Verbind je met ons

Best Of

9 beste AI-businessplangeneratoren (juni 2024)

Bijgewerkt on

Unite.AI streeft naar strenge redactionele normen. We kunnen een vergoeding ontvangen wanneer u op links klikt naar producten die we beoordelen. Bekijk dan onze affiliate openbaarmaking.

In de snelle zakenwereld van vandaag is het hebben van een goed opgesteld businessplan essentieel voor het veiligstellen van financiering, het begeleiden van besluitvorming en het uitstippelen van een koers naar succes. Het opstellen van een alomvattend en overtuigend businessplan kan echter een hele klus zijn, vooral voor ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven die misschien geen uitgebreide ervaring op dit gebied hebben. Gelukkig heeft de opkomst van AI-tools het creatieve proces verbeterd, waardoor het toegankelijker, efficiënter en effectiever is geworden dan ooit tevoren.

We zullen de beste AI-businessplangeneratoren verkennen die u kunnen helpen een winnend plan voor uw onderneming te creëren.

1. Upmetrie

Hoe schrijf je een businessplan? | Handleiding voor bedrijfsplannen | Stap voor stap handleiding

Upmetrics is een door AI aangedreven businessplantool die individuen en kleine bedrijven begeleidt bij het schrijven van een eersteklas businessplan. Met zijn gebruiksvriendelijke platform en stapsgewijze begeleiding maakt Upmetrics het voor iedereen gemakkelijk om een ​​plan van professionele kwaliteit te maken, ongeacht hun niveau van zakelijke expertise.

De tool biedt een breed scala aan functies, waaronder meer dan 400 voorbeelden van businessplannen, AI-ondersteund schrijven en financiële prognoses voor maximaal 7 jaar. Upmetrics biedt ook een door AI gegenereerde pitchdeck-functie, waarmee gebruikers in minder dan een uur een boeiende presentatie kunnen maken. De flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van het platform maken het geschikt voor verschillende sectoren, van tech-startups tot winkels en dienstverlenende bedrijven.

Belangrijkste kenmerken van Upmetrics:

  • 400+ voorbeelden van businessplannen
  • Door AI gegenereerde bedrijfsplannen (volledig door AI gegenereerd)
  • Financiële prognoses tot 7 jaar
  • AI maakt in minder dan een uur een pitchdeck
  • Gratis gidsen en educatieve bronnen
  • Realtime cloudopslag
  • Gemakkelijke samenwerkings- en deeloptie

Bezoek Upmetrics →

2. Plus AI

Plus AI is een AI-aangedreven tool die gespecialiseerd is in het maken van professionele, goed ontworpen presentaties, waardoor het een ideale keuze is voor het opstellen van bedrijfsplannen. Het platform integreert naadloos met Google Presentaties, waardoor gebruikers toegang hebben tot ingebouwde bewerkings- en samenwerkingsfuncties.

Met Plus AI kunnen gebruikers een uitgebreid bedrijfsplan genereren op basis van een korte beschrijving van hun bedrijf, dat vervolgens eenvoudig kan worden bewerkt en herschikt om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Plus AI biedt de flexibiliteit om dia's één voor één te genereren of in één stap een volledige presentatie te maken, waardoor het een veelzijdige tool is voor bedrijven van elke omvang. Het platform biedt ook een gratis proefperiode, zodat gebruikers de functies ervan kunnen verkennen voordat ze een betaald abonnement afsluiten.

Belangrijkste kenmerken van Plus AI:

  • Directe integratie met Google Presentaties voor eenvoudig bewerken en samenwerken
  • Aanpasbare dia's die kunnen worden bewerkt, herzien en van een thema worden voorzien nadat een eerste concept is gegenereerd
  • Opties voor het genereren van dia-voor-dia of volledige presentaties
  • Er is een gratis proefversie beschikbaar voor gebruikers om Plus AI uit te proberen voordat ze een betaald abonnement afsluiten

Gebruik kortingscode: UNITEAI10 aanspraak maken op een 10% korting.

