Verbind je met ons

101 hosten:

De 10 beste dedicated hostingproviders in 2024

mm
Bijgewerkt on

Unite.AI streeft naar strenge redactionele normen. We kunnen een vergoeding ontvangen wanneer u op links klikt naar producten die we beoordelen. Bekijk dan onze affiliate openbaarmaking.

Dedicated hosting is het hoogste niveau van webhosting: u krijgt een hele server voor uzelf en hoeft de bronnen van de server niet te delen met andere website-eigenaren. De voordelen? Uitzonderlijke websiteprestaties, onbeperkte bandbreedte, exclusief IP-adres, oneindige flexibiliteit en ongeëvenaarde beveiliging. 

Met slechts één snelle Google-zoekopdracht kunt u echter zien hoeveel hostingproviders er op de markt zijn die beweren de beste dedicated hostingplannen aan te bieden. Doe een beetje onderzoek en je zult er een paar vinden met een duister beleid, sommige met VPS-abonnementen verkleed als dedicated hosting, en sommige met plannen die gewoon te duur zijn. Dus hoe kies je?

Wij hebben het werk voor u gedaan, zodat u dat niet hoeft te doen. In de rest van dit stuk bespreken we hoe dedicated hosting werkt, voor wie dedicated hosting bedoeld is, en geven we je vervolgens een overzicht van de 10 beste dedicated hostingproviders – plus een snelle koopgids die je laat zien hoe we ze hebben gekozen.

De 10 beste dedicated hostingproviders in één oogopslag

  1. BlueHost

  2. A2Hosting

  3. UltaHost

  4. StableHost

  5. HostGator

  6. NameCheap

  7. DreamHost

  8. Ionos

  9. interserver

  10. InMotion Hosting

Wat is dedicated hosting en hoe werkt het?

Zoals we hebben beschreven in a speciale hostingomgeving, geeft de provider u een hele webserver helemaal voor uzelf. Het geheel van de bronnen van de server – opslag, geheugen, CPU's, bandbreedte, etc. – is van jou en alleen van jou.

De hoeveelheid opslagruimte die u krijgt met een speciaal hostingplan ligt meestal in de orde van grootte terabytes (TB's). Bovendien geeft een dedicated hostingplan, in tegenstelling tot andere hostingtypes die een limiet stellen aan de bandbreedte of gegevensoverdracht naar uw website, u zoveel bandbreedte als de server aankan. 

Deze vertalen zich in een website die uitzonderlijk snel is, veel verkeer aankan en beveiligd is tegen serverbrede aanvallen. Bovendien? U loopt niet het risico hetzelfde server-IP-adres te hebben als een andere site die door zoekmachines is gemarkeerd, de slechte reputatie te erven en uw ranking te verliezen, zoals in een gedeelde omgeving.

Dedicated hostingplannen worden meestal aangeboden als beheerde en onbeheerde pakketten. 

Met een beheerd dedicated hostingplan regelt de hostingprovider de meeste technische aspecten van uw server: het kiezen van het besturingssysteem, het instellen van uw server, het plannen van back-ups van uw website, beveiligingsconfiguraties, enz. Vervolgens beheert u uw server via een controlepaneel. .

Een onbeheerd hostingplan geeft u veel meer controle over de server. Terwijl de provider de fysieke server instelt, bent u verantwoordelijk voor het configureren van de software (besturingssysteem en andere software) en heeft u volledige root-toegang tot de opdrachtregelinterface. Met een onbeheerd hostingpakket beheert u ook de beveiliging en back-ups van uw server.

Voor wie is dedicated hosting bedoeld?

Dus wie moet kiezen voor een speciaal hostingplan?

Dedicated hosting of single-tenancy hosting is het meest zinvol voor websites die enorme hoeveelheden verkeer verwerken, extreme beveiligingsniveaus vereisen en als SEO is de belangrijkste klantenbron van uw merk.

Met een speciaal hostingplan kunt u inhoud opslaan voor een zeer grote website en beschikt u over onbeperkte bandbreedte (of de capaciteit om onbeperkt verkeer te verwerken). Alleen het geheel van de bronnen van de server is uw limiet.

