Συνδεθείτε μαζί μας

Πιστοποιήσεις

10 Best Prompt Engineering Courses (Ιούνιος 2024)

Ενημερώθηκε on

Το Unite.AI δεσμεύεται σε αυστηρά πρότυπα σύνταξης. Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους προς προϊόντα που εξετάζουμε. Παρακαλούμε δείτε μας θυγατρική εταιρεία.

Στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης, η τέχνη της άμεσης μηχανικής έχει αναδειχθεί ως βασικό σύνολο δεξιοτήτων τόσο για επαγγελματίες όσο και για λάτρεις. Καθώς τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, ιδιαίτερα τα μοντέλα γλώσσας όπως το GPT, γίνονται όλο και πιο εξελιγμένα, η ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας με αυτά τα μοντέλα έχει αποκτήσει ύψιστη σημασία. Η άμεση μηχανική, ουσιαστικά, είναι η τέχνη του σχεδιασμού εισροών που καθοδηγούν αυτά τα συστήματα AI ώστε να παράγουν τα πιο ακριβή, συναφή και δημιουργικά αποτελέσματα.

Αλλά τι ακριβώς είναι το prompt engineering και γιατί έχει γίνει τόσο τσιτάτο στην τεχνολογική κοινότητα;

Το Prompt Engineering είναι η τέχνη και η επιστήμη της δημιουργίας εισροών (ή «προτροπών») για την αποτελεσματική καθοδήγηση και αλληλεπίδραση με παραγωγικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, ιδιαίτερα μοντέλα μεγάλων γλωσσών (LLM) όπως το ChatGPT. Περιλαμβάνει τη διατύπωση ερωτήσεων ή δηλώσεων με τρόπο που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να παράγει συγκεκριμένα, σχετικά και ακριβή αποτελέσματα.

Αυτό το πεδίο βρίσκεται στη διασταύρωση της γλωσσολογίας, της επιστήμης των υπολογιστών και της δημιουργικής σκέψης. Απαιτεί κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης επεξεργάζονται πληροφορίες και μια δημιουργική πινελιά για την προσαρμογή των προτροπών που ευθυγραμμίζονται με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα και η δυνατότητα εφαρμογής των απαντήσεων AI, είτε πρόκειται για τη δημιουργία κειμένου, κώδικα, εικόνων ή ακόμη και για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων.

Σε αναγνώριση αυτού του αναπτυσσόμενου τομέα, έχουμε επιμεληθεί μια λίστα με τα καλύτερα μαθήματα μηχανικής. Είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας τεχνητής νοημοσύνης είτε ένας περίεργος νεοφερμένος, αυτά τα μαθήματα προσφέρουν ανεκτίμητες γνώσεις για τις αποχρώσεις της άμεσης μηχανικής. Από την κατανόηση των βασικών αρχών των γλωσσικών μοντέλων μέχρι την κατάκτηση προηγμένων τεχνικών για συγκεκριμένες εφαρμογές, αυτά τα μαθήματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων.

1. Άμεση εξειδίκευση Μηχανικού (Πανεπιστήμιο Vanderbilt)

Το "Prompt Engineering Specialization" που προσφέρεται από το Vanderbilt University είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να μετατρέπει τους μαθητές σε ειδικούς στην άμεση μηχανική. Αυτή η ολοκληρωμένη σειρά τριών μαθημάτων σας μεταφέρει από τα βασικά σε προηγμένες τεχνικές, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες της Generative AI. Η εξειδίκευση επικεντρώνεται στην πρακτική, πρακτική μάθηση, διασφαλίζοντας ότι οι μαθητές δεν κατανοούν απλώς τις θεωρίες, αλλά μπορούν να τις εφαρμόσουν αποτελεσματικά σε διάφορα πλαίσια.

