Liity verkostomme!

Tekoäly

SolarWinds IT Trends Report 2024: Tekoälyn hyväksyminen – siunaus vai riski?

mm
Päivitetty on

Vuoden 2024 SolarWinds IT Trends -raportti, jonka otsikko on "AI: Ystävä vai vihollinen?“, tarjoaa kattavan tarkastelun tekoälyn (AI) nykytilanteesta IT-toimintojen sisällä. Toteutettu yhteistyössä UserEvidence, raportissa haastateltiin lähes 700 IT-ammattilaista ymmärtääkseen heidän näkemyksensä tekoälystä. Hän keskittyi tekoälyn etuihin, haasteisiin ja tuleviin vaikutuksiin. AI Ops (AI IT-toiminnalle).

Tiivistelmä

Raportissa tarkastellaan tekoälyn kaksinaista luonnetta sekä mahdollisena siunauksena että huolenaiheena IT-ammattilaisille. Vaikka elokuvalliset tekoälykuvaukset herättävät usein pelkoa hallitsemattomista, pahantahtoisista koneista, IT:n todellisuus on vivahteikas. Ammattilaiset arvioivat Tekoälyn vaikutus turvallisuuteen, tietojen eheys ja päätöksentekoprosessit sen määrittämiseksi, onko tekoäly ystävä vai vihollinen organisaation tavoitteidensa saavuttamisessa.

Metodologia

Kyselyyn osallistui IT-henkilöstöä ja johtajia useista globaaleista yrityksistä, ja vastaajat kattavat useita toimialoja, kuten teknologian, valmistuksen, rahoituksen, televiestinnän ja terveydenhuollon. Edustettuina oli erikokoisia yrityksiä pienistä jopa 1,000 5,000 työntekijän yrityksistä suuriin yli XNUMX XNUMX työntekijän organisaatioihin.

Tärkeimmät tiedot

  1. Tekoäly parantaa IT-tiimien tehokkuutta ja tuottavuutta
    • Automaatio ja tehokkuus: Merkittävä osa IT-ammattilaisista (46 %) uskoo, että tekoälyinvestoinnit lisäävät tehokkuutta, mikä tekee siitä ensisijaisen tekijän tekoälytekniikoiden käyttöönotossa. AIOps nähdään tehokkaana työkaluna toistuvien tehtävien automatisoimiseen, suurien tietomäärien käsittelyyn ja reaaliaikaisten näkemysten tarjoamiseen, mikä parantaa tuottavuutta ja vähentää IT-tiimien työtaakkaa.
    • AIOps:n edut: AIO:ien integrointi voi johtaa harvempiin tapauksiin, nopeampiin ratkaisuaikoihin, parempaan näkyvyyteen ja vähentää hälytysääntä. Tämä parantaa IT-tiimien yleistä tehokkuutta ja toimintakykyä.
  2. Vahva luottamus tekoälyn omaksumiseen ja toteutukseen
    • Investointitasot: Lähes kaksi kolmasosaa organisaatioista on investoinut 5 miljoonaa dollaria tai enemmän tekoälyteknologiaan, ja 31 prosenttia yli 25 miljoonaa dollaria. Tämä merkittävä investointi heijastaa vahvaa luottamusta tekoälyn mahdollisuuksiin tuottaa merkittäviä etuja.
    • tulevaisuuden näkymät: Suuri enemmistö (88 %) vastaajista on jo ottanut tekoälyn käyttöön tai suunnittelee ottavansa sen. Monet IT-ammattilaiset (56 %) haluavat kuitenkin entistä enemmän investointeja tekoälyyn ja nopeampaa käyttöönottoa voidakseen hyödyntää sen kykyjä täysimääräisesti.
  3. Turvallisuus ja yksityisyys
    • Tärkeimmät huolenaiheet: Turvallisuus ja yksityisyys ovat edelleen suurimmat huolenaiheet, ja 47 % IT-ammattilaisista raportoi negatiivisista kokemuksista näiden ongelmien vuoksi. Tekoälyn nopea kehitys herättää kysymyksiä tietosuojasta, tekoälymallien eheydestä ja omistusoikeuden suojaamisesta.
    • Sääntelyn tarpeet: Huomattava enemmistö (88 %) vastaajista kannattaa tekoälyn hallituksen tehostettua valvontaa erityisesti turvallisuuteen (72 %) ja yksityisyyteen (64 %) liittyvillä aloilla.
  4. Luota tietojen laatuun
    • Tietojen laatuongelmat: Monet IT-ammattilaiset ovat varovaisia ​​tekoälyjärjestelmissä käytetyn tiedon laadun suhteen. Huono tiedonlaatu on toiseksi merkittävin este (16 %) onnistuneelle tekoälyintegraatiolle, mikä johtaa virheisiin ja epäluotettaviin tulosteisiin.
    • Hallituksen asetus: Yli puolet (54 %) vastaajista uskoo, että valtion sääntelyllä pitäisi olla rooli tietojen laadun varmistamisessa ja väärän tiedon torjumisessa.
  5. Tekoäly on viisas neuvonantaja, ei lopullinen päätöksentekijä
    • Ihmisten valvonta: IT-ammattilaiset ovat laajalti samaa mieltä siitä, että tekoälyn tulisi toimia neuvonantajana eikä yksinpäättäjänä. Tekoäly voi käsitellä dataa ja tunnistaa malleja, mutta inhimillinen valvonta on ratkaisevan tärkeää eettisen hallinnon varmistamiseksi, harhojen lieventämiseksi ja luottamuksen ylläpitämiseksi tekoälyjärjestelmiin.
    • Päätöksenteko: Vain 47 % vastaajista pitää tehostettuja päätöksentekokykyjä tekoälyn positiivisena tuloksena, ja enemmistö ilmaisee tarvetta lisätä mukavuutta ja luottamusta tekoälyn rooliin päätöksentekoprosesseissa.