Een gereserveerde omgeving betekent ook de beste beveiliging – u bent beschermd tegen aanvallen op andere websites, bijvoorbeeld: een DDoS-aanval of malware die u kan treffen in een gedeelde hostingomgeving. Dit maakt dedicated hosting bijzonder geschikt voor websites die extreem gevoelige gegevens verwerken – bijvoorbeeld banken, grote e-commercesites, overheidsdatabases, enz.

De hoeveelheid controle die u krijgt met een speciaal hostingplan is ongeëvenaard. Grote bedrijven met interne IT-teams kiezen meestal voor onbeheerde dedicated hostingplannen waarbij ze de software van de server kunnen configureren en fijne aanpassingen kunnen maken voor de beste prestaties.

De 10 beste toegewijde providers in 2024 beoordeeld

Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar een uitgebreide lijst van de beste dedicated hostingproviders in 2024 en kijken wat elke provider onderscheidt:

1. BlueHost (Meest gerenommeerde)

👉 Bluehost Dedicated Server Hosting Review ✅ Concurreert het?

 

BlueHost, opgericht in 2003, is een van de bekende hosts op de markt en biedt uitstekende speciale hostingplannen. BlueHost biedt drie speciale abonnementen STANDAARD, VERBETERD en PREMIUM met het standaardabonnement vanaf $ 91.98/maand.

Bij elk abonnement krijg je een server met 4-8 cores, een Intel Xeon-D CPU, 1-2 terabyte aan HDD-opslag, onbeperkte bandbreedte, een Linux-besturingssysteem en het traditionele cPanel dat je root-toegang geeft. 

Voor klanten die hun speciale abonnementen voor de eerste keer kopen, kunt u met een BlueHost-agent chatten voor aanbevelingen over het beste abonnement. En wat is er nog meer? U krijgt ook speciale ondersteuning voor welk speciaal plan u ook kiest. 

Enkele andere voordelen zijn onder meer de mogelijkheid om de hoeveelheid opslagruimte die u nodig heeft te upgraden, uitzonderlijk snelle serverconfiguratie door de agenten van BlueHost en hun RAID 1-opslag die de beveiliging van uw website verbetert. Ik vind het ook leuk dat je ook hostingplannen van andere pakketten kunt kopen, bijvoorbeeld: gedeeld en VPS, en deze naast je speciale pakketten kunt beheren vanaf hetzelfde account.

Naar mijn BlueHost-beoordeling, Ik heb de prestaties van BlueHost getest om te zien hoe snel ze reageerden. De servers van de host hadden een tijd tot eerste byte van 400 ms, wat behoorlijk is. En wat de uptime betreft: de door BlueHost gehoste website die ik heb getest, was de afgelopen maand 100% van de tijd actief, wat hun uptime-garantie van 99.9% bevestigde.

Dit is waarom u BlueHost zou moeten kiezen:

  • BlueHost wordt rechtstreeks aanbevolen door WordPress
  • Ze bieden hostingplannen voor elke websitebehoefte
  • Hun plannen zijn redelijk betaalbaar
  • Website-essentials worden gratis verstrekt
  • Ze hebben uitgebreide aanvullende diensten 
  • BlueHost is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken voor beginners
  • Uitstekende uptime

Over het algemeen is BlueHost een uitstekende keuze als u op zoek bent naar eenvoudige speciale hostingplannen. En meer nog, als u WordPress-websites wilt hosten.

Lees recensie →

Bezoek BlueHost →

2. A2Hosting (Beste krachtige dedicated host)

👉A2 Hosting Review 2024 - Bekijk dit voordat u A2-webhosting koopt

A2Hosting is een andere toegewijde hostingprovider die zich onderscheidt van de horde. Ze bieden een van de meest uitgebreide hostingportfolio's op de markt met vrijwel elk type hosting en hosting voor bepaalde bedrijven. 

A2Hosting biedt beheerd en onbeheerd speciale hostingplannen die u volledige servercontrole en uitstekende beveiliging geven. Een uniek kenmerk van A2Hosting is dat ze hun eigen servers bezitten, in tegenstelling tot veel andere hosts die slechts wederverkopers zijn.

Met hun beheerde abonnementen krijgt u het CloudLinux OS vooraf geïnstalleerd, cPanel en back-ups en beveiliging voor u beheerd – deze abonnementen beginnen bij $ 79.99/maand. Met de onbeheerde speciale abonnementen van A2Hosting kunt u kiezen uit verschillende Linux-besturingssystemen, krijgt u volledige root-toegang en kunt u ook uw beveiliging configureren, back-upschema's maken en uw eigen controlepaneel kiezen.

