Verbind je met ons

Gedachte leiders

Digitale mensen zijn niet alleen AI met een gezicht

Digitale mensen waren vroeger eenvoudige chatbots die vragen vaak verkeerd begrepen, wat veel mensen frustrerend vonden. Nu zijn ze geëvolueerd naar geavanceerde virtuele agenten die net zo effectief kunnen communiceren als de beste klantenservicemedewerkers, over kennis op expertniveau beschikken en opvallend veel op echte mensen lijken. 

Deze geavanceerde digitale wezens doen veel meer dan alleen een gezicht toevoegen aan de klantenservice; ze zorgen voor een revolutie in de manier waarop we over kunstmatige intelligentie denken en deze gebruiken. Ze nemen complexe taken op zich die vroeger alleen door mensen werden uitgevoerd, van het afhandelen van klantvragen tot het uitvoeren van gespecialiseerde backend-bewerkingen. Laten we eens kijken hoe digitale mensen onze interacties met technologie in het dagelijks leven hervormen. 

De evolutie van digitale mensen 

Oorspronkelijk opgevat als visuele verbeteringen aan bestaande AI-systemen, hebben digitale mensen zich snel ontwikkeld. Dankzij de vooruitgang op het gebied van natuurlijke taalverwerking, emotieherkenning en machinaal leren zijn deze entiteiten nu in staat complexe taken uit te voeren, beslissingen te nemen en op emotioneel intelligente manieren met elkaar te communiceren. Deze evolutie markeert een verschuiving van het zien van hen als louter representaties van mensen in de digitale wereld naar het erkennen van hen als dynamische agenten die in staat zijn om de klantervaring diepgaand te verbeteren. 

Meer dan een rechtvaardige AI met een gezicht 

Digital Humans zijn niet zomaar veredelde chatbots. Ze maken gebruik van geavanceerde AI voor natuurlijke taalverwerking, waardoor ze complexe vragen kunnen begrijpen en zelfs kunnen reageren op emotionele signalen. Dit niveau van verfijning stelt hen in staat om natuurlijke, vloeiende gesprekken te voeren, waardoor een gevoel van verbondenheid met de klant wordt bevorderd. 

Maar Digital Humans zijn meer dan alleen avatars. Ze zijn uitgerust om taken uit de echte wereld uit te voeren. Stelt u zich een digitale bankier voor die uw ingewikkelde financiële vragen kan beantwoorden, uw bestedingspatroon kan analyseren en zelfs gepersonaliseerd beleggingsadvies kan bieden. Dit functionaliteitsniveau overstijgt de beperkingen van traditionele chatbots, waardoor een efficiënter en bevredigender klanttraject ontstaat. 

Digitale mensen in actie 

Digitale mensen beschikken over mensachtige probleemoplossende vaardigheden. Ze kunnen grote hoeveelheden gegevens analyseren, van elke interactie leren en hun reacties aanpassen om efficiënte oplossingen te bieden. Dankzij dit cognitieve vermogen kunnen ze niet alleen vragen beantwoorden, maar ook anticiperen op de behoeften van de klant en proactief hulp bieden. Het potentieel van Digital Humans wordt al in verschillende sectoren gerealiseerd.   

Ambassades: Stel je een meertalige digitale assistent voor op een ambassade, die bezoekers door het visumaanvraagproces leidt, veelgestelde vragen beantwoordt en zelfs documenten in realtime vertaalt. 

Gezondheidszorg: Digitale mensen bieden ondersteuning in de gezondheidszorg door communicatie te faciliteren die niet alleen informatief maar ook empathisch is. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder het begeleiden van patiënten bij behandelplannen, het bieden van ondersteuning op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg en het vergroten van de betrokkenheid van patiënten door middel van empathische interacties. 

Handhaving van de Wet: Politiekorpsen onderzoeken het gebruik van Digital Humans voor onderzoekswerk. Deze AI-aangedreven assistenten kunnen getuigenverklaringen analyseren, patronen in misdaadgegevens identificeren en zelfs simulaties van mogelijke scenario's genereren, waardoor rechercheurs worden geholpen bij hun onderzoeken. 

Luchtvaartmaatschappijen: In de luchtvaartindustrie zijn dat digitale mensen assisteren bij het inchecken, het beantwoorden van reisgerelateerde vragen, het bieden van meertalige ondersteuning en het geven van gepersonaliseerde reisadviezen. Ze helpen ook bij het opleiden van personeel door klantenservicescenario's te simuleren, waardoor de operationele efficiëntie en passagierservaring worden verbeterd. 

Finance and Banking: Digital Humans worden geïmplementeerd Geldautomaten en platforms voor online bankieren, biedt gepersonaliseerd financieel advies en assisteert bij complexe transacties. 

