Συνδεθείτε μαζί μας

Ηγέτες της σκέψης

Ήρθε η ώρα οι δικηγορικές εταιρίες να προχωρήσουν στην τεχνητή νοημοσύνη

mm

Δημοσιευμένα

 on

Μέσα στον ενθουσιασμό για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση υγειονομική περίθαλψη, διαφήμιση, επιμελητεία και οτιδήποτε άλλο, ένας κλάδος έχει πέσει κάτω από τα ραντάρ: το νομικό επάγγελμα. Στην πραγματικότητα, η νομική δραστηριότητα είναι ένας ισχυρός διεκδικητής για την επίτευξη της υψηλότερης απόδοσης επένδυσης (ROI) από τη χρήση AI. 

Τα δικηγορικά γραφεία θεωρούνται παραδοσιακά, όχι ως πρόθυμοι υιοθετούντες τη νέα τεχνολογία, αλλά τα περισσότερα έχουν χρησιμοποιήσει τη μηχανική μάθηση (ML) εδώ και χρόνια. Ενσωματωμένο σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το Westlaw, το ML συχνά ενσωματώνεται σε βασικές λειτουργίες. 

Τώρα, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη εξαπλώνεται μέσω των δικηγορικών γραφείων πιο γρήγορα από ό,τι οι ομαδικές αξιώσεις για απάτη σε μετοχές. Μεμονωμένοι δικηγόροι έχουν μάθει να χρησιμοποιούν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που μοιάζουν με ChatGPT και ολόκληρες νομικές πρακτικές έχουν αξιοποιήσει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα. 

Όσοι ασχολούνται με το δίκαιο βλέπουν αξιοσημείωτα κέρδη από την τεχνητή νοημοσύνη στην αποτελεσματικότητα, την ακρίβεια, την ταχύτητα και τα αποτελέσματα πελατών στις καθημερινές τους διαδικασίες. Τρία σημεία βοηθούν στην εξήγηση αυτών των αποτελεσμάτων. 

  • Στις νόμιμες λειτουργίες, η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι συνήθως πολύ υψηλός. Τα κέρδη δεν είναι σταδιακά.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη εφαρμόζεται σε δυνητικά τις περισσότερες διαδικασίες εργασίας σε δικηγορικά γραφεία.
  • Μόλις οι δικηγορικές εταιρείες εφαρμόσουν την τεχνητή νοημοσύνη, γίνεται σταθερά πιο ισχυρή καθώς την εξατομικεύουν. Αυτό είναι βασικά προσαρμογή. Η προσαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στις προτιμώμενες μεθόδους εργασίας αυξάνει την απόδοση επένδυσης (ROI): 

Γνωρίστε την εγγενή δικηγορική εταιρεία AI

Αυτά τα οφέλη οδήγησαν στην εμφάνιση δικηγορικών γραφείων με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη (γνωστή και ως τεχνητή νοημοσύνη), μια νέα φυλή που είναι σημαντικά πιο αποτελεσματική και ανταγωνιστική από τους ανταγωνιστές της. Στις εγγενείς εταιρείες της τεχνητής νοημοσύνης, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού υποστήριξης και των δικηγόρων χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη σε μεγάλο βαθμό για πρόσληψη, έρευνα, σύνταξη προτάσεων, ενημερωτικές εκθέσεις, ενστάσεις, ανάλυση απόψεων δικαστών και πολλά άλλα.

Μια νομική πρακτική γίνεται εγγενής στην τεχνητή νοημοσύνη, εν μέρει, εξατομικεύοντας τη συμπεριφορά των λύσεων τεχνητής νοημοσύνης ώστε να συνδυάζεται με τις υπάρχουσες διαδικασίες και τις στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές της εταιρείας. Αυτό κάνει το AI τους πιο ικανό και πολύτιμο.

Η εξατομίκευση λαμβάνει διάφορες μορφές, όπως τη δημιουργία αξιολογήσεων περιπτώσεων που ακολουθούν τα καθιερωμένα πρότυπα μιας εταιρείας. Το AI μπορεί να εξετάσει πιθανούς ισχυρισμούς και να δημιουργήσει συνέχεια σύμφωνα με τα κριτήρια ενός δικηγόρου. Μπορεί να διδαχθεί να ακολουθεί μια υπάρχουσα διαδικασία, να μιμείται αλληλουχίες γεγονότων, να κάνει ή να απαντά σε βασικές ερωτήσεις στο ίδιο μοτίβο και να γράφει με το στυλ της προηγούμενης εργασίας. 