Bij elk A2Hosting-abonnement, inclusief hun dedicated servers, kun je kiezen voor hun Turbo-abonnementen met hun AMD Rome-servers in combinatie met NVMe-opslag, de host beweert 20x de werksnelheid te bieden van hun reguliere Intel Xeon CPU's en SSD-opslag. En bij elk speciaal abonnement krijgt u ook een gratis back-upschijf van 1 TB.

Met de speciale abonnementen van A2Hosting krijgt u tussen de 16-64 GB RAM, 6-10 TB gegevensoverdracht, gratis SSL-certificaten en de Imunify360 Security Suite geïnstalleerd, en gratis migratie.

Naar mijn A2Host review, reageerden hun servers in een indrukwekkende 100 ms en hadden ze ook 100% uptime, dus u weet dat u in goede handen bent.

Dit is waarom u voor A2Hosting zou moeten kiezen:

  • Super indrukwekkende servertijden
  • Een breed scala aan hostingtypes en aanvullende diensten
  • A2Hosting heeft een bloeiende ondersteuningshub
  • Ze bieden een aangepast configuratiescherm voor WordPress
  • Hun Turbo-plannen beloven ongeëvenaarde snelheid
  • A2Hosting biedt u een overvloed aan gratis functies
  • U kunt uw datacenterlocaties kiezen

Over het algemeen is A2Hosting een goede keuze als u een toegewijde host wilt die pakketten aanbiedt die specifiek zijn bedoeld voor verschillende soorten bedrijven.

Lees recensie →

Bezoek A2Hosting →

3. Ultahost

Wat is Dedicated Server Webhosting? | UltaHost

 

Ultahost, opgericht in 2018, is amper 6 jaar oud, maar ze hebben snel naam gemaakt, vooral in de dedicated hostingmarkt. Ultahost's speciale hostingplannen zijn afgestemd op zowel kleine als grote bedrijven, en geven u de mogelijkheid om uw bronnen aan te passen.

Een geweldig ding over de speciale abonnementen van UltaHost is dat ze worden geleverd met verschillende controlepaneelopties: Hestia en CyberPanel die gratis zijn, Plesk-paneel en cPanel, waarbij de eerste begint bij $ 84 per maand.

En de niveaus van aanpassingen zijn grenzeloos!

U kunt uw eigen specifieke plan configureren door het aantal cores (4 – 64), threads (8 – 128), de hoeveelheid RAM (16 GB – 1 TB) en schijfgrootte (480 GB – 8 TB) te kiezen. 

Bij alle speciale abonnementen van Ultahost krijgt u gratis back-ups, ingebouwde BitNinja-beveiliging, een stagingtool, gratis migratie, een gratis SSL en een speciale firewall. Daarnaast kun je kiezen uit meerdere besturingssystemen en genieten van premium NVMe-prestaties. In mijn UltaHost-recensie, de host was ook een van de beste artiesten, waarbij de servers in slechts 128 ms pingden!

Dit is waarom u voor UltaHost zou moeten kiezen:

  • Ongeëvenaarde, aanpasbare speciale abonnementen
  • Grote verscheidenheid aan besturingssysteemopties
  • Gratis domein en SSL
  • Gratis website-migratie
  • Onbeperkte bandbreedte op alle abonnementen
  • Gratis dagelijkse back-ups
  • Ze hebben enkele van de beste beveiligingsfuncties

Geen enkele andere host verslaat UltaHost op het gebied van flexibiliteit en hun aanpasbare plannen zijn geschikt voor elk soort bedrijf, waardoor u nog meer controle krijgt.

Lees recensie →

Bezoek UltaHost →

4. StableHost

Op zoek naar eenvoudige speciale hostingplannen, StableHost is degene voor jou. StableHost onderscheidt zich door zijn unieke geclusterde hosting waarbij uw website wordt gehost op een netwerk van servers, waardoor u uitzonderlijke prestaties krijgt in geval van verkeerspieken en de downtime wordt verminderd.

