Verbind je met ons

Best Of

De 10 beste tools voor het opschonen van gegevens (juni 2024)

Bijgewerkt on

Het lijdt geen twijfel dat data het goud van vandaag zijn. Er is geen waardevoller middel. Dat gezegd hebbende, kunnen niet zomaar alle gegevens door organisaties worden gebruikt. Vuile gegevens kunnen de analyse van een bedrijf verwoesten, en bijna elke organisatie heeft te maken gehad met onbetrouwbare cijfers. Deze slechte gegevens kunnen leiden tot slechte inzichten en kunnen leiden tot inconsistente beoordelingen die leiden tot fouten, hogere operationele kosten en ontevredenheid bij klanten.

De toename van beschikbare gegevens heeft ook geleid tot een toename van tools voor het opschonen van gegevens, die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI) om organisaties enorme hoeveelheden tijd en middelen te besparen. Het opschonen van gegevens is het laatste proces van gegevensinvoer en draait om specifieke regels. 

Maar wat is datacleaning precies?

Hoe werkt het opschonen van gegevens?

Er kunnen veel fouten in gegevens voorkomen door zaken als slechte gegevensinvoer, de bron van gegevens, verkeerde combinatie van bron en bestemming en ongeldige berekeningen. Wanneer dit gebeurt, moeten de gegevens worden opgeschoond, of met andere woorden, het moet de verwijdering ondergaan van verkeerde, beschadigde, gedupliceerde of onvolledige informatie uit een dataset. 

Door slechte gegevens op te schonen, kunnen organisaties resultaten van slechte kwaliteit elimineren. Daarom is het cruciaal om gegevens op te schonen vóór modellering en analyse. Het kan er ook voor zorgen dat je alleen de meest recente bestanden en belangrijke documenten hebt, of dat je niet te veel persoonlijke informatie hebt die een beveiligingsrisico kan vormen. 

Gezien de vele redenen om gegevens op te schonen, is het belangrijk om een ​​van de best beschikbare tools op de markt te kiezen. 

Dit zijn de 10 beste tools voor het opschonen van gegevens: 

1. OpenVerfijn

Bovenaan onze lijst staat OpenRefine, een zeer populair open-source datahulpprogramma. De tool voor het opschonen van gegevens helpt uw ​​organisatie bij het converteren van gegevens tussen verschillende formaten met behoud van de structuur. Door u gegevens te laten transformeren, kunt u eenvoudig werken met grote gegevenssets om gegevens te matchen, op te schonen en te verkennen. Het stelt u ook in staat om gegevens van internet te ontleden en rechtstreeks met gegevens op uw computer te werken. 

Hier zijn enkele voordelen van OpenRefine: 

  • Gratis en open source
  • Ondersteunt meer dan 15 talen
  • Werk met gegevens op uw machine
  • Analyseer gegevens van internet 

Ga naar OpenRefine →

2. Trifacta Wrangler

Trifacta Wrangler is nog een van de beste tools voor het opschonen van gegevens op de markt. Met deze interactieve en transformerende tool kunnen data-analisten gegevens zeer snel opschonen en voorbereiden in vergelijking met andere tools. Vanwege de concentratie op data-analyse is er minder tijd nodig voor het formatteren. Trifacta Wrangler vertrouwt ook op machine learning (ML)-algoritmen om algemene datatransformaties en aggregaties aan te bevelen. 

Hier zijn enkele voordelen van Trifacta Wrangler:

  • Minder opmaaktijd
  • Focus op data-analyse
  • Snel en nauwkeurig
  • Suggesties voor machine learning-algoritmen

Bezoek Trifacta Wrangler →

3. WinPuur

Een van de meer kosteneffectieve tools voor het opschonen van gegevens, WinPure is nog een van de beste opties. Het werkt om enorme datasets op te schonen door duplicaten te corrigeren, standaardiseren en verwijderen. WinPure kan worden gebruikt om meer dan alleen databases op te schonen. U kunt het gebruiken op CRM's, spreadsheets en verschillende andere bronnen. Specifieke databases die met WinPure kunnen worden opgeschoond, zijn onder meer SQL Server-, Access-, Dbase- en Txt-bestanden. Een van de grote voordelen van de tool is dat deze lokaal wordt geïnstalleerd, wat resulteert in een hoog beveiligingsniveau. 

