Liity verkostomme!

Ajatusten johtajat

Lakitoimistojen on aika ryhtyä tekoälyyn

mm

Julkaistu

 on

Keskellä jännitystä siitä, kuinka tekoäly mullistaa terveydenhuollon, mainonta, logistiikka ja kaikki muu, yksi toimiala on lentänyt tutkan alle: lakimiesammatti. Itse asiassa lakiala on vahva haastaja saavuttaa korkein sijoitetun pääoman tuotto (ROI) tekoälyn avulla. 

Asianajotoimistoja pidetään perinteisinä, ei innokkaina uuden teknologian omaksujina, mutta useimmat ovat käyttäneet koneoppimista (ML) vuosia. ML on upotettu suosittuihin alustoihin, kuten Westlaw, usein ydintoimintoihin. 

Nyt generatiivinen tekoäly leviää lakitoimistoissa nopeammin kuin osakepetoksista nostetut ryhmäkanteet. Yksittäiset lakimiehet ovat oppineet käyttämään ChatGPT:n kaltaisia ​​tekoälymalleja, ja kokonaiset lakikäytännöt ovat hyödyntäneet suuria kielimalleja. 

Oikeusalalla työskentelevät näkevät tekoälyn huomattavia hyötyjä tehokkuudessa, tarkkuudessa, nopeudessa ja asiakastuloksissa päivittäisissä prosesseissaan. Kolme pistettä auttavat selittämään nämä tulokset. 

  • Lakisääteisissä toimissa tekoälyn ohjaama aika- ja kustannussäästö on tyypillisesti hyvin korkea. Voitot eivät ole lisääntyviä.
  • AI soveltuu mahdollisesti useimmat työprosessit asianajotoimistoissa.
  • Kun lakitoimistot ottavat tekoälyn käyttöön, se kasvaa jatkuvasti tehokkaammaksi, kun ne muokkaavat sitä. Tämä on periaatteessa mukauttamista; tekoälyn mukauttaminen heidän haluamiinsa työmenetelmiin nostaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI): 

Tutustu tekoälyn syntyperäiseen lakitoimistoon

Nämä edut ovat johtaneet tekoälykeskeisten lakitoimistojen syntymiseen. Uusi rotu on huomattavasti tehokkaampi ja kilpailukykyisempi kuin kilpailijansa. Tekoälyä käyttävissä yrityksissä suurin osa tukihenkilöstöstä ja asianajajasta hyödyntää tekoälyä laajalti ottamaan, tutkimaan, laatimaan aloitteita, esityksiä, vastalauseita, analysoimaan tuomareiden mielipiteitä ja paljon muuta.

Lakikäytännöstä tulee tekoälyn natiivi, osittain personoimalla tekoälyratkaisujen käyttäytymistä yrityksen olemassa olevien prosessien ja strategisten suuntaviivojen kanssa. Tämä tekee heidän tekoälystään tehokkaamman ja arvokkaamman.

Personoinnissa on erilaisia ​​muotoja, kuten tapausarvioiden luominen, jotka noudattavat yrityksen vakiintuneita standardeja. Tekoäly voi harkita mahdollisia vaateita ja luoda jatkotoimia asianajajan kriteerien mukaisesti. Se voidaan opettaa seuraamaan olemassa olevaa prosessia, matkimaan tapahtumasarjoja, kysymään tai vastaamaan keskeisiin kysymyksiin samalla kaavalla ja kirjoittamaan edellisen tapaustyön tyyliin. 

Kun tekoälymalli on koulutettu jäljittelemään asianajajan lähestymistapaa, se helpottaa tukihenkilöstön elämää. Vaikka avustaja ei olisi työskennellyt tiettyjen lakimiesten kanssa, tekoäly auttaa heitä tapausten valmistelussa ja asiakasvuorovaikutuksessa, riskien arvioinnissa ja jopa strategiassa. 

Tekoälytoimistot käyttävät yhä enemmän generatiivista tekoälyä palvellakseen asiakkaita, jotka tarvitsevat yksilöllistä hoitoa. Tekoäly osallistuu tapauksen koko elinkaaren ajan oikeudenkäyntiä edeltävän tapauksen strategian aivoriihistä löydön käsittelyyn. Gen AI-pohjaiset mallit auttavat myös laatimaan talletuksia, analysoimaan niiden tuloksia ja suunnittelemaan oikeudenkäyntistrategioita.

Miksi tekoäly on erityisen hyödyllinen asianajotoimistoille? 

On sanottu, että lakimaailma koostuu kuuden minuutin askelista. Tekoäly voi usein tehdä sekunneissa sen, mikä vie tunteja tai päiviä nuoremmalta työntekijältä. Jopa 99 %:n ajan lyhennykset tuovat merkittäviä kustannussäästöjä, ja ne ovat yleisiä älykkäillä oikeusalalla. 

Lakimiesten on joka päivä arvioitava, analysoitava ja punnittava kompromisseja, laadittava asiakirjoja ja tehtävä päätöksiä. Avustajien ja nuorempien työtovereiden on työskenneltävä nopeasti ja tarkasti, mutta silti koskaan unohtamatta mitään tärkeää. Kun tietomäärät ja yksityiskohdat on kahlata läpi, työ voi tyhjentää ne ja johtaa virheisiin.