StableHost biedt slechts drie speciale hostingplannen – PROFESSIONEEL, PREMIUM, en ULTIMATE waardoor u tussen de 4 – 16 GB RAM, 2-4 TB aan gegevensoverdracht en 600 GB harde schijven krijgt. U kunt kiezen tussen Linux- en Unix-besturingssystemen, en StableHost kan ook speciaal voor u een speciaal abonnement configureren.

Het migreren van uw website naar StableHost is ook gratis!

Naar mijn StableHost-recensie, had de host niet echt een indrukwekkende serverreactiesnelheid, maar had hij een uitstekende uptime van 100%. StableHost biedt ook hun eigen websitebouwer BaseKit, waarbij de meeste andere hosts zich alleen aan het generieke WordPress of Drupal houden.

Dit is waarom u voor StableHost zou moeten kiezen:

  • Hun gebruikersinterface is perfect voor beginners of gebruikers zonder codevaardigheden 
  • Ze bieden een geld-terug-garantie van 45 dagen 
  • Ze gebruiken rommelige hosting voor snellere prestaties 
  • Ze bouwden een eigen websitebouwer: BaseKit

StableHost is uitstekend vanwege hun geclusterde hosting, waardoor uw website uitzonderlijk verkeerspieken kan verwerken zonder downtime.

Lees recensie →

Bezoek StableHost →

5. HostGator

(Beste opslagflexibiliteit)

👉 Hostgator Dedicated Hosting Review ✅ Goede Dedicated Server of niet?

 

HostGator is een andere 'hostinghuisnaam' op de markt en een van de beste dedicated hosting aanbieders voor u. Net als StableHost biedt HostGator een speciaal pakket met drie niveaus vanaf $ 3/maand, met tussen 91.98 – 8 GB RAM, 30 – 4 cores en 8 – 8 threads. 

Voor elk abonnement kunt u het gewenste configuratiescherm selecteren, onbeperkt e-mails ontvangen, genieten van geavanceerde DDoS-bescherming en volledige root-toegang hebben als u vertrouwd bent met de backend. 

HostGator heeft ook een ongelooflijk ondersteuningsportaal dat hun plannen ondersteunt en het is geweldig dat je via livechat contact kunt opnemen met hun agenten, zelfs voordat je klant wordt. 

En tot slot is één ding dat ik leuk vind aan HostGator hun geweldige gebruikersinterface die zelfs voor nieuwkomers gemakkelijk te gebruiken is. Als u besluit hun cPanel te gebruiken, heeft u toegang tot een configuratiescherm dat enigszins is aangepast om het net iets gemakkelijker te gebruiken te maken zonder het gevoel te verliezen van het oudste actieve configuratiescherm voor websites.

Met HostGator kunt u ook kiezen of u HDD (voor meer betaalbaarheid) of SSD-opslag (voor betere prestaties) wilt.

Dit is waarom u voor HostGator zou moeten kiezen:

  • Uitstekende DDoS-bescherming
  • Wordt geleverd met een drag-n-drop-builder
  • Goede hulp
  • Intuïtieve gebruikersinterface
  • HDD- of SSD-opslagoptie die prestatie en betaalbaarheid in balans houdt.

HostGator is een van de meest gerenommeerde hosts op de markt en als u hun speciale pakketten overweegt, kunt u er zeker van zijn dat ze beproefd en vertrouwd zijn.

Bezoek HostGator →

6. NameCheap

(Meest gevarieerde specifieke plannen)

Namecheap stond eerst bekend als een van de beste domeinregistreerders ter wereld en biedt ook enkele van de goedkoopste dedicated hostingplannen die je ooit zult vinden vanaf $ 38.9/maand.

Gestructureerd in 8 speciale hostingniveaus, kunt u er ook voor kiezen om maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks te betalen. Namecheap belooft naast andere voordelen installatie op dezelfde dag en gratis migratie. Ik vind het ook leuk hoe Namecheap zijn speciale hostingplannen opdeelt voor klanten op instapniveau, gemiddeld niveau en gevorderd niveau.

Je kunt kiezen tussen verschillende bedieningspanelen en wat denk je? Namecheap biedt ook uitstekende aanpasbaarheid zoals Ultahost. U kunt snel het beste abonnement voor u vinden via hun servers verkennen en het aanpassen van uw budget, aantal CPU's, RAM en opslag. 