Hier zijn enkele voordelen van WinPure: 

  • Ruimt enorme hoeveelheden data op
  • Lokaal geïnstalleerd
  • Gratis versie met functies
  • Vier talen

Bezoek WinPure →

4. Mannetjeseend

Een van de eenvoudige tools voor het opschonen van gegevens is Drake, een uitbreidbare, op tekst gebaseerde gegevensworkflow met gegevensverwerkingsstappen. Het kan afhankelijkheden automatisch oplossen en de uit te voeren opdracht en de noodzakelijke uitvoeringsvolgorde berekenen. Drake is speciaal ontworpen voor gegevensworkflow en -beheer, en het kan de uitvoering van opdrachten rond gegevens en de bijbehorende afhankelijkheden organiseren. 

Hier zijn enkele van de voordelen van Drake: 

  • Georganiseerde opdrachtuitvoering rond gegevens en afhankelijkheden
  • Veel in- en uitgangen
  • Ingebouwde HDFS-ondersteuning
  • Eenvoudig schoonmaakhulpmiddel

Bezoek Drake →

5. TIBCO duidelijkheid

TIBCO Clarity is een tool voor het opschonen van gegevens die on-demand softwareservices van internet biedt. Hiermee kunt u gegevens valideren en tegelijkertijd opschonen om trends te identificeren die tot betere besluitvormingsprocessen leiden. TIBO Clarity kan onbewerkte gegevens die uit verschillende bronnen zijn verzameld, standaardiseren, wat resulteert in kwaliteitsgegevens die kunnen worden gebruikt voor nauwkeurige analyse. 

Hier zijn enkele voordelen van TIBCO Clarity:

  • Biedt SaaS via internet
  • Standaardiseert ruwe data 
  • Helpt bij nauwkeurige analyse
  • Leidt tot betere beslissingen

Bezoek TIBCO Clarity →

6. Melissa schone suite

Nog een toptool voor het opschonen van gegevens op de markt is Melissa Clean Suite, een oplossing voor het opschonen van gegevens die de gegevenskwaliteit verbetert in CRM- en ERP-platforms zoals Oracle CRM, Salesforce, Oracle ERP en Microsoft Dynamics CRM. Het biedt een breed scala aan mogelijkheden, zoals datadeduplicatie, dataverificatie, automatisch aanvullen van contacten, dataverrijking en real-time en batchverwerking. 

Hier zijn enkele voordelen van Melissa Clean Suite: 

  • Verbetert de gegevenskwaliteit in CRM- en ERP-platforms
  • Gegevensontdubbeling
  • Gegevensverificatie
  • Realtime en batchverwerking

Bezoek Melissa Clean Suite →

7. Gegevensladder

Data Ladder is een platform dat verschillende producten aanbiedt, zoals DataMatch, een tool voor opschonen en datakwaliteit. Het biedt ook DataMatch Enterprise, dat geavanceerde fuzzy matching-algoritmen bevat voor maximaal 100 miljoen records. DataMatch Enterprise is ook een van de snelste op de markt en bereikt tegelijkertijd een van de hoogste afstemmingsnauwkeurigheden. 

Hier zijn enkele voordelen van Data Ladder:

  • Gebruiksvriendelijke hulpmiddelen
  • Handig voor bedrijven van elk formaat
  • Eenvoudige processen voor het opschonen van gegevens
  • Hoge afstemmingsnauwkeurigheden

Ga naar Dataladder →

8. IBM Infosphere kwaliteitsfase

Afkomstig van een van de grootste namen in de branche, is IBM Infosphere Quality Stage gericht op het ondersteunen van datakwaliteit. Het is een van de meest populaire tools voor het opschonen van gegevens die beschikbaar zijn om volledige gegevenskwaliteit te ondersteunen. Het maakt het eenvoudig opschonen en beheren van databases mogelijk en helpt ook bij het bouwen van consistente weergaven van de belangrijkste eenheden van een bedrijf, zoals klanten, leveranciers, producten en locaties. De tool voor het opschonen van gegevens is vooral handig voor big data, business intelligence, master data management en data warehousing. 