Kaiken kaikkiaan nopeus, mittakaava ja personointi tekevät tekoälystä valtavan kiihdyttimen lakialalla, ja tuottavuuden kasvu ylittää selvästi "perinteiset" 10–20 prosenttia.

Kustannukset laskevat ja liikkuvat AI-natiivitoimistoissa

Lakimiehet oppivat omakohtaisesti, että tekoälyjärjestelmät voivat minimoida prosessin loppuun saattamiseen kuluvat työtunnit. Ottamalla tekoälyä käyttöön tapausten koko elinkaaren ajan ne voivat muokata yksittäisiä työkuormia tuottavuuden lisäämiseksi. Tapausten etukäteistyö saa joskus alikorvauksen, ja tekoäly antaa tiimille mahdollisuuden keskittyä laskutettavia tunteja myöhempiin, täysin korvattuihin vaiheisiin. 

Tekoälykeskeiset yritykset voivat kasvaa myös ilman tukihenkilöstön kasvattamista. Sen sijaan nykyinen henkilökunta voi auttaa useampia työntekijöitä, jotka laskuttavat korkeammalla tuntitasolla, mikä lisää kannattavuutta. 

He voivat myös markkinoida itseään ja ajaa kasvua voimakkaammin. Aina kun tekoäly vähentää toimintakustannuksia, se vapauttaa varoja markkinointiin ja liiketoiminnan kehittämiseen. Generatiivinen tekoäly tekee markkinointiviestinnästä nopeampaa ja helpompaa asianajotoimistoille, kuten muillekin yrityksille.

Työntekijäkokemus: AI onnellisuus 

Tekoäly ei useinkaan saa ansaitsemaansa tunnustusta sen positiivisesta vaikutuksesta työntekijäkokemukseen. Käytännössä asianajajat ja avustajat voivat purkaa suurimman osan niin sanotusta murhatyöstä ja toistuvista tehtävistä tekoälylle. Tämä tehostaa työtyytyväisyys ja – implisiittisesti – säilyttäminen. Tukihenkilöstöstä ja nuoremmista työntekijöistä tulee itse asiassa tekoälyn esimiehiä.

 He voivat mukauttaa yrityksen tekoälyä opettamalla menetelmiä LLM:lle ja jakaa ne sitten tiimille. Tämä tarkoittaa, että asianajajat voivat toimia tutuilla tavoilla, mutta laajemmassa mittakaavassa ja delegoida mukavammin tukihenkilöstölle ilman pitkiä selityksiä "Tässä on minun tapani tehdä tämä".

Liiketoimintamallit muuttuvat tekoälyyn perustuvissa lakitoimistoissa

Tekoälyä käyttävät lakitoimistot voivat nostaa liiketoimintaansa lisätäkseen kapasiteettia ja tukeakseen liikevaihdon kasvua. Erityisesti ne voivat strukturoida sisäisesti käsitelläkseen monimutkaisempia tapauksia ja tuottoisaa varatyötä. Tekoäly antaa pienemmille yrityksille mahdollisuuden käsitellä suurempia ja vaikeampia tapauksia käymällä läpi suuren osan tutkimuksesta ja analyyseista.

Valmiusoikeudellisissa riita-asioissa tekoälystä johtuvat tuottavuuden lisäykset voivat jopa ylittää muissa juridisissa luokissa, kuten sopimuksissa, immateriaalioikeuksissa ja perheoikeudessa, havaitut. Tekoäly pystyy käsittelemään suuren osan ennakoimattomien tapausten ennakkoarvioinnista. Hyvin tutkittujen varautumistapausten hoitaminen voi lisätä kannattavuutta merkittävästi.

Tekoälyn saaneet vastaan ​​ne, jotka eivät saa

Hyppäävätkö asianajotoimistot etujen vuoksi mukaan ja ottavatko tekoälyä käyttöön joukoittain? Yllättäen ei, a:n mukaan 2023 Thomson Reuters Tutkimuksessa todettiin, että 60 %:lla ei ollut suunnitelmia käyttää generatiivista tekoälyä. Se on hyvä uutinen muille 40 prosentille. Tekoälyä tehokkaasti hyödyntävillä asianajotoimistoilla on huomattava etu verrattuna kilpailijoihin, jotka eivät sitä tee.

Lakimiesammatti on yksi teollisuudenaloista, jotka saavat parhaat hyödyt tekoälyn käytöstä. Asianajotoimistot, jotka "saavat sen", jatkavat tekoälyjärjestelmien personointia ja pyrkivät kohti potentiaaliaan ja kasvavat kannattavammin. Kun käy yhä selvemmäksi, että tekoälyyn perustuvien lakitoimistojen kasvu ja kannattavuus kasvavat, muut älykkyyteen perustuvat ammatit voivat seurata heidän esimerkkiään. 

Jay on yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Eeva. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus tekoälystä ja koneoppimisesta. Ennen Evea Jay oli varhaisen vaiheen sijoittaja Lightspeed Venture Partnersissa. Sitä ennen hän oli Rubrikin ensimmäinen insinööri ja tuotesuunnittelujohtaja, joka auttoi rakentamaan yritystä alusta alkaen.