Susisiekti su mumis

Dirbtinis intelektas

„SolarWinds“ IT tendencijų ataskaita 2024 m.: dirbtinio intelekto pritaikymas – palaima ar rizika?

mm
Atnaujinta on

2024 m. „SolarWinds“ IT tendencijų ataskaita, pavadinta „AI: draugas ar priešas?“, pateikia išsamų dabartinės dirbtinio intelekto (AI) kraštovaizdžio IT operacijų srityje tyrimą. Vykdoma bendradarbiaujant su Vartotojo įrodymai, ataskaitoje buvo apklausta beveik 700 IT specialistų, kad suprastų jų požiūrį į dirbtinį intelektą, daugiausia dėmesio skiriant AI naudai, iššūkiams ir būsimoms pasekmėms. AIOps (AI IT operacijoms).

Santrauka

Ataskaitoje nagrinėjamas dvigubas dirbtinio intelekto pobūdis, kuris gali būti naudingas ir keliantis susirūpinimą IT specialistams. Nors kine AI vaizdavimas dažnai sukelia baimę dėl nekontroliuojamų, piktavališkų mašinų, IT realybė yra labiau niuansuota. Profesionalai vertina AI poveikis saugumui, duomenų vientisumas ir sprendimų priėmimo procesai, siekiant nustatyti, ar dirbtinis intelektas bus draugas ar priešas siekiant savo organizacinių tikslų.

Metodika

Apklausoje dalyvavo IT darbuotojai ir lyderiai iš įvairių pasaulinių įmonių, o respondentai iš įvairių pramonės šakų, pavyzdžiui, technologijų, gamybos, finansų, telekomunikacijų ir sveikatos priežiūros. Buvo atstovaujamos įvairaus dydžio įmonės – nuo ​​mažų įmonių, kuriose dirba iki 1,000 darbuotojų, iki didelių organizacijų, kuriose dirba daugiau nei 5,000 darbuotojų.

Pagrindinės įžvalgos

  1. AI pagerina IT komandų efektyvumą ir produktyvumą
    • Automatizavimas ir efektyvumas: Didelė dalis IT specialistų (46 %) mano, kad DI investicijos padidins efektyvumą, todėl tai bus pagrindinis veiksnys diegti AI technologijas. AIOps laikomas galingu įrankiu, leidžiančiu automatizuoti pasikartojančias užduotis, apdoroti didžiulius duomenų kiekius ir teikti įžvalgas realiuoju laiku, taip didinant produktyvumą ir sumažinant IT komandų darbo krūvį.
    • AIOps pranašumai: AIOps integravimas gali lemti mažiau incidentų, greitesnį skyros laiką, didesnį matomumą ir sumažintą perspėjimo triukšmą. Tai padidina bendrą IT komandų efektyvumą ir veiklos galimybes.
  2. Didelis pasitikėjimas AI priėmimu ir įgyvendinimu
    • Investicijų lygiai: Beveik du trečdaliai organizacijų į dirbtinio intelekto technologijas investavo 5 mln. USD ar daugiau, o 31 % – daugiau nei 25 mln. USD. Šios didelės investicijos atspindi tvirtą pasitikėjimą dirbtinio intelekto potencialu duoti didelę naudą.
    • Ateities perspektyva: Didžioji dauguma (88 %) respondentų jau yra priėmę dirbtinį intelektą arba planuoja tai padaryti. Tačiau daugelis IT specialistų (56 %) nori dar daugiau investuoti į dirbtinį intelektą ir greitesnio diegimo, kad visiškai išnaudotų jo galimybes.
  3. Saugumo ir privatumo problemos
    • Pagrindiniai rūpesčiai: saugumas ir privatumas tebėra pagrindiniai rūpesčiai, nes 47 % IT specialistų praneša apie neigiamą patirtį dėl šių problemų. Sparčiai tobulėjant dirbtiniam intelektui kyla klausimų dėl duomenų apsaugos, dirbtinio intelekto modelių vientisumo ir nuosavybės teise priklausančios informacijos apsaugos.
    • Reguliavimo poreikiai: Didžioji dauguma (88 %) respondentų palaiko sustiprintą vyriausybinę AI priežiūrą, ypač su saugumu (72 %) ir privatumu (64 %) susijusiose srityse.
  4. Pasitikėkite duomenų kokybe
    • Duomenų kokybės problemos: Daugelis IT specialistų yra atsargūs dėl AI sistemose naudojamų duomenų kokybės. Prasta duomenų kokybė yra antra pagal svarbą kliūtis (16 %) sėkmingam AI integravimui, dėl kurios atsiranda klaidų ir nepatikimų rezultatų.
    • Vyriausybės reglamentas: Daugiau nei pusė (54 proc.) respondentų mano, kad vyriausybės reguliavimas turėtų atlikti tam tikrą vaidmenį užtikrinant duomenų kokybę ir kovojant su dezinformacija.
  5. AI kaip išmintingas patarėjas, o ne galutinis sprendimų priėmėjas
    • Žmogaus priežiūra: IT specialistai plačiai sutinka, kad dirbtinis intelektas turėtų veikti kaip patarėjas, o ne kaip individualus sprendimų priėmėjas. Nors dirbtinis intelektas gali apdoroti duomenis ir nustatyti modelius, žmogaus priežiūra yra labai svarbi siekiant užtikrinti etišką valdymą, sumažinti šališkumą ir išlaikyti pasitikėjimą AI sistemomis.
    • Sprendimų priėmimas: Tik 47 % respondentų geresnius sprendimų priėmimo gebėjimus laiko teigiamu dirbtinio intelekto rezultatu, o dauguma išreiškia poreikį daugiau patogumo ir pasitikėjimo AI vaidmeniu sprendimų priėmimo procesuose.