Hier volgen enkele voordelen van IBM Infosphere Quality Stage:

  • Ondersteunt volledige gegevenskwaliteit
  • Eenvoudige opschoning en databasebeheer
  • Handig voor big data en business intelligence
  • Informatiebeheer

Bezoek IBM Infosphere →

9. Cloudingo

Clouding is nog een geweldige optie als het gaat om tools voor het opschonen van gegevens. De tool zorgt er automatisch voor dat Salesforce-gegevens schoon en beheersbaar blijven. Het is een eenvoudige tool waarmee u ook verouderde vermeldingen kunt verwijderen, volgens een schema kunt automatiseren en records in bulk kunt bijwerken. Cloudingo kan worden gebruikt door bedrijven van elke omvang. 

Hier zijn enkele van de voordelen van Cloudingo:

  • Automated 
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Verwijdert verouderde en ongewenste vermeldingen
  • Handig voor bedrijven van elke omvang

Bezoek Cloudingo →

10. Quadient gegevensreiniger

De laatste tool op onze lijst is Quadient Data Cleaner, een krachtige engine voor gegevensprofilering. Het analyseert de gegevenskwaliteit om de besluitvormingsprocessen van bedrijven te verbeteren. De tool kan vertrouwen op vage logica om duplicatie te detecteren en een enkele versie te bouwen, en maakt het ook mogelijk om patronen, ontbrekende waarden, tekensets en vele andere eigenschappen in een dataset te ontdekken. 

Hier zijn enkele voordelen van Quadient Data Cleaner:

  • Krachtige dataprofiel-engine
  • Analyseert de datakwaliteit
  • Gebruik van vage logica
  • Ontdekt veel eigenschappen in dataset

Bezoek Quadient →

Samengevat

Samenvattend kan het belang van data in het hedendaagse zakelijke landschap niet genoeg worden benadrukt. De waarde van gegevens ligt echter in de nauwkeurigheid en zuiverheid ervan. Vuile data kunnen tot slechte inzichten leideninconsistente beoordelingen en uiteindelijk schadelijke zakelijke beslissingen. Naarmate de hoeveelheid gegevens toeneemt, neemt ook de behoefte aan effectieve tools voor het opschonen van gegevens toe. Deze tools maken gebruik van kunstmatige intelligentie om het gegevensopschoonproces te stroomlijnen, waardoor organisaties veel tijd en middelen besparen.

Het opschonen van gegevens omvat het verwijderen van fouten, duplicaten en onvolledige informatie uit datasets, waardoor de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de gegevens die worden gebruikt voor analyse en besluitvorming wordt gewaarborgd. Door tools voor het opschonen van gegevens te implementeren, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze werken met gegevens van de hoogste kwaliteit, wat leidt tot betere inzichten en resultaten. De besproken tools bieden een scala aan mogelijkheden, van het transformeren van dataformaten en het valideren van ruwe data tot het verwerken van enorme datasets en het verbeteren van de datakwaliteit in CRM en ERP-systemen.

Het kiezen van de juiste tool voor het opschonen van gegevens is essentieel voor het behouden van de gegevensintegriteit en het nemen van weloverwogen zakelijke beslissingen. De genoemde tools bieden verschillende functies en voordelen die kunnen inspelen op verschillende zakelijke behoeften, waardoor ze onmisbare troeven zijn in elke datagestuurde organisatie.

Alex McFarland is een AI-journalist en -schrijver die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie onderzoekt. Hij heeft samengewerkt met tal van AI-startups en publicaties over de hele wereld.