stomp 10 beste AI-assistenten (juni 2024) - Unite.AI
Verbind je met ons

Best Of

10 beste AI-assistenten (juni 2024)

Bijgewerkt on

Unite.AI streeft naar strenge redactionele normen. We kunnen een vergoeding ontvangen wanneer u op links klikt naar producten die we beoordelen. Bekijk dan onze affiliate openbaarmaking.

https://youtu.be/fmu2Ffir1F8Kunstmatige intelligentie (AI)-assistenten worden onmisbaar in de huidige samenleving. Je ziet ze overal, van smartphones tot medische instellingen. Het aantal AI-assistenten op de markt neemt alleen maar toe en ze zullen nog meer geïntegreerd raken in ons leven. 

Wat definieert een AI-assistent?

Wat is een AI-assistent?

Een AI-assistent kan worden gedefinieerd als een softwareprogramma dat afhankelijk is van technologieën zoals natuurlijke taalverwerking (NLP) om stem- en tekstopdrachten te volgen. Ze kunnen veel van dezelfde taken uitvoeren als menselijke assistenten, zoals tekst lezen, dictaten opnemen, bellen en nog veel meer. 

AI-assistenten zijn vaak gebaseerd op de cloud, wat betekent dat je er overal bij kunt, zolang er maar een internetverbinding is. Om ze nog meer in je dagelijkse leven te integreren, kunnen ze worden verbonden met slimme apparaten. De beste AI-assistenten vertrouwen op zelflerende algoritmen om zeer gepersonaliseerd te worden. Ze kunnen bijvoorbeeld uw voorkeuren of spraakpatronen leren. 

De markt voor AI-assistenten is snel gegroeid en competitiever geworden. 

Laten we eens kijken naar de 10 beste AI-assistenten: 

1. ChatGPT-app

Zeg hallo tegen GPT-4o

De ChatGPT-app, mogelijk gemaakt door het geavanceerde GPT-4o-model, is een geavanceerde tool die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om naadloze en natuurlijke gesprekken met gebruikers mogelijk te maken. GPT-4o, de nieuwste versie in de serie, verbetert de mogelijkheden van de app met verbeterd begrip, contextbewustzijn en responsnauwkeurigheid. Met dit model kan de app complexe vragen afhandelen, meer samenhangende en contextueel relevante antwoorden genereren en een breder scala aan toepassingen ondersteunen, van persoonlijke assistentie tot klantenondersteuning.

De app is ontworpen met het oog op veelzijdigheid en kan worden gebruikt voor taken zoals het beantwoorden van vragen, het geven van aanbevelingen, het genereren van inhoud en meer. De intuïtieve interface zorgt ervoor dat gebruikers dialogen kunnen aangaan die natuurlijk en menselijk aanvoelen. Door de continue leermogelijkheden kan de app zich aanpassen aan individuele gebruikersvoorkeuren, waardoor interacties in de loop van de tijd steeds persoonlijker en efficiënter worden.

De integratie van GPT-4o verbetert de prestaties van de app aanzienlijk, waardoor deze voorop blijft lopen op het gebied van AI-gestuurde gesprekstools. Dit maakt het tot een essentiële hulpbron voor iedereen die op zoek is naar geavanceerde, responsieve en intelligente hulp bij verschillende aspecten van zijn dagelijks leven.

  • Geavanceerde AI: Maakt gebruik van GPT-4o voor nauwkeurige, natuurlijke gesprekken.
  • Veelzijdig gebruik: Ideaal voor vragen, aanbevelingen en het maken van inhoud.
  • Gebruikersvriendelijk: Intuïtief ontwerp voor naadloze betrokkenheid.
  • Gepersonaliseerde: Past zich aan de voorkeuren van de gebruiker aan door middel van continu leren.
  • high performance: Verbeterde mogelijkheden met GPT-4o-integratie

Bezoek ChatGPT-app →

2. Otter

OtterPilot™: uw AI-vergaderassistent

Krijg een AI-vergaderassistent die audio opneemt, notities schrijft, automatisch dia's vastlegt en samenvattingen genereert.