AI ateitis IT srityje

Ataskaitoje tai numatoma generatyvinis AI per ateinančius dvejus ar trejus metus bus giliai integruotas į kasdienę veiklą. Ankstyvieji naudotojai jau praneša apie didelę naudą tokiose srityse kaip klientų aptarnavimas ir incidentų valdymas, o patobulinimai svyruoja nuo 30–50 % ar daugiau išlaidų taupymo, reagavimo laiko ir klientų pasitenkinimo srityse.

Rekomendacijos organizacijoms

  • Priimti etinius pagrindus: Įdiekite tokias sistemas kaip AI by Design, kad užtikrintumėte etišką ir saugų AI plėtojimą.
  • Investuokite į mokymus: aprūpinkite komandas reikiamais įgūdžiais ir žiniomis, kad jos galėtų efektyviai naudoti dirbtinio intelekto technologijas.
  • Pirmenybę teikite žmogaus priežiūrai: Išlaikykite žmonių dalyvavimą AI sprendimų priėmimo procesuose, kad būtų laikomasi pasitikėjimo, saugos ir etikos standartų.
  • Remti Vyriausybės reglamentą: pasisako už reguliavimo priemones, kurios sprendžia saugumo, privatumo ir duomenų kokybės problemas.

Išvada

Dirbtinis intelektas turi didžiulį potencialą pakeisti IT operacijas, tačiau jį integruojant reikia atidžiai apsvarstyti saugumo, privatumo ir duomenų kokybės klausimus. Taikydamos geriausią praktiką ir išlaikydamos pusiausvyrą tarp dirbtinio intelekto automatizavimo ir žmogaus priežiūros, organizacijos gali panaudoti dirbtinio intelekto galią efektyvumui, produktyvumui ir naujovėms skatinti.

Ši išsami AI analizė IT pabrėžia aktyvaus planavimo ir etiško įgyvendinimo svarbą siekiant užtikrinti, kad dirbtinis intelektas išliktų naudingas įrankis IT specialistams ir jų organizacijoms.

Norėdami sužinoti daugiau skaitytojų, turėtumėte apsilankyti prieiga prie AI: draugas ar priešas? pranešti.

Unite.AI įkūrėjas ir narys „Forbes“ technologijų taryba, Antuanas yra a futuristas kuris aistringai domisi AI ir robotikos ateitimi.

Jis taip pat yra įkūrėjas Vertybiniai popieriai.io, svetainė, kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas investicijoms į trikdančias technologijas.