Susisiekti su mumis

Minties lyderiai

Atėjo laikas advokatų kontoroms imtis visų priemonių dirbtinio intelekto srityje

mm

paskelbta

 on

Tarp jaudulio, kaip AI sukels revoliuciją sveikatos priežiūros, reklaminis, Logistika ir visa kita, viena pramonės šaka pasklido po radaru: teisininko profesija. Tiesą sakant, teisės verslas yra stiprus varžovas norint pasiekti didžiausią investicijų grąžą (IG) naudojant AI. 

Advokatų kontoros laikomos tradicinėmis, o ne kaip norinčiomis naujosiomis technologijomis, tačiau dauguma jų jau daugelį metų naudoja mašininį mokymąsi (ML). Įterpta į populiarias platformas, tokias kaip Westlaw, ML dažnai įtraukiama į pagrindines operacijas. 

Dabar generatyvusis AI advokatų kontorose plinta greičiau nei ieškiniai dėl sukčiavimo akcijomis. Atskiri teisininkai išmoko naudoti į ChatGPT panašius AI modelius, o visa teisinė praktika panaudojo didelius kalbinius modelius. 

Teisės srityje dirbantys asmenys mato nepaprastą dirbtinio intelekto naudą – efektyvumą, tikslumą, greitį ir klientų rezultatus vykdant kasdienius procesus. Trys taškai padeda paaiškinti šiuos rezultatus. 

  • Atliekant teisines operacijas, dirbtinis intelektas paprastai taupo laiką ir išlaidas labai aukštas. Pelnas nėra laipsniškas.
  • AI taikomas potencialiai dauguma darbo procesų advokatų kontorose.
  • Advokatų kontoroms įdiegus dirbtinį intelektą, jis tampa vis galingesnis, nes jos jį individualizuoja. Tai iš esmės yra pritaikymas; Pritaikius dirbtinį intelektą prie pageidaujamų darbo metodų, investicijų grąža (IG) padidėja: 

Susipažinkite su AI gimtosios advokatų kontora

Dėl šių privalumų atsirado į AI orientuotos (dar žinomas kaip dirbtinis intelektas) advokatų kontoros – nauja veislė, kuri yra žymiai efektyvesnė ir konkurencingesnė nei jos konkurentai. Įmonėse, kuriose dirba dirbtinis intelektas, dauguma pagalbinių darbuotojų ir advokatų jau plačiai naudoja dirbtinį intelektą, siekdami gauti, tirti, rengti pasiūlymus, trumpus pranešimus, prieštaravimus, analizuoti teisėjų nuomones ir kt.

Teisės praktika tampa vietine dirbtiniu intelektu, iš dalies suasmeninant AI sprendimų elgesį, kad jis atitiktų esamus įmonės procesus ir strategines gaires. Tai daro jų AI pajėgesnį ir vertingesnį.

Personalizavimas gali būti įvairių formų, pavyzdžiui, kuriant atvejo vertinimus, atitinkančius įmonės nustatytus standartus. AI gali apsvarstyti galimas pretenzijas ir sukurti tolesnius veiksmus pagal advokato kriterijus. Galima išmokyti sekti esamą procesą, imituoti įvykių sekas, užduoti pagrindinius klausimus arba atsakyti į juos pagal tą patį modelį ir rašyti ankstesnio darbo stiliumi. 

Išmokus sekti advokato metodą, dirbtinio intelekto modelis palengvina pagalbinio personalo gyvenimą. Net jei advokato padėjėjas nedirbo su konkrečiais teisininkais, dirbtinis intelektas padės jiems parengti bylą ir bendrauti su klientais, įvertinti riziką ir net strategiją. 

Advokatų kontoros, kuriose dirba dirbtinis intelektas, vis dažniau naudoja generatyvųjį dirbtinį intelektą, kad aptarnautų klientus, kuriems reikalingas individualus gydymas. AI prisideda per visą bylos gyvavimo ciklą – nuo ​​minčių šturmo iki teisminės bylos strategijos iki atradimo tvarkymo. Gen AI pagrįsti modeliai taip pat padeda parengti pareiškimus, analizuoti jų rezultatus ir numatyti bylinėjimosi strategijas.

Kodėl AI yra nepaprastai naudingas advokatų kontoroms? 

Sakoma, kad teisinis pasaulis sudarytas iš šešių minučių žingsnių. Dažnai dirbtinis intelektas per kelias sekundes gali padaryti tai, kas jaunesniajam partneriui užtrunka valandas ar dienas. Laiko sutrumpinimas iki 99 % leidžia sutaupyti daug išlaidų, o daug intelektualioje teisės srityje tai yra įprasta. 

Kasdien teisininkai turi vertinti, analizuoti ir pasverti kompromisus, rengti dokumentus ir priimti sprendimus. Paralegalai ir jaunesnieji partneriai turi dirbti greitai ir tiksliai, tačiau niekada nepastebėti nieko svarbaus. Turint daug duomenų ir smulkmenų, darbas gali juos išnaudoti, todėl gali atsirasti klaidų.

