Ühenda meile

Tehisintellekt

SolarWindsi IT-trendide aruanne 2024: tehisintellekti omaksvõtmine – õnnistus või oht?

mm
Ajakohastatud on

2024. aasta SolarWindsi IT-trendide aruanne pealkirjaga "AI: sõber või vaenlane?“, annab põhjaliku ülevaate tehisintellekti (AI) praegusest maastikust IT-toimingutes. Viiakse läbi koostöös UserEvidence, küsitleti aruandes ligi 700 IT-spetsialisti, et mõista nende seisukohti tehisintellekti kohta, keskendudes tehisintellekti eelistele, väljakutsetele ja tulevastele mõjudele. AI Ops (AI IT-operatsioonide jaoks).

Kokkuvõte

Aruandes uuritakse tehisintellekti kahetist olemust kui potentsiaalset õnnistust ja IT-spetsialistide mureallikat. Kui tehisintellekti kinematograafilised kujutamised tekitavad sageli hirmu kontrollimatute pahatahtlike masinate ees, siis IT reaalsus on nüansirikkam. Spetsialistid hindavad AI mõju turvalisusele, andmete terviklikkus ja otsustusprotsessid, et teha kindlaks, kas tehisintellekt on nende organisatsiooniliste eesmärkide saavutamisel sõber või vaenlane.

Metoodika

Uuring hõlmas IT-töötajaid ja juhte erinevatest ülemaailmsetest ettevõtetest ning vastajad hõlmasid mitmeid tööstusharusid, nagu tehnoloogia, tootmine, rahandus, telekommunikatsioon ja tervishoid. Esindatud olid erineva suurusega ettevõtted alates väikeettevõtetest kuni 1,000 töötajaga kuni suurte üle 5,000 töötajaga organisatsioonideni.

Võtmesalad

  1. AI parandab IT-meeskondade tõhusust ja tootlikkust
    • Automatiseerimine ja tõhusus: märkimisväärne osa IT-spetsialistidest (46%) usub, et tehisintellekti investeeringud suurendavad tõhusust, muutes selle tehisintellekti tehnoloogiate kasutuselevõtu peamiseks tõukejõuks. AIOpsi peetakse võimsaks tööriistaks korduvate toimingute automatiseerimiseks, tohutute andmemahtude töötlemiseks ja reaalajas ülevaate pakkumiseks, suurendades seeläbi tootlikkust ja vähendades IT-meeskondade töökoormust.
    • AIO-de eelised: AIO-de integreerimine võib kaasa tuua vähem intsidente, kiiremaid eraldusaegu, paremat nähtavust ja vähendada hoiatusmüra. See suurendab IT-meeskondade üldist tõhusust ja töövõimet.
  2. Tugev usaldus AI vastuvõtmise ja juurutamise vastu
    • Investeeringute tasemed: Peaaegu kaks kolmandikku organisatsioonidest on investeerinud tehisintellekti tehnoloogiasse 5 miljonit dollarit või rohkem, 31% on investeerinud üle 25 miljoni dollari. See märkimisväärne investeering peegeldab suurt usaldust tehisintellekti potentsiaali vastu märkimisväärset kasu tuua.
    • Tulevikuperspektiiv: Suur enamus (88%) vastajatest on AI juba kasutusele võtnud või kavatseb seda teha. Paljud IT-spetsialistid (56%) soovivad aga veelgi suuremaid investeeringuid tehisintellekti ja kiiremat juurutamist, et selle võimekust täielikult ära kasutada.
  3. Turvalisuse ja privaatsusega seotud mured
    • Peamised mured: Turvalisus ja privaatsus on endiselt peamised murekohad, 47% IT-spetsialistidest teatasid nende probleemide tõttu negatiivsetest kogemustest. AI kiire areng tõstatab küsimusi andmekaitse, tehisintellekti mudelite terviklikkuse ja omandiõigusega kaitstud teabe kaitsmise kohta.
    • Regulatiivsed vajadused: Suur enamus (88%) vastajatest toetab valitsuse suurendatud järelevalvet tehisintellekti üle, eriti turvalisuse (72%) ja privaatsusega (64%) seotud valdkondades.
  4. Usalda andmete kvaliteeti
    • Andmekvaliteedi probleemid: Paljud IT-spetsialistid on tehisintellektisüsteemides kasutatavate andmete kvaliteedi suhtes ettevaatlikud. Halb andmete kvaliteet on teine ​​kõige olulisem takistus (16%) edukale AI-integratsioonile, mis põhjustab vigu ja ebausaldusväärseid väljundeid.
    • Valitsuse määrus: Rohkem kui pooled (54%) vastajatest usuvad, et valitsuse regulatsioon peaks mängima rolli andmete kvaliteedi tagamisel ja valeinformatsiooni vastu võitlemisel.
  5. AI kui tark nõustaja, mitte lõplik otsustaja
    • Inimjärelevalve: IT-spetsialistid nõustuvad üldiselt sellega, et tehisintellekt peaks toimima pigem nõustajana kui üksi otsustajana. Kuigi tehisintellekt suudab andmeid töödelda ja mustreid tuvastada, on inimlik järelevalve ülioluline, et tagada eetiline juhtimine, leevendada eelarvamusi ja säilitada usaldust tehisintellektisüsteemide vastu.
    • Otsuse tegemine: Vaid 47% vastanutest peavad täiustatud otsustusvõimet tehisintellekti positiivseks tulemuseks, kusjuures enamus väljendas vajadust suurema mugavuse ja usalduse järele tehisintellekti rolli vastu otsustusprotsessides.