Lees recensie →

Bezoek Plus AI →

3. Verhaaldocument

Verhaaldocument

Storydoc is een door AI aangedreven bedrijfsplangenerator die het maken van interactieve en overtuigende bedrijfsplannen vereenvoudigt, zonder dat hiervoor ontwerpvaardigheden vereist zijn. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface met een ruime keuze aan interactieve dia's, op maat gemaakt voor startups en nieuwe bedrijven, die eenvoudig kunnen worden aangepast aan de visie en behoeften van de gebruiker.

De AI Presentation Designer van Storydoc maakt op scrollen gebaseerde, webvriendelijke en voor mobiel geoptimaliseerde presentaties, compleet met prestatieanalyses. Het platform garandeert ook de veiligheid en privacy van gebruikersgegevens en houdt zich aan strenge beveiligingsprotocollen en best practices uit de sector. Met Storydoc kunnen gebruikers boeiende presentaties maken die de aandacht trekken van investeerders en belanghebbenden.

Belangrijkste kenmerken van Storydoc:

  • AI Business Plan Presentation Designer voor scroll-gebaseerde, webvriendelijke en voor mobiel geoptimaliseerde presentaties
  • Veilig en betrouwbaar platform dat de veiligheid en privacy van gebruikersgegevens garandeert
  • Interactieve dia's die kunnen worden aangepast aan de presentatievisie en -vereisten van de gebruiker
  • Voor mobiel geoptimaliseerde presentaties die er op elk apparaat geweldig uitzien
  • Integraties met Calendly, Loom, YouTube, Typeform en meer voor extra functionaliteit

Bezoek Storydoc →

4. 15 minutenplan

15 minutenplan

15minuteplan.ai is een door AI aangedreven generator die het creatieproces stroomlijnt, waardoor ondernemers en kleine tot middelgrote ondernemingen (MKB) in slechts 15 minuten effectieve documenten kunnen produceren. Het platform is ontworpen om bedrijfsplanning universeel toegankelijk te maken en is geschikt voor gebruikers van alle niveaus van bedrijfs- of schrijfervaring.

Met zijn geavanceerde AI-algoritmen genereert 15minuteplan uitgebreide, actuele plannen op basis van de nieuwste markttrends en best practices. Het platform beschikt bovendien over een unieke 'Talk To Plan'-functionaliteit, waarmee gebruikers specifieke wijzigingen of aanvullingen kunnen dicteren, die vervolgens naadloos worden geïntegreerd door de AI. Bovendien ondersteunt 15minuteplan verschillende talen, waardoor het toegankelijk is voor gebruikers over de hele wereld.

Belangrijkste kenmerken van 15minutenplan:

  • AI-creatie gebaseerd op de nieuwste markttrends en best practices uit het bedrijfsleven
  • Talk To Plan-functionaliteit voor het eenvoudig dicteren van wijzigingen of aanvullingen
  • Meertalige ondersteuning voor meer dan 10 talen, en er worden er voortdurend meer toegevoegd
  • Gebruiksvriendelijke interface voor het invoeren van essentiële bedrijfsinformatie
  • Downloadbaar Word-document voor eenvoudig delen en wijzigen

Bezoek 15minutenplan →

5. Begrip AI

Begrip AI

Notion AI is een AI-aangedreven tool in Notion die het opstellen van uitgebreide bedrijfsplannen vereenvoudigt, waarbij de nadruk ligt op een georganiseerde en gestructureerde benadering van bedrijfsstrategieën. Het platform biedt een breed scala aan functies die zijn ontworpen om het bedrijfsplanningsproces te stroomlijnen, waaronder AI-gestuurde contentgeneratie, herschrijven, inkorten, uitbreiden en toonaanpassing.

Notion AI integreert naadloos met het Notion-platform, waardoor gebruikers toegang krijgen tot functies zoals het maken, organiseren en beheren van databases, evenals opties voor samenwerking en delen. Met Notion AI kunnen gebruikers inhoud op maat creëren die aansluit bij hun zakelijke doelstellingen en stem, terwijl ze hun werklast aanzienlijk verminderen bij het opstellen van overtuigende verhalen die de buy-in van investeerders en belanghebbenden veiligstellen.