Μόλις εκπαιδευτεί να μιμείται την προσέγγιση ενός δικηγόρου, ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης κάνει τη ζωή ευκολότερη για το προσωπικό υποστήριξης. Ακόμα κι αν ένας νομικός δικηγόρος δεν έχει συνεργαστεί με συγκεκριμένους δικηγόρους, η τεχνητή νοημοσύνη θα τους βοηθήσει με την προετοιμασία της υπόθεσης και τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, την αξιολόγηση κινδύνου, ακόμη και τη στρατηγική. 

Οι εγγενείς δικηγορικές εταιρείες της τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να εξυπηρετήσουν πελάτες που χρειάζονται εξατομικευμένη θεραπεία. Η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της υπόθεσης, από τη στρατηγική του καταιγισμού ιδεών πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης έως τον χειρισμό της ανακάλυψης. Τα μοντέλα που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη της γενιάς βοηθούν επίσης στην προετοιμασία καταθέσεων, στην ανάλυση των αποτελεσμάτων τους και στη σχεδίαση στρατηγικών αντιδικίας.

Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τα δικηγορικά γραφεία; 

Λέγεται ότι ο νομικός κόσμος αποτελείται από προσαυξήσεις των έξι λεπτών. Συχνά, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί συχνά να κάνει σε δευτερόλεπτα ό,τι απαιτεί ώρες ή μέρες για έναν μικρό συνεργάτη. Οι μειώσεις χρόνου έως και 99% οδηγούν σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους, και στον τομέα του δικαίου που είναι πολύ έξυπνος, είναι συνηθισμένες. 

Κάθε μέρα, οι δικηγόροι πρέπει να αξιολογούν, να αναλύουν και να σταθμίζουν τις ανταλλαγές, να συντάσσουν έγγραφα και να λαμβάνουν αποφάσεις. Οι παράνομοι και οι κατώτεροι συνεργάτες πρέπει να εργάζονται γρήγορα και με ακρίβεια, αλλά ποτέ να μην παραβλέπουν τίποτα σημαντικό. Με όγκους δεδομένων και μικρολεπτομέρειες που πρέπει να περάσουν, η εργασία μπορεί να τους εξαντλήσει, οδηγώντας σε λάθη.

Συνολικά, η ταχύτητα, η κλίμακα και η εξατομίκευση συμβάλλουν στο να γίνει η τεχνητή νοημοσύνη έναν τεράστιο επιταχυντή στον νομικό τομέα, με κέρδη παραγωγικότητας πολύ πέρα ​​από το «παραδοσιακό» 10 έως 20%.

Το κόστος μειώνεται και κινείται σε δικηγορικά γραφεία εγγενών τεχνητών νοημοσύνης

Οι δικηγόροι μαθαίνουν από πρώτο χέρι ότι τα συστήματα AI μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις συνεργαζόμενες ώρες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας. Με τη δέσμευση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλο τον κύκλο ζωής των περιπτώσεων, μπορούν να αναδιαμορφώσουν μεμονωμένους φόρτους εργασίας για μεγαλύτερη κερδοφορία. Η προκαταρκτική εργασία σε υποθέσεις μερικές φορές αποζημιώνεται ελάχιστα και η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στην ομάδα να επικεντρώσει τις χρεώσιμες ώρες σε μεταγενέστερα, πλήρως αποζημιωμένα στάδια. 

Οι εταιρείες με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη μπορούν επίσης να αναπτυχθούν χωρίς να διευρύνουν τον αριθμό των στελεχών του προσωπικού υποστήριξης. Αντίθετα, το υπάρχον προσωπικό μπορεί να βοηθήσει περισσότερους συνεργάτες, οι οποίοι χρεώνουν σε υψηλότερα ωριαία επίπεδα, αυξάνοντας την κερδοφορία. 

Μπορούν επίσης να εμπορεύονται τον εαυτό τους και να οδηγούν την ανάπτυξη πιο δυναμικά. Όπου η τεχνητή νοημοσύνη μειώνει το λειτουργικό κόστος, απελευθερώνει κεφάλαια για μάρκετινγκ και επιχειρηματική ανάπτυξη. Το Generative AI κάνει τις επικοινωνίες μάρκετινγκ πιο γρήγορες και ευκολότερες για τα δικηγορικά γραφεία, όπως κάνει και για άλλες επιχειρήσεις.