Apskritai greitis, mastas ir personalizavimas prisideda prie to, kad dirbtinis intelektas yra didžiulis teisinės srities greitintuvas, kurio produktyvumas gerokai viršija „tradicinius“ 10–20 procentų.

Išlaidos mažėja ir juda dirbtinio intelekto advokatų kontorose

Teisininkai iš pirmų lūpų sužino, kad dirbtinio intelekto sistemos gali sumažinti asocijuotų valandų skaičių, reikalingą procesui užbaigti. Įtraukdami dirbtinį intelektą per visą atvejų gyvavimo ciklą, jie gali pakeisti individualų darbo krūvį, kad būtų pelningesnis. Išankstinis darbas su bylomis kartais yra nepakankamai kompensuojamas, o dirbtinis intelektas leidžia komandai sutelkti apmokestinamas valandas vėlesniems, visiškai kompensuojamiems etapams. 

Į AI orientuotos įmonės taip pat gali augti nedidindamos pagalbinio personalo skaičiaus. Vietoj to, esami darbuotojai gali padėti daugiau partnerių, kurie atsiskaito didesne valandine suma, padidindami pelningumą. 

Jie taip pat gali parduoti save ir paskatinti augimą energingiau. Kur AI sumažina veiklos sąnaudas, jis atlaisvina lėšų rinkodarai ir verslo plėtrai. Generatyvusis dirbtinis intelektas, kaip ir kitoms įmonėms, pagreitina ir palengvina rinkodaros komunikaciją.

Darbuotojų patirtis: AI laimė 

Dirbtinis intelektas dažnai negauna tokio įvertinimo, kurio nusipelnė už teigiamą poveikį darbuotojų patirčiai. Praktikoje teisininkai ir advokatų padėjėjai daugumą vadinamųjų niūrių darbų ir pasikartojančių užduočių gali perkelti į AI. Tai skatina pasitenkinimas darbu ir – netiesiogiai – sulaikymas. Pagalbiniai darbuotojai ir jaunesnieji partneriai iš tikrųjų tampa AI vadovais.

 Jie gali pritaikyti įmonės AI, mokydami procedūras LLM, o tada pasidalinti jomis su komanda. Tai reiškia, kad teisininkai gali dirbti įprastais būdais, bet didesniu mastu ir patogiau deleguoti pagalbinius darbuotojus be ilgų paaiškinimų „Štai mano būdas tai padaryti“.

Advokatų kontorų, kuriose naudojamas dirbtinis intelektas, verslo modeliai keičiasi

Advokatų kontoros, kuriose naudojamas dirbtinis intelektas, gali padidinti savo verslo lygį, kad padidintų pajėgumus ir palaikytų pajamų augimą. Konkrečiai, jie gali susikurti viduje, kad galėtų tvarkyti sudėtingesnius atvejus ir pelningą nenumatytų atvejų darbą. Dirbtinis intelektas leidžia mažesnėms įmonėms nagrinėti didesnius ir sudėtingesnius atvejus, atlikdamos didžiąją dalį tyrimų ir analizės.

Bylose dėl nenumatytų atvejų produktyvumo padidėjimas, atsirandantis dėl dirbtinio intelekto, gali netgi viršyti kitų teisinių kategorijų, pvz., sutarčių, intelektinės nuosavybės ir šeimos teisės, produktyvumo padidėjimą. AI gali atlikti didžiąją dalį išankstinio nenumatytų atvejų įvertinimo. Gerai ištirtų nenumatytų atvejų ėmimasis gali žymiai padidinti pelningumą.

Tie, kurie gauna AI, palyginti su tais, kurie to negauna

Atsižvelgiant į naudą, ar advokatų kontoros įsitraukia į darbą ir gausiai naudoja dirbtinį intelektą? Keista, kad ne, pasak a 2023 m. Thomson Reuters apklausa, kuri atskleidė, kad 60 % neketina naudoti generatyvaus AI. Tai gera žinia kitiems 40 proc. Advokatų kontoros, kurios efektyviai naudoja dirbtinį intelektą, turi didelį pranašumą prieš konkurentus, kurie to nedaro.

Teisininko profesija yra viena iš tų pramonės šakų, kurios duoda didžiausią naudą naudojant AI. Advokatų kontoros, kurios „gauna“ ir toliau individualizuosis AI sistemas, sieks savo potencialo ir augs pelningiau. Vis labiau aiškėjant, kad dirbtinio intelekto advokatų kontoros turi didesnį augimą ir pelningumą, jų pavyzdžiu gali sekti ir kitos intelekto profesijos. 

Jay yra įkūrėjas ir generalinis direktorius išvakarės. Jis turi daugiau nei 15 metų AI ir mašininio mokymosi patirtį. Prieš Eve Jay buvo ankstyvojo etapo investuotojas Lightspeed Venture Partners. Prieš tai jis buvo pirmasis Rubrik inžinierius ir produktų inžinerijos vadovas, padėjęs kurti įmonę nuo pat pradžių.