Namecheap geeft u ook de vrijheid om het gewenste controleniveau over uw servers te kiezen: gebruikersverantwoordelijk (volledig beheerd door u), eenvoudig (hybride) en volledig (beheerd door de host).

Dit is waarom u Namecheap zou moeten kiezen:

  • Ongelooflijk betaalbare plannen
  • Uitstekende aanpasbaarheid van de server
  • Ze bieden ook een geweldige domeinnaamservice
  • Ongelooflijke gebruikersinterface
  • Flexibele betalingsmethoden

Kies Namecheap als u de meest betaalbare dedicated hostingproviders op de markt wilt, plus ongeëvenaarde aanpasbaarheid.

Bezoek Namecheap →

7. DreamHost

DREAMHOST DEDICATED SERVERS - volledig beheerde, zakelijke servers - overzicht door Best Web Hosting

 

Op zoek naar dedicated hosting die volledig wordt beheerd door de provider – geen twijfel mogelijk? DreamHost is misschien wel degene voor u. De aanbieder biedt volledig beheerde dedicated hostingplannen die uitzonderlijke prestaties garanderen.

Je krijgt tussen de 6 – 12 cores, 16 – 128 GB RAM, 480 GB – 1.9 TB SSD-opslag, en hun plannen beginnen bij $ 165/maand. DreamHost is een van de weinige hosts met een aangepast controlepaneel, waardoor u een superintuïtieve interface krijgt om uw plannen en websites te beheren.

Bij elk abonnement krijgt u 24/7 ondersteuningsgarantie, volledige roottoegang, ingebouwde Ubuntu Linux, onbeperkte bandbreedte en een reselleroptie waarmee u aangepaste pakketten aan andere klanten kunt verkopen.

DreamHost heeft ook een speciaal planaanpassingsportaal dat, hoewel enigszins beperkt in vergelijking met sommige van de andere hosts die we hier hebben besproken, nog steeds superhandig is.

Bezoek DreamHost →

8. Ionos

(Meest betaalbare dedicated hosting)

IONOS belooft innovatief toegewijde plannen die de kracht van dedicated servers combineren met de flexibiliteit van cloudoplossingen. Met IONOS kun je kiezen tussen Intel- en AMD-servers, maar ook tussen HDD-, SSD- en NVMe-opslag.

Alle dedicated servers van IONOS bieden u een ongeëvenaarde API- en cloud-integratie, zodat u virtuele machines kunt verbinden en een aangepaste infrastructuur kunt bouwen. U krijgt ook alle voordelen: ongelimiteerd verkeer, uw servers zijn in slechts 8 minuten geïmplementeerd en een zakvriendelijke pay-as-you-go-factureringsstructuur.

Voor de veiligheid krijgt u een ingebouwde IP-firewall, eenvoudige websiteback-up en een grote serverruimte. Eén ding dat mij opviel aan IONOS is de persoonlijke ondersteuning. Zodra u een speciaal abonnement koopt, wordt er één agent aan u toegewezen voor de snelste reactie en ondersteuning via telefoon, chat en e-mail, zonder extra kosten.

IONOS dedicated servers beginnen bij $32/maand voor HDD en $50/maand voor SSD.

Waarom u voor IONOS zou moeten kiezen:

  • Uitzonderlijke server- en opslagflexibiliteit
  • Ongelooflijk betaalbaar
  • Pay-as-you-go-structuur
  • Ongeëvenaarde persoonlijke ondersteuning

Kies IONOS als u wilt genieten van de voordelen van dedicated hosting plus een klantagent die aan al uw wensen en vragen voldoet.

Bezoek IONOS →

9. interserver

InterServer Video Review (+couponcode) - Webhosting, VPS, speciale server

 

Interserver is een andere speciale hostingprovider die biedt hoogwaardige dedicated hostingplannen voor bedrijven van elke omvang. De speciale plannen van Interserver zijn door servers opgedeeld in Koop het nu servers, Maatwerk AMD- en XEON-servers, en hun Snelle implementatie servers.

De speciale abonnementen van de host zijn ongelooflijk betaalbaar, beginnend bij $ 40/maand en voor al hun serveropties kun je genieten van tussen 8 – 128 GB RAM, 250 GB – 1.7 TB opslag en 1 Gb per seconde bandbreedte.