Werk samen met teamgenoten in het live transcript door opmerkingen toe te voegen, belangrijke punten te markeren en actie-items toe te wijzen.

Bespaar tijd met geautomatiseerde vergadernotities door Otter te verbinden met uw Google- of Microsoft-agenda en het kan automatisch deelnemen aan uw vergaderingen en deze opnemen op Zoom, Microsoft Teams en Google Meet. Volg live mee op internet of in de iOS- of Android-app.

Wanneer iemand dia's deelt tijdens een virtuele vergadering, legt Otter deze automatisch vast en voegt deze toe aan de aantekeningen van de vergadering, waardoor de volledige context van de besproken inhoud wordt geboden.

Na de vergadering genereert en e-mailt Otter een samenvatting waarmee u gemakkelijk belangrijke informatie kunt oproepen en delen, waardoor u tijd bespaart omdat u niet het hele transcript opnieuw hoeft te bekijken.

  • Neem gesprekken direct op en transcribeer ze.
  • Maakt het mogelijk om opmerkingen toe te voegen en belangrijke punten te benadrukken.
  • Maakt verbinding met Google en Microsoft Agenda.
  • Legt automatisch dia's vast en voegt deze toe aan notulen van vergaderingen.
  • Genereert automatisch samenvattingen en e-mailt ze.

Lees recensie →

Bezoek Otter →

3. Fireflies

Overzicht Fireflies.ai-platform Nieuw

Fireflies is een AI-vergaderassistent die NLP gebruikt om notities te maken tijdens een vergadering. Neem eenvoudig uw spraakgesprekken op, transcribeer en doorzoek ze op een intuïtief te gebruiken platform.

Neem vergaderingen direct op via elk webconferentieplatform. Het is gemakkelijk om Fireflies uit te nodigen voor uw vergaderingen om gesprekken op te nemen en te delen.

Fireflies kunnen live vergaderingen of audiobestanden die u uploadt transcriberen. Blader door de transcripties terwijl je daarna naar de audio luistert.

Werken in teams wordt een naadloos proces, voeg opmerkingen toe of markeer specifieke delen van oproepen om snel samen te werken met teamgenoten op belangrijke momenten uit uw gesprekken.

Het beste deel is misschien wel de zoekfunctionaliteit, waarmee u een gesprek van een uur in minder dan 5 minuten kunt bekijken. Zoek in actie-items en andere belangrijke hoogtepunten.

  • Neem gesprekken direct op en transcribeer ze.
  • Chrome-extensie om vergaderingen en gesprekken rechtstreeks vanuit de browser vast te leggen.
  • Eenvoudig te gebruiken zoekfunctie maakt een gemakkelijke beoordeling van oproepen mogelijk.
  • Een gebruiksvriendelijke vergaderbot, nodig Fireflies-bot uit voor een vergadering of laat hem automatisch deelnemen aan oproepen in uw agenda.
  • Alles transcriberen - Transcribeer bestaande audiobestanden direct in het dashboard.
  • Biedt native integraties met dialers, Zapier of de API om audio en oproepen te verwerken.
  • Elimineer het maken van aantekeningen.

Lees recensie →

Bezoek Vuurvliegjes →

4. Murf

Voice-overs maken en aanpassen | Murf AI

Bovenaan onze lijst met beste AI-tools voor bedrijven staat de tekst-spraakgenerator Murf, een van de meest populaire en indrukwekkende AI-spraakgeneratoren op de markt en wordt vaak gebruikt om AI-assistenten te bouwen. Met Murf kan iedereen tekst naar spraak, voice-overs en dictaten converteren, en het wordt gebruikt door een breed scala aan professionals, zoals productontwikkelaars, podcasters, docenten en bedrijfsleiders.

Murf biedt veel aanpassingsmogelijkheden om u te helpen de best natuurlijk klinkende stemmen te creëren. Het heeft een verscheidenheid aan stemmen en dialecten waaruit u kunt kiezen, evenals een gebruiksvriendelijke interface.