Η εξειδίκευση ξεκινά με το μάθημα «Prompt Engineering for ChatGPT», το οποίο εκτείνεται σε 18 ώρες και έχει εντυπωσιακή βαθμολογία 4.8 από περισσότερους από 2,000 συμμετέχοντες. Εδώ, οι μαθητές εμβαθύνουν στην τέχνη της δημιουργίας προτροπών για μεγάλα μοντέλα γλώσσας όπως το ChatGPT, μαθαίνοντας πώς να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους για μια σειρά εφαρμογών. Το δεύτερο μάθημα, "ChatGPT Advanced Data Analysis", εστιάζει στην αυτοματοποίηση εργασιών χρησιμοποιώντας τον διερμηνέα κώδικα του ChatGPT. Αυτό το μάθημα διάρκειας 10 ωρών, με επίσης υψηλή βαθμολογία 4.8, διδάσκει στους μαθητές να αυτοματοποιούν τον χειρισμό εγγράφων και την εξαγωγή δεδομένων, μεταξύ άλλων δεξιοτήτων. Το τελευταίο μάθημα, "Trustworthy Generative AI", είναι ένα ταξίδι 8 ωρών για τη διασφάλιση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στις εξόδους AI.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Εκμάθηση σε βάθος: Από τις βασικές έννοιες έως τις προηγμένες δεξιότητες στην άμεση μηχανική.
  • Έργα Hands-On: Πρακτικές ασκήσεις για να χτίσετε και να βελτιώσετε τις άμεσες δεξιότητές σας μηχανικής.
  • Διαφορετικές εφαρμογές: Μάθετε να εφαρμόζετε αυτές τις δεξιότητες σε διάφορα πλαίσια όπως η αυτοματοποίηση, η ανάλυση δεδομένων και η επίλυση προβλημάτων.
  • Έργο Εφαρμοσμένης Εκμάθησης: Εφαρμογές πραγματικού κόσμου, από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
  • Οδηγία ειδικού: Μάθετε από πανεπιστημιακούς και ειδικούς του κλάδου στον τομέα.
  • Πιστοποίηση: Κερδίστε ένα πιστοποιητικό βελτίωσης της σταδιοδρομίας από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt.

Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να κατανοήσουν σε βάθος και να εφαρμόσουν αποτελεσματικά την άμεση μηχανική στις επαγγελματικές, ακαδημαϊκές ή προσωπικές τους προσπάθειες.

2. Generative AI: Prompt Engineering Basics (IBM)

Το «Generative AI: Prompt Engineering Basics» που προσφέρεται από την IBM είναι ένα ουσιαστικό μάθημα για αρχάριους που θέλουν να δημιουργήσουν μια ισχυρή βάση στον τομέα της άμεσης μηχανικής. Αυτό το 7ωρο μάθημα είναι προσαρμοσμένο για να παρέχει μια ευέλικτη μαθησιακή εμπειρία, ιδανική για επαγγελματίες, φοιτητές και λάτρεις που θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Το μάθημα είναι δομημένο για να μεταδίδει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των άμεσων εννοιών της μηχανικής, των βέλτιστων πρακτικών και των πρακτικών τεχνικών.

Το μάθημα χωρίζεται σε τρεις καλά δομημένες ενότητες, καθεμία από τις οποίες επικεντρώνεται σε διαφορετικές πτυχές της άμεσης μηχανικής. Η Ενότητα 1 εισάγει την έννοια της άμεσης μηχανικής στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, δίνοντας έμφαση στις βέλτιστες πρακτικές για τη σύνταξη αποτελεσματικών προτροπών. Η ενότητα 2 εμβαθύνει σε συγκεκριμένες τεχνικές και προσεγγίσεις για να βελτιώσει την ακρίβεια και τη συνάφεια των αποκρίσεων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται. Η τελευταία ενότητα περιλαμβάνει ένα βαθμολογημένο κουίζ, ένα πρακτικό έργο και προαιρετικό περιεχόμενο που επεκτείνεται σε προτροπές δημιουργίας εικόνας και στη χρήση του εργαλείου Prompt Lab της IBM.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Φιλικό για αρχάριους: Σχεδιασμένο για ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών και ενθουσιωδών χωρίς προηγούμενη εμπειρία.
  • Ευέλικτη μάθηση: Μάθετε με τον δικό σας ρυθμό με μια δομή μαθημάτων που φιλοξενεί διαφορετικά χρονοδιαγράμματα.
  • Ολοκληρωμένες Ενότητες: Καλύπτει θεμελιώδεις έννοιες, τεχνικές και πρακτική πρακτική στην άμεση μηχανική.
  • Διαφορετικές Τεχνικές: Εξερευνήστε τις τεχνικές zero-shot, few-shot, Interview Pattern, Chain-of-Thought και Tree-of-Thought.
  • Εργαλεία Βιομηχανίας: Εισαγωγή σε εργαλεία όπως το IBM Watsonx Prompt Lab, το Spellbook και το Dust για πρακτική μηχανική άμεσης τεχνολογίας.
  • Πρακτική εμπειρία: Συμμετοχή σε εργαστήρια και ένα τελικό έργο για την εφαρμογή των μαθησιακών εννοιών σε σενάρια πραγματικού κόσμου.
  • Industry Expert Insights: Αποκτήστε γνώσεις από επαγγελματίες σχετικά με την αποτελεσματική γρήγορη κατασκευή και τη χρήση εργαλείων.
  • Πιστοποιητικό Σταδιοδρομίας: Κερδίστε ένα κοινόχρηστο πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση, προσθέτοντας αξία στο επαγγελματικό σας προφίλ.

Αυτό το μάθημα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ξεκινούν το ταξίδι τους στην άμεση μηχανική, προσφέροντας μια σταθερή βάση στο πεδίο και εξοπλίζοντας τους μαθητές με τις δεξιότητες για να καθοδηγούν αποτελεσματικά τα μοντέλα AI προς τα επιθυμητά αποτελέσματα.

