantieji įgyja praktinių įgūdžių išgauti ir apdoroti duomenis naudodami SQL kodą, vykdyti statistinius aprašomosios, nuspėjamosios ir preskriptyviosios analizės metodus bei efektyviai interpretuoti ir pateikti analizės rezultatus.

Per visą specializaciją besimokantieji taiko įgytus įgūdžius realioms verslo problemoms ir duomenų rinkiniams spręsti. Jie turi galimybę kurti konceptualius verslo modelius ir paprastus duomenų bazių modelius, praktikuoti duomenų išgavimą naudojant SQL, taikyti nuspėjamąją ir preskriptyviąją analizę verslo problemoms spręsti, kurti sprendimų priėmimo modelius, interpretuoti programinės įrangos išvestį, pateikti rezultatus ir išvadas. Specializacija naudoja pagrindinį „Excel“ ir „Analytic Solver Platform“ (ASP), „Excel“ papildinį, o mokiniai, dalyvaujantys atliekant užduotis, gali nemokamai pasiekti programinę įrangą.

Specializaciją sudaro keturi kursai ir pagrindinis projektas. Kursai apima tokias temas kaip analitinis procesas, duomenų kūrimas, saugojimas ir prieiga, reliacinės duomenų bazės ir SQL, nuspėjamojo modeliavimo metodai, tiriamoji duomenų analizė, duomenų vizualizacija, sprendimų priėmimo optimizavimo metodai ir efektyvus analizės rezultatų perdavimas. Pagrindinis projektas leidžia besimokantiesiems pritaikyti savo įgūdžius interpretuoti realaus pasaulio duomenų rinkinį ir pateikti tinkamas verslo strategijos rekomendacijas.

Pagrindiniai išplėstinės verslo analizės specializacijos komponentai:

  1. Praktiniai duomenų gavimo, manipuliavimo ir analizės įgūdžiai naudojant SQL kodą ir statistinius metodus
  2. Nuspėjamosios ir įsakomosios analizės metodų taikymas realioms verslo problemoms ir duomenų rinkiniams
  3. „Excel“ ir „Analytic Solver Platform“ (ASP) naudojimas praktiniam mokymuisi
  4. Keturi kursai, apimantys analitinį procesą, nuspėjamąjį modeliavimą, verslo analizę sprendimų priėmimui ir rezultatų perdavimą
  5. Capstone projektas, skirtas pritaikyti įgūdžius interpretuojant realaus pasaulio duomenis ir teikiant verslo strategijos rekomendacijas

Apsilankykite Advanced Analytics Course →

Duomenų analizės sertifikatų vertė

Duomenų analizės sertifikato siekimas yra vertinga investicija į jūsų profesinį tobulėjimą. Nesvarbu, ar esate pradedantysis, norintis įsilaužti į šią sritį, ar patyręs profesionalas, siekiantis tobulinti savo įgūdžius, šie sertifikatai siūlo platų pasirinkimą, atitinkantį jūsų poreikius. Įgiję vieną iš šių sertifikatų parodote savo įsipareigojimą išlikti duomenų analizės srities priešakyje, išplėsti savo karjeros galimybes ir tapti duomenimis grindžiamu lyderiu savo organizacijoje.

Alexas McFarlandas yra AI žurnalistas ir rašytojas, tyrinėjantis naujausius dirbtinio intelekto pokyčius. Jis bendradarbiavo su daugybe AI startuolių ir leidinių visame pasaulyje.