De tekst-naar-spraakgenerator biedt gebruikers een uitgebreide AI-voice-overstudio met een ingebouwde video-editor, waarmee u een video met voice-over kunt maken. Er zijn meer dan 100 AI-stemmen uit 15 talen en u kunt voorkeuren selecteren zoals Spreker, Accenten/Stemstijlen en Toon of Doel.

Een andere topfunctie van Murf is de stemwisselaar, waarmee je kunt opnemen zonder je eigen stem als voice-over te gebruiken. De voice-overs die door Murf worden aangeboden, kunnen ook worden aangepast op toonhoogte, snelheid en volume. U kunt pauzes en nadruk toevoegen of de uitspraak wijzigen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Murf:

Grote bibliotheek met meer dan 100 AI-stemmen in verschillende talen:

  • Expressieve emotionele spreekstijlen
  • Ondersteuning voor audio- en tekstinvoer
  • AI Voice-overstudio
  • Aanpasbaar door toon, accenten en meer

Lees recensie →

Bezoek Murf →

5. Siri

Zoals je waarschijnlijk al had kunnen raden, staat Siri van Apple bovenaan de lijst. Dit is een AI-assistent die bijna iedereen kent en die meer aandacht trok dan welke andere assistent dan ook buiten ChatGPT. Siri vertrouwt op de gebruikersinterface (UI) in natuurlijke taal en gesproken zoekopdrachten, waardoor het veel nuttige functies kan uitvoeren. 

Siri is beschikbaar op de belangrijkste Apple-platforms zoals IOS, macOS en iPadOS. Het is zeer gepersonaliseerd en past zich aan de talen, zoekopdrachten, voorkeuren en nog veel meer van gebruikers aan. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste functies van Siri: 

  • Beantwoord vragen
  • Maak aanbevelingen
  • Bellen en sms'en
  • Locatie dicteren
  • Verwijst naar internetdiensten

Ga naar Siri →

6. Cortana

Siri's grootste concurrent op de markt is Cortana van Microsoft, ook een van de beste AI-assistenten. Cortana vertrouwt op NLP, de Bing-zoekmachine en verschillende vormen van gegevens om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen. Het is API's werk met Windows en andere apps van derden. 

Cortana is ook compatibel met veel platforms zoals Windows 10, Windows Mobile, Android, Alexa en Mixed Reality (MR). 

De AI-assistent leert van apparaatgegevens om zijn verschillende functies uit te voeren. De integratie met Alexa helpt het Amazon Smart-apparaten te bedienen. Het is ook gericht op privacy, wat betekent dat u de gegevens die door de assistent zijn opgeslagen, kunt bekijken en bewerken. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste functies van Cortana:

  • Beantwoordt vragen
  • Geeft herinneringen
  • Maakt aantekeningen
  • Helpt bij het beheren van uw agenda's
  • Voert diverse werkzaamheden uit

Bezoek Cortana →

7. Alexa

Woon-werkverkeer eenvoudig gemaakt met Amazon Alexa | Tips & Trucs | Amazon Echo

Alexa van Amazon is een andere door AI aangedreven virtuele assistent die in de loop der jaren steeds populairder is geworden. Het is beschikbaar op veel apparaten, waar het spraakinteractie, NLP, spraakvragen en nog veel meer gebruikt om taken uit te voeren. Het kan ook takenlijsten maken, alarmen instellen, audioboeken afspelen en podcasts streamen. Enkele van de andere topfuncties zijn realtime informatie over verkeer, nieuws, weer, sport en meer. 

Een van de meest bekende functies van Alexa is het wake-up word, waarmee gebruikers het met één woord kunnen activeren. Dit onderscheidt Alexa van andere apparaten waarvoor een knop moet worden ingedrukt. De AI-assistent wordt inmiddels op meer dan 100 miljoen apparaten gebruikt. 

Hier zijn enkele van de topfuncties van Alexa:

  • Muziek afspelen en audioboeken 
  • Takenlijsten
  • Podcast-streaming
  • Nieuws en sportupdates
  • Realtime weer- en verkeersgegevens

Ga naar Alexa →

8. Google Assistant

Google Assistent-tolkmodus

Sinds de lancering in 2016 is Google Assistant uitgegroeid tot een top AI-enabled, spraakgestuurde virtuele assistent van een van 's werelds toonaangevende bedrijven. Van alle AI-assistenten op de markt wordt Google Assistant beschouwd als een van de meest geavanceerde. 