3. Prompt Engineering with Generative AI (edureka)

Το μάθημα «Prompt Engineering with Generative AI» της Edureka είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο με έμπειρο γνώμονα από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, σχεδιασμένο για άτομα που επιθυμούν να εμβαθύνουν στη δημιουργικότητα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και στις πρακτικές εφαρμογές της άμεσης μηχανικής. Αυτό το ολοκληρωμένο μάθημα είναι προσαρμοσμένο για να ενδυναμώσει τους μαθητές με τις δεξιότητες να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά προτροπές για τη δημιουργία προσαρμοσμένου κειμένου, κώδικα και άλλων, μεταμορφώνοντας το τοπίο της επίλυσης προβλημάτων. Είναι μια ιδανική πλατφόρμα για όποιον στοχεύει να είναι πρωτοπόρος στον τομέα της καινοτομίας τεχνητής νοημοσύνης.

Το μάθημα εκτυλίσσεται μέσα από πέντε ενότητες σε βάθος, καθεμία από τις οποίες επικεντρώνεται σε μια ξεχωριστή πτυχή της άμεσης μηχανικής και της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Ξεκινά με το «Generative AI and its Industry Applications», εισάγοντας τις αρχές της Generative AI, διάφορα μοντέλα παραγωγής, τις εφαρμογές τους και ηθικούς λόγους. Το ταξίδι συνεχίζεται με «NLP και Deep Learning», βουτώντας στα βασικά στοιχεία της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας, στο ρόλο της βαθιάς μάθησης στο NLP και στις θεμελιώδεις έννοιες των νευρωνικών δικτύων. Η τρίτη ενότητα, «Αυτόματοι κωδικοποιητές και GAN», εισέρχεται στη σφαίρα των αυτόματων κωδικοποιητών και των Generative Adversarial Networks, εξερευνώντας την αρχιτεκτονική, την εκπαίδευση και τις ποικίλες εφαρμογές τους.

Καθώς το μάθημα εξελίσσεται, τα «Μοντέλα γλώσσας και τα γενετικά μοντέλα που βασίζονται σε μετασχηματιστές» αναδεικνύονται στο επίκεντρο, ρίχνοντας φως σε διαφορετικά μοντέλα γλώσσας, την αρχιτεκτονική του Transformer και προηγμένα μοντέλα όπως το GPT και το BERT. Η κορυφαία ενότητα, «Prompt Engineering», είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στις αρχές και τις πρακτικές της άμεσης μηχανικής, που περιλαμβάνει στρατηγικές άμεσης σχεδίασης, τύπους προτροπών και την τέχνη της δημιουργίας αποτελεσματικών προτροπών.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Ειδικά Επιμελημένο Περιεχόμενο: Αναπτύχθηκε από ηγέτες του κλάδου για να εξασφαλίσει συνάφεια και πρακτικότητα.
  • Πρόγραμμα σπουδών ευρείας κλίμακας: Περιλαμβάνει τα πάντα, από τις βασικές αρχές της τεχνητής νοημοσύνης έως τις εξελιγμένες τεχνικές άμεσης μηχανικής.
  • Εστίαση σε Πρακτικές Εφαρμογές: Ισχυρή έμφαση στη χρήση προτροπών για επίλυση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο σε διάφορους τομείς.
  • Λεπτομερής Αρθρωτή Προσέγγιση: Κάθε ενότητα παρέχει εμπεριστατωμένες γνώσεις σε συγκεκριμένους τομείς της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και της άμεσης μηχανικής.
  • Επίκαιρα θέματα βιομηχανίας: Περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και τις εφαρμογές τους.
  • Hands-On Learning: Ευκαιρίες για πρακτική εφαρμογή και πειραματισμό με διάφορα εργαλεία και μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.
  • Προώθηση σταδιοδρομίας: Ιδανικό για επαγγελματίες που θέλουν να ενσωματώσουν προηγμένες δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης στο σύνολο δεξιοτήτων τους.

Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη κατανόηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και των πρακτικών εφαρμογών της στην άμεση μηχανική, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες για κάθε επαγγελματία ή λάτρη της τεχνητής νοημοσύνης.