Hun Koop het plannen zijn kant-en-klare plannen als u niet meerdere opties wilt doorzoeken. Hun Aanpasbare servers abonnementen geven u meer controle en keuze over de typen CPU's en of u HDD-, SSD- OF NVMe-opslag wilt. En hun Snelle implementatie Met servers beschikt u binnen 15 minuten over bare metal virtuele servers.

U kunt ook uw controlepaneel kiezen – cPanel, Plesk, DirectAdmin. Interserver biedt ook een speciaal resellerpakket waarmee u uw specifieke abonnementen voor meer winst aan andere klanten kunt doorverkopen. 

Dit is waarom u voor Interserver moet kiezen:

  • Uitstekende aanpassingsmogelijkheden
  • Serverpakketten met meerdere niveaus
  • Zeer betaalbare abonnementen
  • Biedt een speciaal resellerpakket

Kies Interserver als u betaalbare abonnementen wilt, alleen een virtuele machine, of als u van plan bent uw dedicated hosting door te verkopen.

Bezoek Interserver →

10. InMotion Hosting

Inmotion Dedicated Server Review: de beste dedicated serverhosting of niet? Bekijk dit eerst!

 

Als u zelf wilt kunnen kiezen waar uw servers zich bevinden, is InMotion een uitstekende keuze. Hun meest basale plan Ambiëren begint bij $35/maand en u kunt genieten van 16 GB – 512 GB RAM, 1 TB SSD – 6.4 TB NVMe-opslag, 1 – 10 Gb per seconde bandbreedte, 1 – 30 speciale IP-adressen, 10 GB – 1 TB gratis back-upopslag, en zoveel meer.

Een geweldige functie van InMotion is dat u de locatie van uw datacenters kunt kiezen. Ze geven u ook een 100% menselijke ondersteuningsgarantie voor wanneer u vragen heeft. Bovendien? Of u nu klant bent of alleen maar hun diensten overweegt, u kunt altijd met hun agenten praten via de telefoon, livechat of een supportticket.

Hun speciale hostingplannen worden volledig beheerd en bij elk pakket krijgt u gratis website-overdrachten, toegang tot ondersteuningsagenten van Linux-experts, een gratis SSL, Backup Manager geïnstalleerd en een aangepaste firewall. Voor het beheer van uw website kunt u ook kiezen tussen cPanel en Control Web Panel.

Dit is waarom u voor InMotion zou moeten kiezen:

  • Betaalbare speciale abonnementen
  • Hun UltraStack belooft ongelooflijke prestaties
  • Menselijke ondersteuning
  • Geweldige aanvullende ingebouwde functies
  • Keuze boven datacenters.

Kies InMotion voor betaalbare speciale abonnementen en als u zich richt op een doelgroep in een bepaalde regio en uw serverlocaties wilt kunnen kiezen.

Bezoek InMotion →

Hoe we de beste dedicated hostingproviders hebben gekozen

Nu je een veel kleinere lijst hebt om mee te werken en klaar bent om te kiezen, vraag je je misschien af ​​hoe we ze hebben gekozen. Wat waren enkele van de kwaliteiten die we overwogen? Laten we er een paar bekijken, zodat u er een voor u kunt vinden.

Prijzen

Dedicated hostingplannen zijn de duurste hostingplannen op de markt, en dat is begrijpelijk. U krijgt tal van voordelen als u de enige huurder op een webserver bent.

Aangezien veel speciale abonnementen beginnen vanaf $ 100 en hoger, hebben we bij het kiezen van de hosts die we u willen aanbevelen gezocht naar providers die abonnementen boordevol functies aanbieden die nog steeds zeer betaalbaar zijn.

Namecheap, IONOS, Interserver en InMotion hebben allemaal speciale hostingplannen die beginnen bij $ 30-40 per maand en behoren tot de goedkoopste die je ooit zult vinden. Deze plannen zijn gericht op website-eigenaren die voor het eerst dedicated hosting proberen en niet plotseling meerdere keren hun gedeelde of VPS-abonnementen hoeven uit te geven. 

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Vervolgens hebben we gekeken naar webhosts die abonnementen aanboden waarmee u uw resources eenvoudig kunt opschalen naarmate uw verkeer toeneemt. We hebben ook gekeken naar hostingproviders waarmee u een plan op maat kunt maken, waardoor u nog meer controle krijgt over hoeveel u uitgeeft.