AI tulevik IT-s

Raport näeb seda ette generatiivne AI integreerub sügavalt igapäevarutiini järgmise kahe kuni kolme aasta jooksul. Varajased kasutuselevõtjad teatavad juba olulistest eelistest sellistes valdkondades nagu klienditugi ja juhtumite haldamine, kusjuures kulude kokkuhoid, reageerimisaeg ja klientide rahulolu on paranenud 30–50% või rohkem.

Soovitused organisatsioonidele

  • Võtta vastu eetilised raamistikud: Rakendage raamistikke, nagu AI by Design, et tagada tehisintellekti eetiline ja turvaline arendamine.
  • Investeeri koolitusse: varustage meeskonnad tehisintellekti tehnoloogiate tõhusaks kasutamiseks vajalike oskuste ja teadmistega.
  • Eelistage inimlikku järelevalvet: Jätkake inimeste kaasamist tehisintellekti otsustusprotsessidesse, et järgida usaldust, ohutust ja eetilisi standardeid.
  • Toetus valitsuse määrus: toetage regulatiivseid meetmeid, mis käsitlevad turvalisuse, privaatsuse ja andmekvaliteedi probleeme.

Järeldus

AI-l on tohutu potentsiaal IT-toimingute muutmiseks, kuid selle integreerimisel tuleb hoolikalt kaaluda turvalisuse, privaatsuse ja andmekvaliteedi probleeme. Võttes kasutusele parimad tavad ja säilitades tasakaalu tehisintellekti automatiseerimise ja inimjärelevalve vahel, saavad organisatsioonid kasutada tehisintellekti jõudu tõhususe, tootlikkuse ja innovatsiooni suurendamiseks.

See ulatuslik tehisintellekti analüüs IT-s rõhutab proaktiivse planeerimise ja eetilise rakendamise tähtsust tagamaks, et tehisintellekt jääb IT-spetsialistidele ja nende organisatsioonidele kasulikuks tööriistaks.

Lisateabe saamiseks peaksid lugejad külastama juurdepääsu AI: sõber või vaenlane? aru.

Unite.AI asutajapartner ja liige Forbesi tehnoloogianõukogu, Antoine on a futurist kes on kirglik tehisintellekti ja robootika tuleviku vastu.

Ta on ka asutaja Securities.io, veebisait, mis keskendub häirivasse tehnoloogiasse investeerimisele.