Tekoälyn tulevaisuus IT:ssä

Raportti ennakoi sitä generatiivinen tekoäly integroituu syvästi päivittäisiin rutiineihin seuraavan kahden tai kolmen vuoden aikana. Varhaiset omaksujat raportoivat jo merkittävistä eduista esimerkiksi asiakastuen ja tapausten hallinnan aloilla. Parannuksia on 30–50 % tai enemmän kustannussäästöissä, vasteajoissa ja asiakastyytyväisyydessä.

Suosituksia järjestöille

  • Hyväksy eettiset puitteet: Ota käyttöön puitteet, kuten AI by Design, varmistaaksesi eettisen ja turvallisen tekoälykehityksen.
  • Sijoita koulutukseen: Varusta tiimit tarvittavilla taidoilla ja tiedoilla AI-tekniikoiden tehokkaaseen käyttöön.
  • Aseta ihmisvalvonta etusijalle: Ylläpidä ihmisten osallistumista tekoälyn päätöksentekoprosesseihin luottamuksen, turvallisuuden ja eettisten standardien ylläpitämiseksi.
  • Tue hallituksen asetusta: Puolustaa sääntelytoimenpiteitä, jotka koskevat turvallisuutta, yksityisyyttä ja tietojen laatua.

Yhteenveto

Tekoälyllä on valtavat mahdollisuudet mullistaa IT-toiminnot, mutta sen integroinnissa on otettava huomioon turvallisuus-, yksityisyys- ja tietojen laatunäkökohdat. Ottamalla käyttöön parhaita käytäntöjä ja ylläpitämällä tasapainoa tekoälyautomaation ja ihmisen valvonnan välillä, organisaatiot voivat hyödyntää tekoälyn tehoa tehokkuuden, tuottavuuden ja innovaatioiden lisäämiseksi.

Tämä laaja analyysi tekoälystä IT:ssä korostaa ennakoivan suunnittelun ja eettisen toteutuksen merkitystä sen varmistamiseksi, että tekoäly on edelleen hyödyllinen työkalu IT-ammattilaisille ja heidän organisaatioilleen.

Lisätietoja lukijoiden tulee käydä osoitteessa AI: Ystävä vai vihollinen? raportoida.

Unite.AI:n perustajaosakas ja jäsen Forbes Technology Council, Antoine on a futurist joka on intohimoinen tekoälyn ja robotiikan tulevaisuudesta.

Hän on myös perustaja Securities.io, verkkosivusto, joka keskittyy investoimaan häiritsevään teknologiaan.