Dankzij verschillende samenwerkingsverbanden met verschillende bedrijven is de AI-assistent nu beschikbaar op veel apparaten zoals smartphones, koptelefoons, huishoudelijke apparaten en auto's. 

Google Assistant heeft een groot bereik en werkt met 10,000 apparaten van 1,000 merken. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste functies van Google Assistent:

  • Spraak- en tekstinvoer
  • Beschikbaar op veel apparaten
  • Spraakgestuurde bediening
  • Taak volbrengen
  • Herinneringen en afspraken
  • Realtime vertaling

Ga naar Google Assistent →

9. ELSA Spreek

Volledige gids: Elsa Speak gebruiken

Weg van enkele van de reguliere AI-assistenten, is een andere topoptie ELSA Speak. Een door AI aangedreven app die gebruikers helpt Engels te leren spreken, het is een goed voorbeeld van hoe deze assistenten kunnen worden gebruikt voor educatieve doeleinden. 

Door de app te gebruiken, kunnen leerlingen de Engelse uitspraak verbeteren door interactie met korte dialogen. De AI-technologieën bieden directe feedback om gebruikers te helpen snel vooruitgang te boeken. 

Volgens het bedrijf zijn er meer dan 4.4 miljoen downloads van de app geweest en heeft het meer dan 3.6 miljoen gebruikers in 101 verschillende landen. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van ELSA Speak:

  • Korte dialogen
  • Directe feedback
  • Spraakherkenningstechnologie
  • Proefperiode
  • Beschikbaar op Android en iOS. 

Bezoek ELSA Spreek →

10. socratische

Socratic: Huiswerk in een handomdraai gedaan

Socratic, nog een van de beste educatieve AI-assistenten, is een door AI aangedreven app die is ontworpen om studenten te helpen met wiskunde en huiswerk. Met de app kunnen studenten foto's maken met hun telefooncamera voordat ze AI gebruiken om visuele uitleg van de concepten te geven.

Socratic vertrouwt op tekst- en spraakherkenning en kan worden gebruikt voor verschillende disciplines, zoals wetenschap, wiskunde, literatuur en sociale studies. Het is beschikbaar op zowel iOS als Android en is compatibel met de iPad. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Socratic:

  • Begeleidt leerlingen bij leren en huiswerk
  • Visuele uitleg van concepten
  • Tekst- en spraakherkenning
  • Compatibel met verschillende onderwerpen

Bezoek Socratisch →

Samengevat

Assistenten voor kunstmatige intelligentie (AI) zijn een integraal onderdeel geworden van de moderne samenleving en verschijnen op apparaten van smartphones tot medische instellingen. Hun prevalentie neemt toe en ze raken steeds dieper verankerd in het dagelijks leven.

AI-assistenten zijn softwareprogramma's die technologieën gebruiken zoals natuurlijke taalverwerking (NLP) om spraak- en tekstopdrachten te begrijpen en erop te reageren. Ze kunnen taken uitvoeren die vergelijkbaar zijn met menselijke assistenten, zoals het lezen van tekst, het opnemen van dictaten en het voeren van telefoongesprekken. Ze zijn doorgaans cloudgebaseerd, bieden overal toegang met een internetverbinding en kunnen worden geïntegreerd met slimme apparaten voor meer gebruiksgemak. De meest geavanceerde AI-assistenten maken gebruik van zelflerende algoritmen om zeer gepersonaliseerde ervaringen te bieden door zich aan te passen aan de voorkeuren en spraakpatronen van gebruikers.

Naarmate de markt voor AI-assistenten groter wordt, wordt de concurrentie tussen hen steeds heviger, wat leidt tot voortdurende verbeteringen en innovaties in hun capaciteiten en prestaties.

Alex McFarland is een AI-journalist en -schrijver die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie onderzoekt. Hij heeft samengewerkt met tal van AI-startups en publicaties over de hele wereld.