Belangrijkste kenmerken van Notion AI:

  • AI-gestuurde contentgeneratie, herschrijven, inkorten, uitbreiden en toonaanpassing
  • Integratie met Notion voor het maken, organiseren en beheren van databases
  • Functies voor samenwerking en delen voor het uitnodigen van teamleden en belanghebbenden
  • Realtime cloudopslag voor veilige en toegankelijke gegevens
  • Gestroomlijnd bedrijfsplanningsproces voor het opstellen van boeiende verhalen

Bezoek Notion AI →

6. Mooie KI

Mooie KI

Beautiful AI is door AI aangedreven presentatiesoftware waarmee gebruikers in een mum van tijd verbluffende bedrijfspresentaties en plannen kunnen maken, zonder dat daarvoor ontwerpvaardigheden nodig zijn. Met dit platform hoeven gebruikers alleen maar tekst toe te voegen, en Beautiful AI zal de inhoud omzetten in elegante presentatiedia's, waardoor de noodzaak voor het handmatig aanpassen van het formaat van afbeeldingen of het plaatsen van inhoud wordt geëlimineerd.

Het businessplan-sjabloon kan worden geopend door in te loggen, en gebruikers zullen worden gevraagd een paar belangrijke details over hun bedrijf in te vullen. Beautiful AI biedt een breed scala aan functies, waaronder meer dan 65 slimme diasjablonen, aangepaste presentatiethema's voor merkconsistentie en honderden aanpasbare startersjablonen, zodat gebruikers nooit helemaal opnieuw een presentatie of bedrijfsplan hoeven te starten.

Belangrijkste kenmerken van Beautiful AI:

  • 65+ slimme diasjablonen met vooraf ontworpen diagalerijen
  • Merkconsistentie met aangepaste presentatiethema's
  • Honderden aanpasbare startersjablonen
  • Designerbot voor het maken van eerste concepten op basis van gebruikersvereisten
  • Moeiteloze contenttransformatie in elegante presentatiedia's

Bezoek Mooie AI →

7. Wordkraft-AI

Wordkraft AI is een door AI aangedreven webapplicatie die geoptimaliseerde, authentieke en hoogwaardige inhoud genereert voor verschillende behoeften. Met behulp van het krachtige grote taalmodel GPT-3.5 is Wordkraft AI gespecialiseerd in het creëren van inhoud die is afgestemd op specifieke vereisten, inclusief professionele en goed georganiseerde bedrijfsplannen. Deze tool helpt gebruikers efficiënt strategische documenten te ontwikkelen die voldoen aan hun unieke bedrijfsdoelstellingen.

Het platform biedt een sjabloon die kan worden gebruikt om een ​​concept te maken door essentiële details over het bedrijf te verstrekken. De AI-mogelijkheden van Wordkraft AI helpen gebruikers bij het creëren van inhoud die aansluit bij hun zakelijke doelstellingen en stem, terwijl ze ook functies voor samenwerking en delen ondersteunen. Met realtime cloudopslag en naadloze integratie met het Wordkraft-platform is Wordkraft AI een waardevolle troef voor bedrijfsplanning en presentaties.

Belangrijkste kenmerken van Wordkraft AI:

  • AI-gestuurde contentgeneratie, herschrijven, inkorten, uitbreiden en toonaanpassing
  • Integratie met Wordkraft voor het maken, organiseren en beheren van databases
  • Functies voor samenwerking en delen voor het uitnodigen van teamleden en belanghebbenden
  • Realtime cloudopslag voor veilige en toegankelijke gegevens
  • Een sjabloon voor het maken van concepten door essentiële bedrijfsgegevens op te geven

Bezoek Wordkraft AI →

8. beetje AI

Bit AI is een door AI aangedreven platform dat is ontworpen om de creatie van interactieve en collaboratieve strategische documenten te verbeteren. Het beschikt over krachtige wiki's en AI-schrijftools die helpen bij het maken van goed gestructureerde en boeiende inhoud. Met Bit AI kunnen gebruikers visueel aantrekkelijke en informatieve documenten produceren die hun strategische visie effectief overbrengen.

