Susisiekti su mumis

Minties lyderiai

Apple Intelligence: paverskite savo iPhone tikru asistentu

mm

paskelbta

 on

Birželio 10 d WWDC, „Apple“ pristatė novatorišką apreiškimą: dirbtinio intelekto integravimą visuose savo produktuose, o antraštė – nekantriai laukta „iOS 18“, kuri paprastai pasiekiama rugsėjį. Ši naujovė, sukurta strateginiu aljansu su „OpenAI“, žada pakeisti „Siri“ revoliuciją, paversdama ją itin sudėtingu, išmaniuoju asistentu, kuris sklandžiai integruojasi su „iPhone“ programomis ir lengvai atlieka sudėtingas užduotis.

Unikalus Apple požiūris į AI

Kilus triukšmui, nepastebėta esminė Apple pranešimo detalė: saugumas. „Apple“ siekia pristatyti dirbtinio intelekto sprendimą, kuris saugo asmeninę informaciją griežtai vartotojo ekosistemoje, išvengiant trečiosios šalies debesų apdorojimo. Net „OpenAI“, nepaisant partnerystės, išlieka „Apple“ tvirtos ir privačios architektūros, skirtos „iPhone“ naudotojams, pašalinis asmuo.

Ar „Apple“ rimtai žiūri į „iPhone“ saugumą? Prisiminkite ginčą, kai a teroristo „iPhone“ reikėjo atrakinti dėl svarbios informacijos, o Timas Cookas garsiai atsisakė? Jis laikėsi tvirtos pozicijos, pirmenybę teikdamas vartotojų pasitikėjimui, o ne vyriausybės spaudimui, pabrėždamas, kad saugumo pavojus sugriaus milijonų žmonių pasitikėjimą „Apple“ siekiant apsaugoti savo asmeninius ir medicininius duomenis. Vyriausybei teko ieškoti alternatyvių priemonių situacijai išspręsti.

Prie šio saugumo pirmiausia prideda Naujasis Apple A17 Bionic lustas iPhone 15. Jo vieno branduolio apdorojimo galia konkuruoja su „Intel“ arba „AMD“ stalinių kompiuterių procesoriais, tačiau dėl mažesnio branduolių skaičiaus atsilieka kelių branduolių našumu. Tai įgalina naują kraštų skaičiavimo sritį, leidžiančią daug dirbtinio intelekto skaičiavimo ciklų pačiame telefone. Naudotojams tereikia prisijungti prie „ChatGPT“, kad gautų išsamias žinių užklausas ir išlaikytų savo duomenų kontrolę.

Siri ilgai laukta transformacija

„Siri“ jau seniai juokauja dėl savo ribotų galimybių, tačiau naudojant „Apple Intelligence“ tos dienos suskaičiuotos. Naudojama pažangiausia OpenAI technologija, „Siri“ dabar galės be vargo atlikti sudėtingas komandas. Pavyzdžiui, galėsite nurodyti Siri „Nusiųsti el. laišką šiems trims žmonėms apie mūsų būsimą įvykį, kad jie galėtų atvykti pasiruošę“ ir stebėti, kaip Siri sklandžiai kuria ir siunčia el. laišką.

Šis patobulinimas reiškia, kad „Siri“ galės suprasti ir vykdyti kelių žingsnių instrukcijas, todėl bus daug naudingesnė tiek profesinėje, tiek asmeninėje aplinkoje. Įsivaizduokite, kad galite pasakyti: „Siri, suorganizuokite savaitinę ataskaitą pagal šiuos el. laiškus ir nusiųskite ją mano komandai“, o „Siri“ surinks duomenis, sukurs ataskaitą ir platins ją nepajudinus piršto. Dėl tokio lygio funkcionalumo „Siri“ taps nepakeičiamu įrankiu užsiėmusiems profesionalams ir atliekantiems daugybę užduočių.

„iPhone“ programų įgalinimas

Tai pagrįsta dviem labiausiai džiuginančiomis savybėmis „Apple Intelligence“. Tai yra jos gebėjimas atlikti tikrus funkcinius skambučius „iPhone“ programose ir gauti informaciją iš asmeninio konteksto. Tai reiškia, kad „Siri“ galės sąveikauti su įvairiomis programėlėmis, kad atliktų užduotis, kurioms anksčiau reikėjo vartotojo rankinio pastangų, o tai žymiai padidins individualų produktyvumą ir patogumą.

Įsivaizduokite, kad pasakysite Siri: „Suplanuokite susitikimą su rinkodaros komanda kitą antradienį 3 val.“. „Siri“ patikrins jūsų pasiekiamumą, išsiųs kvietimus susitikti ir automatiškai atnaujins jūsų kalendorių. Arba galbūt „Siri, sukurk mano projekto darbų sąrašą ir pridėkite terminus“. „Siri“ integruosis į jūsų užduočių valdymo programą, sudarys naują sąrašą ir paskirs terminus pagal jūsų projekto laiko juostą, todėl be vargo galėsite sekti kelyje.

Kalbant apie kelionių planavimą, „Siri“ galimybės yra vienodai įspūdingos. Paprasta komanda, pvz., „Siri, užsisakykite skrydį į San Franciską kitam penktadieniui ir suraskite viešbutį netoliese“, ragina Siri ieškoti skrydžių, užsisakyti bilietą, rasti viešbučius pageidaujamoje vietovėje ir rezervuoti. Toks integracijos lygis supaprastina visą procesą, todėl kelionės planavimas tampa lengvas.