4. ChatGPT Ολοκληρωμένο μάθημα: από αρχάριους έως προχωρημένους (edureka)

Το "ChatGPT Complete Course: Beginners to Advanced" είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για όσους επιθυμούν να κυριαρχήσουν στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη με έμφαση στο ChatGPT. Αυτό το μάθημα καλύπτει την άμεση μηχανική, την ενσωμάτωση προσθηκών και τη χρήση του ChatGPT API και προσφέρει πληροφορίες για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις όπως το GPT-4 και το ChatGPT Plus. Είναι προσαρμοσμένο για μαθητές που στοχεύουν να διαπρέψουν στον συνεχώς εξελισσόμενο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το μάθημα είναι δομημένο σε πέντε βασικές ενότητες, καθεμία από τις οποίες προσφέρει μια μοναδική προοπτική για το ChatGPT και τις εφαρμογές του:

  1. Αποκάλυψη του ChatGPT καλύπτει τα βασικά στοιχεία του Generative AI και του ChatGPT, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών του και το μέλλον της συνεργασίας ανθρώπου-AI.
  2. Πρόσθετα Prompt Engineering και ChatGPT εμβαθύνει στις βασικές αρχές της άμεσης μηχανικής, στις εφαρμογές της και στη βελτίωση των απαντήσεων ChatGPT.
  3. ChatGPT για Παραγωγικότητα παρουσιάζει τη χρήση του ChatGPT σε διάφορους τομείς όπως η επιστήμη δεδομένων, το μάρκετινγκ και η διαχείριση έργων.
  4. ChatGPT για προγραμματιστές επικεντρώνεται στον προγραμματισμό, τον εντοπισμό σφαλμάτων και τις ενσωματώσεις API με το ChatGPT.
  5. Μοντέλα GPT και βελτιστοποίηση ChatGPT διερευνά την αρχιτεκτονική και τη βελτίωση των μοντέλων GPT, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών προετοιμασίας δεδομένων και εκπαίδευσης.

Αυτή η δομή μαθημάτων εξασφαλίζει μια ολιστική εμπειρία μάθησης, συνδυάζοντας τη θεωρητική γνώση με τις πρακτικές εφαρμογές.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Περιεκτική διδακτέα ύλη: Καλύπτει το ChatGPT από βασικές έως προηγμένες εφαρμογές.
  • Πρακτικά Έργα: Πραγματικές μελέτες περιπτώσεων για πρακτική μάθηση.
  • Έμφαση στο Prompt Engineering: Επικεντρώθηκε στην άμεση μηχανική και ενσωματώσεις API ChatGPT.
  • Τελευταίες εξελίξεις AI: Πληροφορίες για εξελίξεις όπως το GPT-4 και το ChatGPT Plus.
  • Ευέλικτη Έκθεση σετ εργαλείων: Συμπεριλαμβανομένων Python, Java, TensorFlow και Keras.
  • Βελτίωση καριέρας: Ιδανικό για άτομα που στοχεύουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιακή τεχνολογία.

Αυτό το μάθημα είναι ένας πολύτιμος πόρος για οποιονδήποτε, από αρχάριους έως προχωρημένους μαθητές, που επιδιώκει να εμβαθύνει στον κόσμο του ChatGPT και στις ποικίλες εφαρμογές του.

5. Prompt Engineering για ChatGPT (Πανεπιστήμιο Vanderbilt)

Το "Prompt Engineering for ChatGPT" από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt είναι ένα μάθημα που εξοπλίζει τους εκπαιδευόμενους με την τεχνογνωσία να εργαστούν αποτελεσματικά με μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT. Μέρος του προγράμματος Prompt Engineering Specialization, έχει σχεδιαστεί για να δείξει τη μεταμορφωτική δύναμη της άμεσης μηχανικής σε διάφορες πτυχές της ζωής και των επιχειρήσεων. αυτό το μάθημα είναι τέλειο για οποιονδήποτε φιλοδοξεί να μάθει τη χρήση εργαλείων δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης.

Το μάθημα είναι δομημένο σε έξι ενότητες, εστιάζοντας στη σημασία του ChatGPT και παρόμοιων μεγάλων γλωσσικών μοντέλων σε μια σειρά εφαρμογών. Ξεκινά δίνοντας έμφαση στη σημασία της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο αυτά τα μοντέλα ανταποκρίνονται στις προτροπές φυσικής γλώσσας. Το πρόγραμμα σπουδών εξελίσσεται από τη βασική άμεση δημιουργία σε εξελιγμένες τεχνικές, που στοχεύουν στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων σε διαφορετικούς τομείς.

Οι μαθητές θα εξερευνήσουν τις τεράστιες δυνατότητες του ChatGPT σε εργασίες όπως η γραφή, η περίληψη, το παιχνίδι, ο σχεδιασμός, η προσομοίωση και ο προγραμματισμός. Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ισχυρές δεξιότητες μηχανικής, καθιστώντας τους μαθητές ικανούς στη χρήση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων για ποικίλες εργασίες στις εργασίες, τις επιχειρήσεις και την προσωπική τους ζωή.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Περιεκτική διδακτέα ύλη: Επικεντρώθηκε στην αποτελεσματική άμεση μηχανική για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα.
  • Πρακτική εφαρμογη: Παρουσιάζει διάφορες χρήσεις του ChatGPT σε προσωπικά και επαγγελματικά πλαίσια.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Δίνει έμφαση στην ανάπτυξη δυνατών δεξιοτήτων έγκαιρης γραφής για βελτιωμένη παραγωγικότητα.
  • Έκκληση ευρέος κοινού: Κατάλληλο για οποιονδήποτε έχει βασικές δεξιότητες χρήσης υπολογιστή.
  • Εστίαση επίλυσης προβλημάτων: Εξοπλίζει τους μαθητές να αντιμετωπίσουν σύνθετα προβλήματα χρησιμοποιώντας άμεση μηχανική.

Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να εμβαθύνουν στον κόσμο της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας μια πύλη για να γίνουν ικανοί στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα της άμεσης μηχανικής.

6. ChatGPT Prompt Engineering για προγραμματιστές (DeepLearning.AI/OpenAI)

Το "ChatGPT Prompt Engineering for Developers", ένα μάθημα που προσφέρεται από το DeepLearning.AI, έχει σχεδιαστεί για να εμβαπτίζει τους επίδοξους μηχανικούς άμεσης επικοινωνίας στην τέχνη της δημιουργίας ακριβών και ελκυστικών απαντήσεων AI. Δημιουργήθηκε από τον Isa Fulford από το OpenAI και τον Andrew Ng από το DeepLearning.AI, αυτό το μάθημα ξεπερνά τα βασικά της άμεσης δημιουργίας για διεπαφές ιστού, εστιάζοντας στη μόχλευση LLM μέσω προσκλήσεων API για τη δημιουργία παραγωγικών εφαρμογών AI.

Αυτό το μάθημα ξεχωρίζει για την πρακτική προσέγγισή του, ενσωματώνοντας παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο για να παρέχει μια πλήρη κατανόηση της άμεσης μηχανικής. Ξεκινά με βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση της ανάπτυξης λογισμικού, καλύπτοντας βασικούς τομείς όπως η σύνοψη σύνθετων πληροφοριών, η εξαγωγή συμπερασμάτων από ελλιπή δεδομένα, η μετατροπή στυλ κειμένου και η επέκταση των ιδεών σε λεπτομερείς αφηγήσεις χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές μηχανικής εκμάθησης.

Επιπλέον, το μάθημα εμβαθύνει στην αποτελεσματική διαχείριση των άμεσων βιβλιοθηκών, μια κρίσιμη δεξιότητα για τους άμεσους μηχανικούς ρόλους. Απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα μαθητών, από αρχάριους με βασική κατανόηση της Python έως προχωρημένους μηχανικούς μηχανικής εκμάθησης που επιδιώκουν να εξερευνήσουν την πρώτη γραμμή της άμεσης μηχανικής και της χρήσης των LLM.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Εκμάθηση σε βάθος: Προσφέρει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για την άμεση μηχανική για προγραμματιστές.
  • Πρακτική Προσέγγιση: Δίνει έμφαση σε πραγματικές εφαρμογές και πρακτικά παραδείγματα.
  • Ανάπτυξη διαφορετικών δεξιοτήτων: Καλύπτει τη σύνοψη, την εξαγωγή συμπερασμάτων, τη μετατροπή και την επέκταση κειμένου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
  • Άμεση διαχείριση βιβλιοθήκης: Διδάσκει την αποτελεσματική οργάνωση και χρήση έγκαιρων βιβλιοθηκών.
  • Έκκληση για ευρύ κοινό: Κατάλληλο για αρχάριους με βασικές γνώσεις Python και προχωρημένους μηχανικούς.
  • Ειδικοί Δημιουργοί: Αναπτύχθηκε από φημισμένους επαγγελματίες από το OpenAI και το DeepLearning.AI.

Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για οποιονδήποτε στοχεύει να μάθει γρήγορα τη μηχανική, είτε ξεκινάει είτε θέλει να προχωρήσει στον τομέα, παρέχοντας βασικές δεξιότητες για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη λογισμικού.

7. Εισαγωγικό μάθημα για το Prompt Engineering (LearnPrompting)

Το «Introductory Course on Prompt Engineering» του LearnPrompting προσφέρει ένα ιδανικό σημείο εισόδου στον κόσμο της μηχανικής άμεσης τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό το δωρεάν μάθημα είναι προσαρμοσμένο τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους μαθητές, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των εννοιών της τεχνητής νοημοσύνης και των περίπλοκων τεχνικών άμεσης μηχανικής. Φημισμένο για το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και την αποτελεσματικότητά του, το μάθημα είναι ένας θεμελιώδης οδηγός στην πολυπλοκότητα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, καθοριστικής σημασίας στο σύγχρονο τοπίο της επιστήμης των υπολογιστών.