Het platform ondersteunt realtime samenwerking, waardoor teamleden naadloos aan documenten kunnen samenwerken en feedback efficiënt kunnen verwerken. Bit AI zorgt er ook voor dat documenten volledig responsief zijn en zich aanpassen aan verschillende apparaten voor optimale toegankelijkheid en leesbaarheid. Bovendien hebben gebruikers de mogelijkheid om privédocumenten te maken, waardoor de privacy en beveiliging van gegevens worden verbeterd.

Belangrijkste kenmerken van Bit AI:

  • Interactieve en collaboratieve bedrijfsplannen voor het bevorderen van teamwerk en creativiteit
  • AI-schrijverfuncties voor het maken van duidelijke en samenhangende inhoud
  • Realtime samenwerking voor naadloos teamwerk en feedbackintegratie
  • Volledig responsieve documenten die zich aanpassen aan verschillende apparaten
  • Privé delen van documenten voor gegevensprivacy en beveiliging

Bezoek BitAI →

9. Vereenvoudigd

Simplified is een alles-in-één AI-aangedreven platform dat een uitgebreide oplossing biedt voor het beheren van marketinginspanningen en het maken van boeiende inhoud, samen met een unieke functie voor het maken van een bedrijfsplan. De AI Business Plan Generator van het platform is ontworpen om ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven te helpen bij het snel produceren van professionele en gedetailleerde strategische documenten.

Met zijn geavanceerde AI-mogelijkheden biedt Simplified nauwkeurige groeivoorspellingen en investeringsstrategieën, waardoor gebruikers goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen voor hun ondernemingen. Het platform biedt aanpassingsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke output aansluit bij de visie en doelen van de gebruiker. Bovendien ondersteunt het de samenwerking, waardoor teamleden effectief kunnen bijdragen aan het document. Geïntegreerde marketingtools maken Simplified verder tot een veelzijdige oplossing voor zowel strategische planning als marketingbehoeften.

Belangrijkste kenmerken van vereenvoudigd:

  • Efficiënte bedrijfsplanning met een professioneel en uitgebreid plan dat in slechts een paar klikken is gemaakt
  • Nauwkeurige groeivoorspellingen en investeringsstrategieën geleverd door AI-mogelijkheden
  • Maatwerkmogelijkheden om het businessplan af te stemmen op de visie en doelstellingen van de gebruiker
  • Samenwerkingsfuncties om met teamleden aan een uitgebreid en nauwkeurig plan te werken
  • Geïntegreerde marketingtools voor een samenhangende en effectieve marketingstrategie

Ga naar Vereenvoudigd →

De beste bedrijfsplannen maken met AI

De opkomst van door AI aangedreven businessplangeneratoren heeft de manier veranderd waarop ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven de cruciale taak van het plannen van het succes van hun onderneming benaderen. Door gebruik te maken van de top 10 AI-generatoren die in deze blogpost worden besproken, kunnen gebruikers het creatieproces stroomlijnen, plannen van professionele kwaliteit garanderen en toegang krijgen tot waardevolle inzichten en voorspellingen.

Van het gebruiksvriendelijke platform en stapsgewijze begeleiding van Upmetrics tot de alles-in-één oplossing van Simplified voor bedrijfsplanning en marketing: deze door AI aangedreven tools komen tegemoet aan de uiteenlopende behoeften van bedrijven in verschillende sectoren. Door de kracht van AI te benutten, kunnen ondernemers tijd, moeite en middelen besparen en tegelijkertijd overtuigende en overtuigende plannen creëren die investeerders aantrekken en hun besluitvormingsprocessen sturen.

Alex McFarland is een AI-journalist en -schrijver die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie onderzoekt. Hij heeft samengewerkt met tal van AI-startups en publicaties over de hele wereld.

Recente Nieuws