Ühenda meile

Mõttejuhid

Advokaadibüroodel on aeg teha kõikehõlmavat tehisintellekti

mm

avaldatud

 on

Keset põnevust selle üle, kuidas AI revolutsiooni teeb tervishoid, reklaam, logistika ja kõik muu, üks tööstusharu on lennanud radari alla: jurist. Tegelikult on õigusalane äri tugev kandidaat tehisintellekti kasutamisest suurima investeeringutasuvuse (ROI) saavutamiseks. 

Advokaadibüroosid peetakse traditsioonilisteks, mitte agaralt uue tehnoloogia kasutuselevõtuks, kuid enamik on masinõpet (ML) kasutanud juba aastaid. Manustatud populaarsetele platvormidele, nagu Westlaw, on ML sageli kaasatud põhitoimingutesse. 

Nüüd levib generatiivne tehisintellekt advokaadibüroodes kiiremini kui aktsiapettuse kohta esitatavad haginõuded. Üksikud juristid on õppinud kasutama ChatGPT-laadseid tehisintellekti mudeleid ja terved õiguspraktikad on kasutanud suuri keelemudeleid. 

Õigusvaldkonnas tegutsevad inimesed näevad tehisintellektist märkimisväärset kasu tõhususe, täpsuse, kiiruse ja klienditulemuste osas oma igapäevastes protsessides. Kolm punkti aitavad neid tulemusi selgitada. 

  • Juriidiliste toimingute puhul on AI-põhine aja- ja kulude kokkuhoid tavaliselt väga kõrge. Kasu ei ole järkjärguline.
  • AI on rakendatav potentsiaalselt enamik tööprotsesse advokaadibüroodes.
  • Kui advokaadibürood rakendavad tehisintellekti, muutub see isikupärastamisel pidevalt võimsamaks. See on põhimõtteliselt kohandamine; AI kohandamine nende eelistatud töömeetoditega suurendab investeeringutasuvust (ROI): 

Tutvuge tehisintellektist pärit advokaadibürooga

Need eelised on viinud tehisintellekti-kesksete (teise nimega AI-native) advokaadibüroode tekkeni – uus tõug, mis on konkurentidest oluliselt tõhusam ja konkurentsivõimelisem. Tehisintellektiga tegelevates ettevõtetes kasutab enamik tugipersonali ja advokaate tehisintellekti juba ulatuslikult omaksvõtmiseks, uurimiseks, ettepanekute, aruannete, vastuväidete koostamiseks, kohtunike arvamuste analüüsimiseks ja muuks.

Õiguspraktika muutub tehisintellekti omapäraseks osaliselt AI-lahenduste käitumise isikupärastamise kaudu, et see sobituks ettevõtte olemasolevate protsesside ja strateegiliste suunistega. See muudab nende AI võimekamaks ja väärtuslikumaks.

Isikupärastamine toimub mitmel viisil, näiteks juhtumihinnangute loomine, mis järgivad ettevõtte kehtestatud standardeid. AI võib kaaluda võimalikke nõudeid ja luua järelmeetmeid vastavalt advokaadi kriteeriumidele. Seda saab õpetada järgima olemasolevat protsessi, matkima sündmuste jadasid, esitama sama mustri järgi võtmeküsimusi või vastama neile ning kirjutama varasema juhtumitöö stiilis. 

Kui tehisintellekti mudel on saanud advokaadi lähenemisviisi jäljendamiseks väljaõppe, muudab see abipersonali elu lihtsamaks. Isegi kui abinõunik pole konkreetsete advokaatidega koostööd teinud, aitab tehisintellekt neil kohtuasjade ettevalmistamisel ja klientidega suhtlemisel, riskide hindamisel ja isegi strateegias. 

AI-põhised advokaadibürood kasutavad üha enam generatiivset tehisintellekti, et teenindada kliente, kes vajavad individuaalset kohtlemist. Tehisintellekt aitab kaasa kogu juhtumi elutsükli jooksul alates kohtueelse juhtumi strateegia ajurünnakust kuni avastamise käsitlemiseni. Gen AI-põhised mudelid aitavad ka ette valmistada deposiite, analüüsida nende tulemusi ja kavandada kohtuvaidluste strateegiaid.

Miks on AI advokaadibüroodele erakordselt kasulik? 

Öeldakse, et õigusmaailm koosneb kuueminutilisest sammust. Sageli suudab tehisintellekt mõne sekundiga ära teha selle, mis nooremtöötajal kulub tunde või päevi. Kuni 99% aja lühendamine toob kaasa märkimisväärse kulude kokkuhoiu ja intellektuaalses õigusvaldkonnas on see tavaline. 

Advokaadid peavad iga päev hindama, analüüsima ja kaaluma kompromisse, koostama dokumente ja tegema otsuseid. Paralegaalid ja nooremad kaastöötajad peavad töötama kiiresti ja täpselt, kuid ei jäta kunagi midagi olulist kahe silma vahele. Kuna andmeid ja üksikasju tuleb läbi vaadata, võib töö need ammendada, põhjustades vigu.