Το μάθημα είναι δομημένο προσεκτικά, ξεκινώντας με μια εισαγωγή στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και τις εφαρμογές τους, πριν εμβαθύνουμε στα βασικά της άμεσης μηχανικής. Αντιμετωπίζει τον τρόπο λειτουργίας των προτροπών εισαγωγής σε μοντέλα γλώσσας όπως το ChatGPT. Οι ενότητες εις βάθος μάθησης διερευνούν περαιτέρω θέματα όπως τα νευρωνικά δίκτυα και τις τεχνικές μηχανικής μάθησης, καθιστώντας σύνθετα θέματα προσβάσιμα και κατανοητά.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του μαθήματος είναι η πρακτική του προσέγγιση, η οποία προσφέρει στους φοιτητές πρακτική εμπειρία με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται στον πραγματικό κόσμο. Αυτό όχι μόνο ενισχύει τη θεωρητική γνώση, αλλά εξοπλίζει επίσης τους εκπαιδευόμενους με πρακτικές δεξιότητες που ισχύουν για άμεσους ρόλους μηχανικής ή παρόμοιες θέσεις που περιλαμβάνουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Το μάθημα καλύπτει μια σειρά θεμάτων, όπως προτροπή, προτροπή ρόλων, προτροπή λίγων βολών, τεχνικές συνδυασμού, επισημοποίηση προτροπών, βασικά στοιχεία του chatbot, ρυθμίσεις LLM και τις παγίδες των LLM. Οπτικά βοηθήματα και παραδείγματα συνοδεύουν κάθε έννοια, διασφαλίζοντας μια ελκυστική και συμφραζόμενη μαθησιακή εμπειρία.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Πλήρης κάλυψη: Από βασικές έννοιες AI έως προηγμένες τεχνικές άμεσης μηχανικής.
  • Προσβάσιμη Μάθηση: Αναλύει πολύπλοκα θέματα σε εύκολα κατανοητές ενότητες.
  • Πρακτική εμπειρία: Πραγματική εργασία με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης πραγματικού κόσμου.
  • Διαφορετικά Θέματα: Σε βάθος εξερεύνηση διαφόρων πτυχών της άμεσης μηχανικής.
  • Συμμετέχουσες Διδακτικές Μέθοδοι: Χρήση οπτικών βοηθημάτων και παραδειγμάτων για ενίσχυση της κατανόησης.
  • Ελεύθερη πρόσβαση: Κάνοντας την ποιοτική εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη προσβάσιμη σε όλους.

Αυτό το εισαγωγικό μάθημα από το LearnPrompting είναι ιδανικό για όποιον θέλει να μπει στον κόσμο της μηχανικής άμεσης τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας γερές βάσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σε αυτόν τον τομέα.

8. Δημιουργία συστημάτων με το ChatGPT API (DeepLearning.AI)

Το «Building Systems with the ChatGPT API» είναι ένα εξειδικευμένο μάθημα που έχει σχεδιαστεί για να διδάξει την αποτελεσματική κατασκευή συστημάτων πολλαπλών βημάτων χρησιμοποιώντας μεγάλα γλωσσικά μοντέλα. Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για μαθητές που θέλουν να αυτοματοποιήσουν πολύπλοκες ροές εργασίας και να ξεκλειδώσουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης. Διδάσκεται από τον Isa Fulford από το OpenAI και τον Andrew Ng από το DeepLearning.AI, βασίζεται στο δημοφιλές «ChatGPT Prompt Engineering for Developers» και παρέχει πληροφορίες για τη δημιουργία εξελιγμένων συστημάτων που αλληλεπιδρούν δυναμικά με μοντέλα AI.

Το μάθημα είναι συνοπτικό αλλά γεμάτο με πρακτικές γνώσεις. Επικεντρώνεται στην έννοια της χρήσης προτροπών πολλαπλών σταδίων για τον διαχωρισμό σύνθετων εργασιών σε μια σειρά από δευτερεύουσες εργασίες, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητα των LLM. Τα βασικά μαθησιακά σημεία περιλαμβάνουν:

  • Ανάπτυξη αλυσίδων προτροπών που βασίζονται στην ολοκλήρωση προηγούμενων προτροπών.
  • Δημιουργία συστημάτων όπου ο κώδικας Python αλληλεπιδρά τόσο με ολοκληρώσεις τεχνητής νοημοσύνης όσο και με νέα μηνύματα.
  • Δημιουργία ενός chatbot εξυπηρέτησης πελατών χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές που καλύπτονται στο μάθημα.

Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν επίσης δεξιότητες στην ταξινόμηση των ερωτημάτων των χρηστών, στην αξιολόγηση των ερωτημάτων για ασφάλεια και στην επεξεργασία εργασιών για συλλογισμό πολλαπλών βημάτων με αλυσίδα σκέψης. Παρόλο που είναι ένα μάθημα διάρκειας μιας ώρας, παρέχει μια ολοκληρωμένη κατανόηση πρακτικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών παραδειγμάτων και ενσωματωμένων σημειωματάριων Jupyter για πειραματισμό με τις έννοιες που διδάσκονται.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Αποτελεσματική οικοδόμηση συστήματος: Μάθετε να κατασκευάζετε συστήματα πολλαπλών βημάτων χρησιμοποιώντας LLM.
  • Πρακτική Προσέγγιση Μάθησης: Πρακτικά παραδείγματα για εύκολη κατανόηση εννοιών.
  • Οδηγία ειδικού: Διδάσκεται από τους ειδικούς του κλάδου Isa Fulford και Andrew Ng.
  • Διαδραστικά εργαλεία μάθησης: Ενσωματωμένα σημειωματάρια Jupyter για πρακτικούς πειραματισμούς.
  • Προηγμένες Τεχνικές: Εστίαση σε προτροπές πολλαπλών σταδίων και αλληλεπιδράσεις κώδικα Python.
  • Εφαρμογές πραγματικού κόσμου: Δεξιότητες που ισχύουν για chatbot εξυπηρέτησης πελατών και αξιολογήσεις ασφάλειας.

Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για άτομα που έχουν κάποια εξοικείωση με την τεχνητή νοημοσύνη και θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην κατασκευή προηγμένων συστημάτων που βασίζονται σε AI. Είτε έχετε ολοκληρώσει το μάθημα “ChatGPT Prompt Engineering for Developers” είτε μόλις ξεκινάτε, αυτό το μάθημα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τις πρακτικές εφαρμογές του ChatGPT API.

9. Generative AI Fundamentals Specialization (IBM)

Το «Generative AI Fundamentals Specialization» από την IBM είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να μεταδίδει μια βαθιά κατανόηση των θεμελιωδών εννοιών, μοντέλων, εργαλείων και εφαρμογών της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η εξειδίκευση είναι ιδανική για όποιον θέλει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση του χώρου εργασίας, της καριέρας και της συνολικής ζωής του. Είναι κατάλληλο για επαγγελματίες από όλους τους τομείς και δεν απαιτεί προηγούμενες τεχνικές γνώσεις ή υπόβαθρο στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η εξειδίκευση αποτελείται από πέντε σύντομα, αυτοδύναμα μαθήματα, καθένα από τα οποία διαρκεί περίπου 3-5 ώρες για να ολοκληρωθεί. Αυτά τα μαθήματα καλύπτουν μια σειρά θεμάτων, όπως:

  1. Θεμελιώδεις έννοιες και δυνατότητες των παραγωγικών μοντέλων θεμελίωσης AI.
  2. Ισχυρές τεχνικές άμεσης μηχανικής για τη σύνταξη αποτελεσματικών προτροπών για επιθυμητά αποτελέσματα AI.
  3. Δομικά στοιχεία και βασικά μοντέλα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το GPT, το DALL-E και το IBM Granite.
  4. Ηθικές επιπτώσεις και εκτιμήσεις της γενεσιουργής τεχνητής νοημοσύνης.
  5. Πρακτικές εφαρμογές της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση της σταδιοδρομίας και της παραγωγικότητας.

Η εξειδίκευση περιλαμβάνει επίσης πρακτικά εργαστήρια και έργα, επιτρέποντας στους μαθητές να εξασκηθούν χρησιμοποιώντας δημοφιλή εργαλεία και πλατφόρμες όπως το IBM watsonx.ai, το OpenAI ChatGPT, το Stable Diffusion και το Hugging Face. Αυτά τα εργαστήρια παρέχουν πρακτική εμπειρία με τη δημιουργία κειμένου, εικόνας και κώδικα, εργαλεία άμεσης μηχανικής και μοντέλα θεμελίωσης.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Ολοκληρωμένη Κατανόηση: Αποκτήστε μια ενδελεχή εικόνα σχετικά με τις γεννητικές έννοιες, τα εργαλεία και τις εφαρμογές AI.
  • Πρακτική Άμεση Μηχανική: Μάθετε να γράφετε αποτελεσματικές προτροπές για παραγωγικά μοντέλα AI.
  • Ηθική Επίγνωση: Συζητήστε τους περιορισμούς και τις ηθικές εκτιμήσεις της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.
  • Βελτίωση καριέρας: Αναγνωρίστε τις δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και της αποτελεσματικότητας στο χώρο εργασίας.
  • Hands-On Learning: Συμμετέχετε σε εργαστήρια και έργα χρησιμοποιώντας δημοφιλή εργαλεία και πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης.
  • Προσβασιμότητα: Κατάλληλο για μαθητές χωρίς προηγούμενο υπόβαθρο AI, επωφελούμενοι επαγγελματίες από διάφορους τομείς.