Verkoop: Digitale mensen worden gebruikt als verkoopassistenten, die in staat zijn om realtime, gepersonaliseerde gesprekken te voeren die klanten begeleiden bij het doen van aankopen. Ze helpen bij het opbouwen van vertrouwen en het opleiden van klanten, wat leidt tot hogere conversiepercentages en een effectievere voltooiing van online transacties. 

Menselijke hulpbronnen: Digitale mensen in HR het stroomlijnen van werving en onboarding door sollicitatiegesprekken te voeren, veelgestelde vragen te beantwoorden en nieuwe medewerkers door processen te begeleiden, waardoor de efficiëntie en betrokkenheid van HR-activiteiten wordt verbeterd. 

Deze voorbeelden laten zien hoe digitale mensen zich niet alleen beperken tot klantenservicerollen, maar veelzijdige hulpmiddelen zijn die verschillende aspecten van bedrijfsactiviteiten en klantinteracties in verschillende sectoren kunnen verbeteren. Hun vermogen om enorme hoeveelheden gegevens in realtime te verwerken en analyseren, stelt hen in staat taken uit te voeren die traditioneel alleen door mensen werden uitgevoerd, waardoor de reikwijdte en het potentieel van AI in alledaagse toepassingen opnieuw worden gedefinieerd. 

Wat is de technologie achter digitale mensen? 

De werking van digitale mensen is afhankelijk van een complex samenspel van geavanceerde technologieën. De kern ervan ligt diep leren, een vorm van kunstmatige intelligentie waarmee deze entiteiten voortdurend kunnen leren en verbeteren. Via enorme datasets geven deep learning-modellen digitale mensen de mogelijkheid om spraak- en tekstinvoer met opmerkelijke nauwkeurigheid te herkennen. Dit gaat verder dan alleen de letterlijke betekenis van woorden. Ze kunnen de nuances van uitspraak, intonatie en zelfs geschreven jargon, idiomen en typefouten begrijpen. 

Digitale mensen zijn niet simpelweg geprogrammeerd met reacties. Sentimentanalyse-algoritmen worden hun emotionele intelligentie, waardoor ze de subtekst in gebruikerscommunicatie kunnen analyseren. Ze kunnen frustratie, opwinding of aarzeling detecteren en hun reacties daarop afstemmen. Dit bevordert een meer natuurlijke interactie, waardoor vertrouwen en verbinding met de gebruiker wordt opgebouwd. 

Maar Digital Humans stoppen niet met leren na hun initiële training. Er zijn mechanismen voor continu leren ingebouwd, waardoor ze voortdurend kunnen evolueren. Terwijl ze met gebruikers communiceren, kunnen ze nieuwe trends identificeren en hun reacties aanpassen om beter aan de behoeften van de klant te voldoen. Dit elimineert de noodzaak van handmatige updates, waardoor Digital Humans in de loop van de tijd relevant en effectief blijven. In wezen werken Digital Humans als intelligente virtuele sponsen, die voortdurend informatie absorberen en hun capaciteiten verfijnen om een ​​meer natuurlijke en effectieve gebruikerservaring te bieden. 

De toekomst van digitale menselijke interactie 

Naarmate de technologie vordert, zullen de potentiële toepassingen van digitale mensen zich ongetwijfeld uitbreiden. Toekomstige ontwikkelingen kunnen onder meer een meer genuanceerde emotionele intelligentie, een betere integratie met IoT-apparaten en zelfs een rol bij het beheer van andere AI-systemen omvatten. De interactie tussen digitale mensen en gebruikers zal waarschijnlijk naadlooser worden en niet meer te onderscheiden zijn van mens-tot-mens-interacties. 

Conclusie 

Digitale mensen vertegenwoordigen een belangrijke innovatie op het gebied van AI, die klaar staat om de manier waarop bedrijven met hun klanten omgaan opnieuw te definiëren. Het zijn geen louter AI met een gezicht, maar complexe systemen die echte betrokkenheid kunnen stimuleren en oplossingen kunnen bieden die zowel technisch geavanceerd als emotioneel resonerend zijn. Nu we aan de vooravond van deze nieuwe grens staan, is het duidelijk dat digitale mensen niet alleen de toekomst van de klantervaring zijn, maar het heden.  

Thomas Malovec iis de CEO en co-oprichter bij Geboren digitaal, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ruimte voor conversatie-AI en digitale menselijke technologie. met 20+ Jarenlange ervaring in delivery management en digitale transformatie onder zijn riem, hij heeft bebouwd aastrong trackrecordd van mondiale technologiebedrijven zoals IBM, CGI, en Hewlett Packard.