Met een flexibele host zit u niet vast aan een abonnement met beperkte middelen in het geval van verkeerspieken of een abonnement met overtollige middelen waardoor u moet betalen voor specificaties die u wellicht nooit zult gebruiken. 

Alle webhosts die we in deze lijst hebben opgenomen, zijn ongelooflijk flexibel en hosts zoals Ultahost, DreamHost en Namecheap hebben speciale aanpassingsportals, zodat u de hoeveelheid opslagruimte, het aantal CPU's, RAM en het aantal kernen kunt instellen dat u wilt.

Server-/opslagspecificaties

De essentie van een speciaal hostingplan is om u de meeste middelen te bieden. Bij het kiezen van deze hosts hebben we hosts geselecteerd die u hoogwaardige opslag en servers bieden. 

Bij veel van deze hosts kun je zelf kiezen of je dat wilt HDD of SSD of NVMe schijven. U kunt ook kiezen tussen Intel- en AMD-servers. 

Dan zijn er nog de uitschieters: met de aanpasbare plannen van Ultahost kunt u kiezen uit maximaal 1 terabyte RAM. A2Hosting geeft u een gratis schijf van 1TB. 

Klantenondersteuning/beheerde plannen

We geven ook prioriteit aan webhosts die de klantenondersteuning serieus nemen en een groot deel van het serverbeheer uit uw handen nemen (voor beheerde hostingplannen). Alle hosts die we hebben vermeld, bieden u 24/7 ondersteuning via verschillende kanalen: livechat, telefoon, e-mail, tickets, enz.

En voor beheerde abonnementen, met de door ons geselecteerde hosts, worden uw servers voor u ingesteld, worden ze geleverd met een ingebouwd besturingssysteem en kunt u het configuratiescherm kiezen dat u wilt gebruiken. Ze stellen ook het back-upschema van uw website en uw beveiligingsfuncties op.

IONOS onderscheidt zich vooral door zijn persoonlijke ondersteuning waarbij een bepaalde agent aan u wordt toegewezen.

En dat is het! Deze tien hosts zijn de allerbeste dedicated hostingproviders in 2024, en hier moet je je zoektocht beginnen.

Veelgestelde vragen

Wat is beheerde en onbeheerde dedicated hosting?

In een beheerd dedicated hostingplan regelt de webhost de meeste technische aspecten van uw servers voor u: het instellen van de servers, het plannen van uw back-ups, het instellen van uw beveiligingssystemen en het configureren van uw controlepaneel. Bij een onbeheerd dedicated hostingplan zet de provider alleen de servers in. Je bent verantwoordelijk voor al het serverbeheer. 

De meeste website-eigenaren kiezen voor managed dedicated hostingplannen. Onbeheerde dedicated hosting is zinvoller voor grote organisaties met interne IT-teams die de servers op opdrachtregelniveau kunnen configureren.

Heb ik als beginner dedicated hosting nodig?

Als u net een nieuwe website lanceert, heeft u geen speciale hosting nodig, tenzij u al een gevestigd merk heeft en uw verkeer meteen binnenstroomt. De meeste nieuwe websites doen het goed met een gedeeld of VPS-hostingplan. Nadat u deze plannen bent ontgroeid, kunt u migreren naar een speciaal hostingpakket.

Wat is een dedicated IP-adres bij webhosting?

Een van de voordelen van dedicated hosting is dat er een speciaal IP-adres aan uw website is toegewezen. Op een kleinere hostingcategorie, zoals gedeelde hosting, deelt u dezelfde fysieke server met andere websites en dus hetzelfde server-IP-adres met deze websites.

U weet niet wie uw buren zijn en als een van de websites door zoekmachines is gemarkeerd, kan het IP-adres ook worden gemarkeerd, waardoor uw eigen website het risico loopt de zoekresultaten te verliezen. Met een speciaal hostingplan beschikt u over een exclusief IP-adres en wordt u niet beïnvloed door de acties van andere website-eigenaren.

Fifun is een websitehostingexpert met uitgebreide ervaring met het testen en beoordelen van meer dan 400 providers. Zijn inzichten helpen lezers weloverwogen beslissingen te nemen bij het kiezen van webhostingservices.