Üldiselt aitavad kiirus, ulatus ja isikupärastamine muuta tehisintellekti juriidilises valdkonnas tohutuks kiirendiks, mille tootlikkus on tunduvalt suurem kui "traditsiooniline" 10–20 protsenti.

Kulud langevad ja liiguvad AI-põhistes advokaadibüroodes

Advokaadid õpivad vahetult, et AI-süsteemid võivad protsessi lõpuleviimiseks kuluvat tundide arvu minimeerida. Kaasates tehisintellekti kogu juhtumite elutsükli jooksul, saavad nad suurema kasumlikkuse saavutamiseks individuaalseid töökoormusi ümber kujundada. Juhtumite kallal töötamine on mõnikord alatasustatud ja tehisintellekt võimaldab meeskonnal koondada arveldatavad tunnid hilisematele, täielikult hüvitatud etappidele. 

AI-kesksed ettevõtted võivad kasvada ka ilma tugipersonali arvu suurendamata. Selle asemel saavad olemasolevad töötajad aidata rohkem kaastöötajaid, kes arveldavad kõrgema tunnitasuga, suurendades kasumlikkust. 

Samuti saavad nad end turundada ja kasvu jõulisemalt juhtida. Kõikjal, kus tehisintellekt vähendab tegevuskulusid, vabastab see vahendeid turunduseks ja ettevõtte arendamiseks. Generatiivne tehisintellekt muudab turunduskommunikatsiooni advokaadibüroode jaoks kiiremaks ja lihtsamaks, nagu ka teiste ettevõtete jaoks.

Töötaja kogemus: AI õnn 

AI sageli ei saa tunnustust, mida ta väärib positiivse mõju eest töötajate kogemustele. Praktikas saavad juristid ja abinõudjad tehisintellektile maha laadida enamiku niinimetatud jaburatest töödest ja korduvatest ülesannetest. See suurendab töö rahulolu ja – kaudselt – säilitamine. Tugipersonal ja nooremad kaastöötajad saavad tegelikult tehisintellekti juhendajateks.

 Nad saavad kohandada ettevõtte tehisintellekti, õpetades protseduure LLM-ile, ja seejärel jagada neid meeskonnaga. See tähendab, et advokaadid saavad tegutseda tuttavatel viisidel, kuid suuremas ulatuses ja delegeerida mugavamalt abipersonalile ilma pikkade selgitusteta teemal „Siin on minu viis seda teha”.

Tehisintellektiga advokaadibüroode ärimudelid muutuvad

AI-põhised advokaadibürood saavad oma äritegevuse taset tõsta, et suurendada suutlikkust ja toetada tulude kasvu. Täpsemalt saavad nad sisemiselt struktureerida keerukamate juhtumite ja tulusate ettenägematute töödega tegelemiseks. Tehisintellekt võimaldab väiksematel ettevõtetel käsitleda suuremaid ja raskemaid juhtumeid, viies läbi suure osa uuringutest ja analüüsidest.

Ettenägematute kohtuvaidluste puhul võib tehisintellektist tulenev tootlikkuse kasv isegi ületada teistes juriidilistes kategooriates, nagu lepingud, intellektuaalomand ja perekonnaõigus, nähtut. AI saab hakkama suure osa ettenägematute juhtumite eelhindamisega. Hästi uuritud erakorraliste juhtumite käsitlemine võib kasumlikkust märkimisväärselt tõsta.

Need, kes saavad AI versus need, kes seda ei tee

Kas advokaadibürood hüppavad kasu arvestades kaasa ja kasutavad tehisintellekti põlisrahvaste hulka? Üllatuslikult ei, vastavalt a 2023 Thomson Reuters uuring, mis leidis, et 60% ei kavatsenud generatiivset AI-d kasutada. Ülejäänud 40% jaoks on see hea uudis. Advokaadibüroodel, mis tõhusalt võimendavad tehisintellekti, on märkimisväärne eelis konkurentide ees, kes seda ei tee.

Juristi elukutse kuulub nende tööstusharude hulka, mis saavutavad tehisintellekti kasutamisest parimat kasu. Advokaadibürood, kes seda saavad, jätkavad tehisintellektisüsteemide isikupärastamist ja oma potentsiaali saavutamist ning kasvavad kasumlikumalt. Kuna muutub üha ilmsemaks, et tehisintellektiga advokaadibüroodel on suurem kasv ja kasumlikkus, võivad teised intellektipõhised elukutsed nende eeskuju järgida. 

Jay on ettevõtte asutaja ja tegevjuht Eelõhtu. Tal on üle 15-aastane AI ja masinõppe kogemus. Enne Eve'i oli Jay Lightspeed Venture Partnersi varajases staadiumis investor. Enne seda oli ta Rubriku esimene insener ja tootetehnoloogia juht, aidates ettevõtet maast madalast üles ehitada.