Be to, įsivaizduokite, kad įsakysite Siri „Surengti vakarienės susitikimą netoliese esančiame italų restorane rytoj 7 val.“, o Siri ne tik rezervuos staliuką, bet ir išsiųs kalendoriaus kvietimus jūsų svečiams, patikrins, ar jūsų užrašuose nėra mitybos įpročių, ir pasirūpins transportu. Jei reikia. Tai paverčia „Siri“ asmeniniu asistentu, kuris sklandžiai tvarko jūsų socialinį ir profesinį gyvenimą.

Su „Apple Intelligence“ ir jos pokalbių kontekstu „Siri“ iš pagrindinio balso asistento taps aktyviu, išmaniuoju įrankiu, galinčiu neprilygstamai lengvai valdyti užduotis ir programas. Ši integracija reiškia, kad vartotojai gali pasikliauti savo iPhone, kad atliktų sudėtingas užduotis, sumažinant rankinio įvesties poreikį, o kasdienę veiklą padaryti patogesnę ir efektyvesnę. Jūsų telefonas tikrai taps jūsų asistentu.

Vartotojų patirties gerinimas ir strateginės pasekmės

„Apple Intelligence“ įdiegimas pranoksta tik „Siri“ atnaujinimą; kalbama apie visos naudotojų patirties gerinimą ir užtikrinimą, kad „Apple“ išliktų priekyje inovacijų lenktynėse. Bendradarbiavimas su OpenAI ne tik pašalina ankstesnius „Siri“ trūkumus, bet ir reiškia, kad „Apple“ yra į ateitį žiūrinti įmonė, kuri teikia pirmenybę naujovėms ir vartotojų pasitenkinimui. Šis strateginis žingsnis yra pasirengęs pritraukti naujų vartotojų ir išlaikyti esamus, sudarydamas sąlygas naujai išmaniųjų, patogių įrenginių erai. Milijonams „iPhone“ naudotojų užduotis, kurioms anksčiau reikėjo atlikti kelis veiksmus, dabar gali atlikti paprastos balso komandos, todėl kasdienė veikla tampa patogesnė ir efektyvesnė.

Be to, šio žingsnio pasekmės apima ne tik atskirus vartotojus. Įmonės gali panaudoti „Apple Intelligence“, kad supaprastintų veiklą ir padidintų efektyvumą. Pavyzdžiui, klientų aptarnavimo skyriai gali naudoti patobulintas „Siri“ galimybes tvarkyti užklausas, planuoti susitikimus ir teikti išsamią informaciją be žmogaus įsikišimo, taip sumažinant laukimo laiką ir pagerinant klientų pasitenkinimą. Tai reiškia reikšmingą perėjimą prie labiau automatizuotų, pažangių verslo procesų.

Švietimo sektoriai taip pat gali būti naudingi. Mokiniai gali naudoti „Siri“ studijų tvarkaraščiams tvarkyti, akademiniams ištekliams rasti ir netgi sudėtingų dalykų mokymui gauti. Dėl to mokymasis tampa interaktyvesnis ir prieinamesnis, o tai gali pakeisti mokymosi patirtį visų amžiaus grupių mokiniams.

Išvada

„Apple Intelligence“ įdiegimas „iOS 18“ yra didžiulis „Siri“ šuolis į priekį. Išnaudodama OpenAI galimybes, „Apple“ yra pasirengusi pristatyti tikrai protingą ir nepakeičiamą įrankį. Šis atnaujinimas ne tik pagerins „Siri“ funkcionalumą, bet ir pakeis vartotojo patirtį, todėl kasdienės užduotys bus patogesnės ir efektyvesnės. Nekantriai laukiant „iOS 18“, „Apple“ virtualaus asistento ateitis atrodo šviesesnė nei bet kada anksčiau ir skelbia naują inovacijų ir vartotojų pasitenkinimo erą.

Dėl šios evoliucijos „Siri“ nebėra tik funkcija; tai paradigmos pokytis, kaip sąveikaujame su savo įrenginiais. Sklandus AI integravimas į kasdienes užduotis žymi naujo amžiaus aušrą, kai technologijos yra ne tik įrankis, bet ir mūsų kasdienio gyvenimo partneris. Nuo tvarkaraščių valdymo iki kelionių planavimo ir su darbu susijusių užduočių atlikimo, „Siri“ transformacija naudojant „Apple Intelligence“ yra skirta iš naujo apibrėžti patogumą ir efektyvumą skaitmeninėje eroje. Pasirodžius iOS 18, vartotojai gali laukti išmanesnio, jautresnio ir neįtikėtinai galingo asistento tiesiog savo kišenėse.

Timas Mineris yra patyręs vadovas, užėmęs vadovaujančias pareigas „Salesforce“, IBM ir Tact.ai. Šiuo metu jis vadovauja Parengė The People Technologies LLC, padedanti klientams pasiekti skaitmeninę transformaciją pasitelkiant naujoviškus dirbtinio intelekto sprendimus. Timas, kaip konsultantas, supranta, kad organizacijos turi nusistatyti pasiekiamus sėkmingos AI integracijos tikslus.

Jis yra Pratt instituto kviestinis profesorius, mokantis, kaip dirbtinį intelektą integruoti į dizaino valdymą, ir Rutgerso universitete Naujajame Džersyje. Naudodamas „Generative AI“, Timas įgalina valdymo komandas panaudoti AI ir išlikti savo pramonės lyderiais.