Αυτή η εξειδίκευση είναι μια πολύτιμη πηγή για οποιονδήποτε έχει πάθος με το ξεκλείδωμα των δυνατοτήτων της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και την εφαρμογή τους σε επαγγελματικό πλαίσιο. Προσφέρει πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, καθιστώντας το ιδανικό μονοπάτι μάθησης για όσους είναι νέοι στον τομέα ή θέλουν να βελτιώσουν την κατανόησή τους για τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

10. Generative AI για όλους (DeepLearning.AI)

Το «Generative AI for Everyone» από την DeepLearning.AI, με οδηγίες από τον πρωτοπόρο της τεχνητής νοημοσύνης Andrew Ng, προσφέρει μια μοναδική και προσιτή προσέγγιση για την κατανόηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό το μάθημα είναι προσαρμοσμένο για όσους αναζητούν μια θεμελιώδη κατανόηση του τι είναι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη, πώς λειτουργεί, τις δυνατότητές της και τους περιορισμούς της. Έχει σχεδιαστεί για να δώσει τη δυνατότητα σε άτομα και επαγγελματίες να ενσωματώσουν αποτελεσματικά τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στη δουλειά τους.

Το μάθημα είναι δομημένο σε τρεις οξυδερκείς ενότητες:

  1. Εισαγωγή στο Generative AI: Αυτή η ενότητα εισάγει τα βασικά της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων κοινής χρήσης και των τεχνολογικών δυνατοτήτων της.
  2. Δημιουργικά έργα AI: Εδώ, οι μαθητές συμμετέχουν σε πρακτικές ασκήσεις, εφαρμόζοντας τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη σε πρακτικά σενάρια και μαθαίνουν αποτελεσματική άμεση μηχανική.
  3. Δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις και την κοινωνία: Αυτή η ενότητα διερευνά τον ευρύτερο αντίκτυπο της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις και την κοινωνία, εμβαθύνοντας στις ευκαιρίες και τους κινδύνους της.

Καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος, ο Andrew Ng καθοδηγεί τους μαθητές στις αποχρώσεις της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας πληροφορίες για εφαρμογές του πραγματικού κόσμου και περιπτώσεις κοινής χρήσης. Το μάθημα δίνει έμφαση στην πρακτική εμπειρία, με ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για την εφαρμογή της γνώσης σε καθημερινές καταστάσεις εργασίας και την εξερεύνηση προηγμένων χρήσεων τεχνητής νοημοσύνης.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Θεμελιώδης Κατανόηση: Μάθετε τα βασικά στοιχεία της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, τις λειτουργίες της και τα όριά της.
  • Πρακτικά Έργα: Πρακτικές ασκήσεις για την εφαρμογή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορα πλαίσια.
  • Καθοδήγηση ειδικών: Οδηγίες από τον διάσημο εμπειρογνώμονα AI Andrew Ng.
  • Επιχειρηματικός και κοινωνικός αντίκτυπος: Διερεύνηση των επιπτώσεων της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.
  • Προσβάσιμο σε όλους: Σχεδιασμένο για να κάνει τη γνώση AI διαθέσιμη σε όλους, ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας.
  • Ενδυναμωτική Προσέγγιση: Εξοπλίζει τους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν ενεργά στο μέλλον που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το Generative AI for Everyone είναι ένα ιδανικό μάθημα για όποιον θέλει να κατανοήσει και να εφαρμόσει το Generative AI στην εργασία και τη ζωή του. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο αλλά προσβάσιμο σημείο εισόδου στον κόσμο της AI, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους και όσους θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σε αυτόν τον τομέα.

Πλοήγηση στο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης μέσω του Prompt Engineering

Αυτά τα κορυφαία μαθήματα μηχανικής άμεσης τεχνητής νοημοσύνης προσφέρουν έναν ολοκληρωμένο οδηγό στον εξελισσόμενο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα μαθητών από αρχάριους έως προχωρημένους επαγγελματίες. Αυτά τα μαθήματα όχι μόνο εξοπλίζουν τα άτομα με την τεχνική τεχνογνωσία της άμεσης μηχανικής αλλά και ανοίγουν πόρτες σε καινοτόμες εφαρμογές σε διάφορους τομείς. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να διαμορφώνει το ψηφιακό μας τοπίο, η κατοχή της άμεσης μηχανικής γίνεται ζωτικής σημασίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να αξιοποιούν τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Είτε για εξέλιξη σταδιοδρομίας, προσωπική ανάπτυξη ή ακαδημαϊκές αναζητήσεις, αυτά τα μαθήματα παρέχουν τις θεμελιώδεις δεξιότητες που απαιτούνται για την πλοήγηση και την υπεροχή στο δυναμικό βασίλειο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Alex McFarland είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας AI που εξερευνά τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Έχει συνεργαστεί με πολλές startups και εκδόσεις AI παγκοσμίως.