Εμπειρία εργαζομένων: AI ευτυχία 

Η τεχνητή νοημοσύνη συχνά δεν λαμβάνει τα εύσημα που της αξίζει για τον θετικό αντίκτυπό της στην εμπειρία των εργαζομένων. Στην πράξη, οι δικηγόροι και οι δικηγόροι μπορούν να εκφορτώσουν τις περισσότερες λεγόμενες εργασίες γρυλίσματος και επαναλαμβανόμενες εργασίες στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό ενισχύει ικανοποίηση από την εργασία και — κατά συνέπεια — διατήρηση. Το προσωπικό υποστήριξης και οι κατώτεροι συνεργάτες γίνονται, στην πραγματικότητα, επόπτες της τεχνητής νοημοσύνης.

 Μπορούν να προσαρμόσουν το AI της εταιρείας διδάσκοντας διαδικασίες σε ένα LLM και στη συνέχεια να τις μοιραστούν σε μια ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι δικηγόροι μπορούν να λειτουργούν με οικείους τρόπους, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα, και να αναθέτουν με μεγαλύτερη άνεση το προσωπικό υποστήριξης χωρίς μακροσκελείς εξηγήσεις για το «Εδώ είναι ο τρόπος μου να το κάνω αυτό».

Τα επιχειρηματικά μοντέλα αλλάζουν για τις εγγενείς δικηγορικές εταιρείες της τεχνητής νοημοσύνης

Οι εγγενείς δικηγορικές εταιρείες της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αναβαθμίσουν τις δραστηριότητές τους για να αυξήσουν την ικανότητα και να υποστηρίξουν την αύξηση των εσόδων. Συγκεκριμένα, μπορούν να δομηθούν εσωτερικά για να χειρίζονται πιο περίπλοκες υποθέσεις και προσοδοφόρες εργασίες έκτακτης ανάγκης. Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει τη δυνατότητα σε μικρότερες εταιρείες να χειρίζονται μεγαλύτερες, σκληρότερες υποθέσεις, ελέγχοντας μεγάλο μέρος της έρευνας και της ανάλυσης.

Σε δικαστικές διαφορές έκτακτης ανάγκης, τα κέρδη παραγωγικότητας που προκύπτουν από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί ακόμη και να ξεπεράσουν αυτά που παρατηρούνται σε άλλες νομικές κατηγορίες όπως συμβάσεις, πνευματική ιδιοκτησία και οικογενειακό δίκαιο. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χειριστεί μεγάλο μέρος της εκ των προτέρων αξιολόγησης των περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης. Η ανάληψη καλά ερευνημένων υποθέσεων έκτακτης ανάγκης μπορεί να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία.

Αυτοί που αποκτούν AI έναντι αυτών που δεν έχουν

Δεδομένων των πλεονεκτημάτων, τα δικηγορικά γραφεία πηδούν και γίνονται ομαδικά εγγενείς στην τεχνητή νοημοσύνη; Παραδόξως όχι, σύμφωνα με τον α 2023 Thomson Reuters έρευνα που διαπίστωσε ότι το 60% δεν είχε σχέδια να χρησιμοποιήσει γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Αυτά είναι καλά νέα για το υπόλοιπο 40%. Οι δικηγορικές εταιρείες που αξιοποιούν αποτελεσματικά την τεχνητή νοημοσύνη έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών που δεν το κάνουν.

Το νομικό επάγγελμα κατατάσσεται μεταξύ των βιομηχανιών που επιτυγχάνουν τα καλύτερα οφέλη από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Οι δικηγορικές εταιρείες που «τα καταφέρνουν» θα συνεχίσουν να εξατομικεύουν τα συστήματα AI και να πιέζουν προς τις δυνατότητές τους και να αναπτύσσονται πιο κερδοφόρα. Καθώς γίνεται ολοένα και πιο προφανές ότι οι εγγενείς δικηγορικές εταιρείες της τεχνητής νοημοσύνης απολαμβάνουν μεγαλύτερη ανάπτυξη και κερδοφορία, άλλα επαγγέλματα που βασίζονται στη διάνοια μπορεί κάλλιστα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. 

Ο Jay είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Εύα. Έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Πριν από την Eve, ο Jay ήταν επενδυτής πρώιμου σταδίου στην Lightspeed Venture Partners. Πριν από αυτό, ήταν ο Πρώτος Μηχανικός και Επικεφαλής της Μηχανικής Προϊόντων στη Rubrik, βοηθώντας στην οικοδόμηση της εταιρείας από την αρχή.